Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Oliwa z oliwek ex.virgin grecka 1L

12-06-2015, 20:48
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 40 zł     
Użytkownik anetka_fryz
numer aukcji: 5425292875
Miejscowość Dąbrowa Górnicza
Wyświetleń: 3   
Koniec: 12-06-2015 20:21:47
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witam serdecznie!

 

 


Oferuję OLIWĘ Z OLIWEK EXTRA VIRGIN Sitia NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI! (kwasowość o,3%!)

Oliwa sprzedawana w oryginalnej puszcze o pojemności 1000 ml! bezpośrednio od producenta z Grecji - z Krety!

Oliwa oryginalna, świeża, PYSZNA!

Cechuje ją wyrazisty, lekko pikantny smak i bogaty aromat!

Gwarantuję, że spełni Państwa wymagania w 100%!!!

 

SAMO ZDROWIE!!!

Data ważności: 2016 ! !

 


POLECAM!

 

Oliwa naturalna (na opakowaniach napis: native, vergin [ang. virgin], extra vergin) jest to oliwa najwartościowsza pod względem zdrowotnym i odżywczym. Według znawców ten gatunek oliwy ma także najlepszy smak. Otrzymuje się ją z pierwszego tłoczenia na zimno (w temp. pokojowej). Nie powinna zawierać żadnych konserwantów ani żadnych chemikaliów stosowanych dla polepszenia wydajności ekstrakcji. Dla tego typu oliwy liczba kwasowa nie powinna przekraczać 0,8. Oliwa najwyższej klasy ma liczbę kwasową 0,2. Zawarty w oliwie z oliwek kwas oleinowy, należący do kwasów tłuszczowych jednonienasyconych (MUFA), może pełnić rolę ochronną w profilaktyce miażdżycy, chorób serca, cukrzycy i nadciśnienia tętniczego. Diecie bogatej w oliwę z oliwek przypisuje się działanie hamujące rozwój miażdżycy tętnic. Czynnikiem ochronnym w tym przypadku jest wspomniany kwas oleinowy, który zmniejsza ryzyko peroksydacji lipidów w lipoproteinach (LDL i HDL), co zapobiega tworzeniu się płytek miażdżycowych. Spożywanie oliwy z oliwek przyczynia się również do zmniejszenia stężenia cholesterolu frakcji LDL, substancji zwiększających krzepliwość krwi i zwiększenia stężenia cholesterolu frakcji HDL i antyoksydantów. W badaniach in vitro stwierdzono, że obecny w oliwie z oliwek skwalen, należący do triterpenów, a także β-sitosterol, wykazują działanie ochronne przed tworzeniem się i rozwojem komórek rakowych. W badaniach przeprowadzonych w Hiszpanii wykazano zmniejszone ryzyko występowania raka piersi u kobiet z spożywających duże ilości oliwy z oliwek. Z chęcią odpowiem na każde pytanie.