Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Olej kokosowy, bezzapachowy, CERTYFIKAT BIO 2200g

04-07-2015, 20:29
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 47.99 zł     
Użytkownik zorientowani
numer aukcji: 5422303169
Miejscowość Opole
Wyświetleń: 1   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Masz pytania ?
  • chętnie na wszystkie odpowiemy
  • Pon - Pt od 9.00 do 18.00
telefon:
+48 [zasłonięte] 203 720+48 [zasłonięte] 203 720
email:
[zasłonięte]@zorientowani.eu
godziny otwarcia:
Pon - Pt 9.00 - 18.00
adres:
Zorientowani
Delikatesy Orientalne
Galeria Opolanin
Plac Teatralny 13
45-056 Opole

Przedmioty wysyłamy do 2 dni roboczych od momentu otrzymania wpłaty
Sposoby wysyłki:

Paczkomat InPost do 25kg - 7,99 PLN
Kurier do 30kg - 14,99 PLN
Paczka 48 do 30kg - 11,69 PLN
Odbiór osobisty w naszym sklepie w Opolu.
Zakupy powyżej 250 PLN
wysyłka gratis.

Wpłaty prosimy wykonywać za pośrednictwem allegro lub przelewem tradycyjnym.

payu

Nr. konta
02 1950 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0010646 [zasłonięte] 568702

Regulamin dostępny na naszej stronie o mnie.

Przedmiotem sprzedaży jest biologiczny olej kokosowy rafinowany w 100% naturalny. Jest całkowicie bezwonny i posiada neutralny smak. Posiada europejski certyfikat ekologiczny. Bioprodukt. Nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników i innych sztucznych dodatków. Nie był rozlewany w Polsce.

Kraj pochodzenia Sri Lanka.

Idealnie nadaje się do smażenia i frytkownicy.

Skład: 100% rafinowany olej kokosowy

Zawartość netto 2200ml

Jesteśmy bezpośrednim dystrybutorem w Polsce, dlatego możemy zaoferować Państwu najwyższej jakości olej kokosowy w najniższej cenie.

Dla odbiorców hurtowych możliwość atrakcyjnych rabatów.

Olej rafinowany tłoczony jest z podgrzanej uprzednio kopry. Jeśli chodzi o właściwości to traci przede wszystkim zapach i smak kokosa oraz w wyniku podgrzania część witamin, które jednak w oleju kokosowym występują w małych ilościach. Nie zmienia się praktycznie jego skład tłuszczowy i właściwości. Dzięki rafinacji podwyższa się również jego temperatura dymienia, dzięki czemu nadaje się lepiej do smażenia niż olej tłoczony na zimno. Ze względu na większą wydajność podgrzanej kopry, rafinowany olej jest tańszy w uzyskaniu i dzięki temu tańszy w sprzedaży. Także w przypadku oleju rafinowanego mamy oleje z certyfikatem ekologicznym, jednak sposób uzyskiwania kopry w tym przypadku nie ma już takiego wpływu jak przy oleju tłoczonym na zimno.

Do najważniejszych właściwości oleju kokosowego należy zaliczyć wysoką temperaturę dymienia (230ºC olej rafinowany i 170ºC nierafinowany), odporność na psucie (po otwarciu można przechowywać go nawet rok). Nie powoduje tycia jak inne tłuszcze. Ma właściwości grzybobójcze i bakteriobójcze. Praktycznie nie ma możliwości wytwarzania wolnych rodników. Stosowany jest również jako kosmetyk, poprawiając kondycję skóry i włosów. Mitem jest jednak, że może zastąpić leki stosowane w chorobach, tak samo jak mitem jest to że powstaje przez odwirowanie mleka kokosowego czy że olej rafinowany jest całkowicie bezwartościowy.


Więcej informacji o oleju kokosowym znajdą Państwo na naszej stronie internetowej.

Produkty zakupione w ciągu 2 dni roboczych na aukcjach Allegro i w naszym sklepie internetowym mogą być wysłane w jednej przesyłce co pozwoli Państwu zaoszczędzić na kosztach wysyłki. Prosimy o informację mailową czy mamy wysyłać bezzwłocznie czy zamierzają Państwo kontynuować zakupy. W przypadku braku informacji produkt wysyłamy bezzwłocznie.

Krewetki Chu Chi

Składniki:

250 g krewetek tygrysich obranych i bez głów
1 łyżeczka pasty czosnkowej lub 2 ząbki posiekanego czosnku
2 łyżki stołowe oleju kokosowego
30 g czerwonej past curry
200 ml śmietanki kokosowej
2 łyżki stołowe sosu rybnego
1 łyżka stołowa cukru palmowego
2 zielone papryczki chili pocięte w paski
5 listków limonki

Przygotowanie:

Rozgrzać olej w woku lub na patelni, podsmażyć czosnek, dodać pastę curry i smażyć aż zacznie pachnieć. Dodać śmietankę kokosową i smażyć aż na powierzchni wydzieli się olej. Dodać krewetki i smażyć ok. 2-3 minuty. Dodać sos rybny, cukier palmowy, papryczki i i liście limonki. Smażyć ok. 3 minuty. Można podawać z ryżem jaśminowym.