Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Omega 3-SERCE,KRĄŻENIE,PAMIĘĆ,STAWY

25-01-2012, 0:36
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 81 zł     
Użytkownik wujek_bystry
numer aukcji: 2055631251
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 8   
Koniec: 23-01-2012 17:16:08
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

                                                           OMEGA 3


Omega 3 - Niezbędne kwasy tłuszczowe

Wielu badaczy zadaje sobie pytanie, czy istnieje związek pomiędzy dietą a chorobami układu sercowo-naczyniowego. A jeśli istnieje, to na czym on polega? Naukowcy Bang, Dyerberg oraz ich współpracownicy zauważyli, że populacja Eskimosów zachodniej części Grenlandii rzadko choruje z powodu chorób układu sercowo-naczyniowego. Ich dieta jest szczególnie bogata w ryby i inne owoce morza – zawiera duże ilości białka, tłuszczów oraz małe ilości cholesterolu.

Ale przecież społeczeństwa wysokorozwiniętych krajów Europy oraz Ameryki również spożywają duże ilości białka oraz tłuszczów, a mimo to zagrażają im choroby serca. Jak to wytłumaczyć? Różnica polega na tym, że w pożywieniu Eskimosów znajdują się duże ilości białek oraz tłuszczów pochodzenia morskiego, zwłaszcza wielonienasyconych kwasów tłuszczowych typu omega-3. Spożywając ryby, Eskimosi przyjmują co najmniej 10 razy więcej kwasów tłuszczowych omega-3, niż ludzie żyjący w krajach wysokorozwiniętych. Odpowiednia ilość kwasów tłuszczowych omega-3 (5-8 g dziennie) jest korzystna, ponieważ przyczynia się ona do utrzymania prawidłowego poziomu trójglicerydów we krwi oraz wspomaga właściwą pracę mięśnia sercowego, a także wpływa na proces krzepnięcia krwi.

Kwasy tłuszczowe omega-3 (a bardziej precyzyjnie – kwas dekozaheksaenowy)

- są bardzo istotne we właściwym rozwoju układu nerwowego. Z tego powodu są one zalecane także kobietom w ciąży. Głównym naturalnym źródłem tych kwasów tłuszczowych są ryby morskie (zwłaszcza makrela i łosoś). Spośród ryb słodkowodnych większe ilości kwasów tłuszczowych omega-3 zawierają: tołpyga biała (Hypophthalmichthys molitrix) i tołpyga pstra (Hypophthalmichthys nobilis).

Zalety Omega 3:

- pomocna w profilaktyce przeciwnowotworowej;

- wspomaga leczenie chorób prostaty;

- łagodzi dolegliwości reumatoidalnego zapalenia stawów i inne bóle stawowo-kostne;

- mocno wzmacniają profilaktykę miażdżycy, chorób wieńcowych czy tworzenie się żylaków;

- pozytywnie wpływa na poziom cholesterolu i trójglicerydów;

- wspomaga organizm przy nadciśnieniu tętniczym;

- pomocny w profilaktyce zawałów serca i chorób mięśnia sercowego;

- chroni centralny system nerwowy i łagodząc wiele chorób neurologicznych;

- jest budulcem dla mózgu (składniki Omega 3 stanowią dużą jego część) - dlatego również są zalecane jako suplement w czasie ciąży i karmienia;

- łagodzi objawy astmy i alergii wziewnej oraz chorób górnego układu oddechowego;

- znakomity suplement jako dodatek dla osób z problemem atopowego zapalenia skóry, łuszczycy, trądziku i wielu problemów skórnych.

Skład: 1000 mg oleju rybnego w tym:

12% DHA ( kwas dekozaheksaenowy) - 120 mg

18% EPA (kwas ekiozapentaenowy) - 180 mg

Vitamina E- jako antyoksydant - 10 mg przeciw jełczeniu tłuszczu (naturalny konserwant)

Sposób użycia: 1 kapsułka co drugi dzień lub według zaleceń

Opakowanie: 100 kapsułek