Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

OLEJ KOKOSOWY Extra Virgin CERTYFIKAT BIO, 500ml

04-07-2015, 19:24
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 25.99 zł      Aktualna cena: 25.99 zł     
Użytkownik zorientowani
numer aukcji: 5422187703
Miejscowość Opole
Kupiono sztuk: 13    Wyświetleń: 1   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Masz pytania ?
  • chętnie na wszystkie odpowiemy
  • Pon - Pt od 9.00 do 18.00
telefon:
+48 [zasłonięte] 203 720
email:
[zasłonięte]@zorientowani.eu
godziny otwarcia:
Pon - Pt 9.00 - 18.00
adres:
Zorientowani
Delikatesy Orientalne
Galeria Opolanin
Plac Teatralny 13
45-056 Opole

 

Przedmioty wysyłamy do 2 dni roboczych od momentu otrzymania wpłaty
Sposoby wysyłki:

Paczkomat InPost do 25kg - 7,99 PLN
Kurier do 30kg - 14,99 PLN
Paczka 48 do 30kg - 11,69 PLN
Odbiór osobisty w naszym sklepie w Opolu.
Zakupy powyżej 250 PLN
wysyłka gratis.

Wpłaty prosimy wykonywać za pośrednictwem allegro lub przelewem tradycyjnym.

payu

Dane do przelewu:

Euroshipping
02 1950 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0010646 [zasłonięte] 568702

Regulamin dostępny na naszej stronie o mnie.

 

Przedmiotem sprzedaży jest olej kokosowy tłoczony na zimno, nierafinowany w 100% naturalny. Olej smakuje kokosem i posiada naturalny kokosowy aromat. Olej posiada europejski certyfikat ekologiczny (BIO). Nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników i innych sztucznych dodatków. Nie był rozlewany w Polsce.

Kraj pochodzenia Sri Lanka.

Skład: 100% nierafinowany olej kokosowy

Zawartość netto 500ml

 

 

Jesteśmy bezpośrednim dystrybutorem w Polsce, dlatego możemy zaoferować Państwu najwyższej jakości olej kokosowy w najniższej cenie.
Dla odbiorców hurtowych możliwość atrakcyjnych rabatów.

Olej nierafinowany (w celach reklamowych nazywany „extra virgin”) tłoczony jest na zimno, dzięki czemu zachowuje wszystkie swoje właściwości oraz posiada kokosowy zapach i smak. Zdecydowanie polecany jest do stosowania na zimno zarówno w celach kulinarnych jak i kosmetycznych. Podgrzewanie oleju nierafinowanego zamienia go praktycznie w rafinowany, jedyna różnica to lekko kokosowy smak i aromat przygotowanych na nim potraw. Większość olejów nierafinowanych na polskim rynku to niestety oleje rozlewane w Polsce. Aby uzyskać niższą cenę polscy producenci kupują go w beczkach, następnie podgrzewają i przelewają w mniejsze opakowania. Niestety z każdym podgrzaniem olej jest już trochę mniej „virgin”, ale dzięki takim praktykom jest dużo tańszy. Jeżeli zależy nam na jakości i właściwościach oleju, a nie niskiej cenie powinniśmy unikać oleju rozlewanego w Polsce. Kolejną ważną cechą oleju tłoczonego na zimno jest certyfikat ekologiczny nazywany również certyfikatem BIO. Nie dajmy się zwieść nieuczciwym sprzedawcom sugerującym w nazwie, że produkt jest produktem ekologicznym. Brak certyfikatu BIO na opakowaniu nie daje nam pewności, że kokosy z których wyprodukowano olej pochodzą z upraw ekologicznych oraz że kopra której użyto do produkcji oleju była suszona na słońcu, a nie w wysokiej temperaturze. Olej tłoczony na zimno z suszonej w piecach kopry z „virgin” niewiele ma wspólnego. Jeśli chcemy zaoszczędzić to lepiej kupić olej rafinowany niż tłoczony na zimno niewiadomego pochodzenia. Przy oleju tłoczonym na zimno lepiej dopłacić i kupić oryginalny produkt azjatycki lub produkt z certyfikatem ekologicznym.

Produkty zakupione w ciągu 2 dni roboczych na aukcjach Allegro i w naszym sklepie internetowym  mogą być wysłane w jednej przesyłce co pozwoli Państwu zaoszczędzić na kosztach wysyłki. Prosimy o informację mailową czy mamy wysyłać bezzwłocznie czy zamierzają Państwo kontynuować zakupy.    W przypadku braku informacji produkt wysyłamy bezzwłocznie.


Krewetki Chu Chi

Składniki:

250 g krewetek tygrysich obranych i bez głów
1 łyżeczka pasty czosnkowej lub 2 ząbki posiekanego czosnku
2 łyżki stołowe oleju kokosowego
30 g czerwonej past curry
200 ml śmietanki kokosowej
2 łyżki stołowe sosu rybnego
1 łyżka stołowa cukru palmowego
2 zielone papryczki chili pocięte w paski
5 listków limonki

Przygotowanie:

Rozgrzać olej w woku lub na patelni, podsmażyć czosnek, dodać pastę curry i smażyć aż zacznie pachnieć. Dodać śmietankę kokosową i smażyć aż na powierzchni wydzieli się olej. Dodać krewetki i smażyć ok. 2-3 minuty. Dodać sos rybny, cukier palmowy, papryczki i i liście limonki. Smażyć ok. 3 minuty. Można podawać z ryżem jaśminowym.

 

 

olej,kokosowy,biologiczny,extra,virgin