Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

OREGANO - bez glutaminianu sodu

25-01-2012, 19:37
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 2.50 zł      Aktualna cena: 2.50 zł     
Użytkownik arte-mida
numer aukcji: 2059161628
Miejscowość Kielce
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 9   
Koniec: 25-01-2012 16:17:10
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Szablon

Kontakt


PUH Artemida
Anna Górska

arte-[zasłonięte]@o2.pl
[zasłonięte]@o2.pl
509-[zasłonięte]-814
509-[zasłonięte]-812
31[zasłonięte]093

 

Koszty przesyłki

1 szt. - polecona ekonomiczna - 4,00 - polecona priorytet - 4,60

2-3 szt. - polecona ekonomiczna - 4,10 - polecona priorytet - 5,10

4-6 szt. - polecona ekonomiczna - 4,50 - polecona priorytet - 5,70

7-15 szt. - polecona ekonomiczna - 7,50 - polecona priorytet - 9,00

15 i więcej - polecona ekonomiczna - 11,00 - polecona priorytet - 13,00

Po zakupie i zsumowaniu zawsze podaje w meilu koszt wysyłki.

 

Inne

Wpłaty należy dokonać na konto w PKO BP, którego nr otrzymasz w mailu od Allegro, w tytule wpłaty podaj swój nick lub przez system PayU.

OREGANO
Waga netto: 25 g.

Image Hosted by ImageShack.us


Właściwości:
Główne składniki oregano to: olejki lotne (tymol i karwakol). Ponadto występują w nim gorycze, garbniki i kwas rozmarynowy. Jest stosowana jako lek przeciwskurczowy, dezynfekujący, moczopędny, antyseptyczny (np. w bólach zębów) i przeciwzapalny. Może być pomocna w leczeniu zapalenia oskrzeli i zaburzeń trawienia. Pomaga w leczeniu chorób dróg oddechowych, przy wzdęciach i zaburzeniach fermentacji.

Zastosowanie:
Jest powszechnie uważane za doskonałą przyprawę do wędlin, sałatek, sosów do ryb. Przyprawia się nim pieczone mięso, cielęcinę, wieprzowinę, jagnięcinę, zawiesiste zupy, pieczone ziemniaki. Świeże ryby faszeruje się nadzieniem z bułki z dodatkiem drobno poszatkowanych liści oregano. Całe ziele lebiodki, położone na żarzące się ognisko, nadaje delikatny aromat potrawom pieczonym na ruszcie (np. kiełbaskom, dziczyźnie). Oregano świetnie pasuje do pizzy, zapiekanek, spaghetti, czyli do potraw kuchni włoskiej. Stosuje się je również w kuchni hiszpańskiej i meksykańskiej. Oregano służy do przyprawiania warzyw (pomidory, groch, fasola, sałata), serów i owoców morza. Oregano doskonale pasuje do bazylii, majeranku, tymianku i pieprzu, w połączeniu z którym i doskonale harmonizuje jako mieszanka przyprawowa.

 


Image Hosted by ImageShack.us
Zobacz nasze komentarze


Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us