Oliwa z oliwek Extra Virgin Koronida 0.3% 5l + Gratis 1kg Greckich Pomarańczy
Oliwki „Koroneiki” zbierane są ręcznie od listopada do stycznia w regionie Kalamata i Koroni z południowo-zachodniego Peloponezu.
Produkt tłoczony jest tradycyjnymi metodami na zimno bez zastosowania jakichkolwiek środków chemicznych czy metod rafinacji, dzięki czemu uzyskuje się niską kwasowość nie przekraczającą 0.3%.
Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN-KORONIDA ma głęboki, lśniąco-zielony kolor, o owocowo-korzennym smaku.
Doskonale pasuje do białego mięsa, ryb z grilla, jako sos do makaronów, warzyw i zimnych sałatek.
Więcej informacji
Świeże oliwki z odmiany „Koroneiki” zbierane od listopada do stycznia, pozwalają uzyskać oliwie piękny zielony kolor i bardzo wyrazisty,
charakterystyczny smak, który umożliwia poczuć przy przełykaniu gorzkawy posmak.
Produkt tłoczony na zimno o bardzo niskiej kwasowości 0.3% sprawia, że oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN-KORONIDA ma bardzo wysoką wartość odżywczą, która klasyfikuję tę oliwę w kategorii premium.
Oliwa jest bogata w jednonienasycone kwasy tłuszczowe, które gwarantują zdrową i naturalną dietę.
Doskonale pasuje do białego mięsa, ryb z grilla, jako sos do makaronów, warzyw i zimnych sałatek.
Całość produktu opakowana jest w szczelnie zamkniętym, metalowym pojemniku.
Oliwę z oliwek EXTRA VIRGIN-KORONIDA najlepiej przechowywać w pomieszczeniu o małym natężeniu światła i temperaturze pokojowej.
Przepis na sałatkę grecką z wykorzystaniem Oliwy Koronida
SAŁATKA GRECKA (GRECJA) - składniki:
3 pomidory
1 ogórek
1 czerwona cebula
1 zielona papryka
20 dag czarnych oliwek (15 sztuk)
18 dag sera feta
100 ml oliwy
2 łyżki octu winnego
natka
sól
pieprz
oregano.
SAŁATKA GRECKA (GRECJA)- sposób przygotowania:
Najpierw przygotuj składniki na sałatkę grecką. Pomidory pokrój w grubą kostkę, obranego ogórka w półplasterki.
Paprykę oczyść i pokrój w kostkę o boku 5 mm. Dodaj oliwki i pokrojoną natkę. Cebulę obierz, pokrój w talarki, dodaj do sałatki.
Sałatkę grecką przypraw do smaku solą, pieprzem i oregano. Skrop oliwą i octem winnym. Na końcu do sałatki greckiej dodaj pokrojony w kostkę ser feta.
Przepis pochodzi z serwisu Ugotuj.to