Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Olej arganowy spożywczy 100 ml BIO

04-07-2012, 7:59
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 27.50 zł     
Użytkownik dzikarozapl
numer aukcji: 2435678562
Miejscowość Sulejówek
Zostało sztuk: 2    Wyświetleń: 17   
Koniec: 20-07-2012 16:45:06
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Rose Magdalena Kot
ul. Bema 3, 05-071 Sulejówek
NIP: 952[zasłonięte]178-38
REGON: 145[zasłonięte]830
+48 (22)[zasłonięte]783 51
+48 [zasłonięte] 980 809
www.rosehip.pl
www.dzika-roza.pl

Wpłata na konto Alior Bank:
76 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 353350

Koszty wysyłki:

Poczta Polska wpłata na konto: 13 zł

Poczta Polska pobranie: 16 zł

Kurier DPD wpłata na konto: 18 zł

Kurier DPD pobranie: 21 zł

 

  1. Przesyłkę wysyłamy w ciągu 24h. Czas dostawy zależny od pory nadania przesyłki. Nadanie paczki do godziny 14 poprzez Pocztę Polską umożliwia dostawę nawet na następny dzień (dni robocze). Nadanie paczki przez firmę kurierską 1 lub 2 dni robocze
  2. Możliwy zwrot przesyłki. W przeciągu 7 dni można zwrócić towar w oryginalnym nie naruszonym opakowaniu. Koszt zwrotu przesyłki pokrywa zwracający towar.
  3. Kupując na wielu aukcjach płacisz tylko za jedną przesyłkę. Koszt przesyłki zależny od wagi zamawianych produktów.
  4. Istnieje możliwość odbioru towaru w lokalu w Centrum Warszawy bądź w siedzibie firmy.
Olej arganowy spozywczy 100ml
 
 
     OLEJ ARGANOWY NATURALNY, PRODUKT BIOLOGICZNY, 100%  OLEJU ARGANOWEGO, POSIADA CERTYFIKAT ECOCERT.

OLEJ ARGANOWY SPOŻYWCZY PACHNIE ORZESZKAMI! (w przeciwieństwie do oleju arganowego kosmetycznego, który jest bezzapachowy – lekko kwaskowy zapach).
Olej arganowy nazywany jest kulinarnym Złotem Maroko.
Powstaje ON z nasion drzew arganowych, które występują wyłącznie w południowo-zachodniej części Maroka.  Warunkiem prawidłowej uprawy drzew arganowych jest nieskazitelnie czyste środowisko. Rejon, w którym występuję te drzewa został w 1998 roku wpisany na listę rezerwatów biosferycznych UNESCO. Olej arganowy wytwarza się w kilku etapach: Po zebraniu owoców następuje prażenie i mielenie ich ziaren w małych prasach. W wyniku tego powstaje oleista pasta, z której ręcznie wyciskany jest olej arganowy. Na koniec poddawany jest on wielokrotnej filtracji.
MA SZEROKIE ZASTSOWANIE W KUCHNI
    Dzięki swojemu orzechowemu smakowi i aromatowi pasuje do letnich sałatek na bazie pomidorów, cukinii i ogórka.
    Jest on także używany jako idealny dodatek do dziczyzny.
    Niektórzy uwielbiają go dodawać  do greckiego Tzatziki lub śniadaniowej pasty z sera koziego, orzechów i szałwii.
    smakuje także wyśmienicie z białym pieczywem (bagietka maczana w oleju to śniadaniowy rarytas)
    Olej nie powinien być smażony by nie utracić swoich cennych właściwości.
 
OLEJ ARGANOWY JEST BARDZO DOBRYM „LEKARSTWEM”, gdyż może.
    -obniżać poziom cholesterolu i cukru we krwi
    -zapobiegać miażdżycy i zawałom
    -poprawiać krążenie
    -wzmacniać ścianki naczyń krwionośnych, chroni czerwone krwinki przed rozpadem
    -działać przeciwzapalnie
    -podnosić odporność na zakażenia, działa immunostymulująco
    -działać przeciwzapalnie
    -chronić tkankę łączną
    -pobudzać komórki mózgu i wątroby do prawidłowego działania
    -łagodzić bóle stawów
    -chronić komórki przed utleniaczami
    -dostarczać komórkom składników odżywczych
    -ograniczać ryzyko zachorowania na różne choroby: Parkinson, Alzhaimer, chroby nowotworowe.
    Leczniczo MOŻE BYĆ spożywany trzy razy dziennie ( po łyżeczce)
Olej arganowy ma niezwykle silne właściwości antyoxydujące, dlatego stosowany jako lek zmniejsza ryzyko zachorowania na raka.
Składa się w 80% z jedno i wieloninasyconych kwasów tłuszczowych, zawiera ok. 45% kwasu oleinowego i ok.35% kwasu linolowego, posiada dwa razy więcej witaminy E niż oliwa z oliwek.
Olej arganowy zawiera również kwas linolowy (35 %), czyli witaminę F. Witamina F działa przeciwzapalnie, immunostymulująco (podnosi odporność na zakażenia), obniża stężenie cholesterolu i cukru we krwi, zapobiega miażdżycy i zawałom.
Olej arganowy zawiera w swoim składzie także wysoki poziom steroli roślinnych, które działaja naprawczo i regenerująco oraz korzystnie wpływają na obniżanie cholesterolu we krwi, co zostało potwierdzone naukowo.

Sposób otrzymywania: Z pierwszego tłoczenia na zimno
Element tłoczony: Owoc arganowca posortowany i wyselekcjonowany
Jakość: Jakość: 100% czysty i naturalny, nieskazitelny, pierwsze tłoczenie na zimno, bez żadnej obróbki chemicznej
Kraj pochodzenia: Maroko
Uprawa: Uprawa biologiczna, certyfikowana przez Ecocert ( międzynarodowy certyfikat jakości produktów BIO)
Warunki przechowywania: Olej roślinny ustabilizowany. Do przechowywania w miejscu suchym, z dala od światła i ciepła. Temperatura maksymalna ok. 18 stopni.
  
  
 

   
   
 


 Do każdego zamówionego produktu dokładamy gratisy, żebyś był bardziej zadowolony z zakupów w ROSEHIP
 
 
 


 

Olej arganowy spożywczy 100 ml BIO