Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Okowita, przepalanka i nalewki - Andrzej Fiedoruk

28-02-2012, 22:08
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 22.50 zł     
Użytkownik baluPL
numer aukcji: 2038508734
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 7   
Koniec: 04-02-2012 09:27:12

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Rok wydania (xxxx): 2009
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

kontakt
Telefon: 124[zasłonięte]146 (czynny w godzinach pon.-piąt. 10-19)
e-mail: [zasłonięte]@o2.pl
regulamin
Po dokonaniu zakupu prosimy o potwierdzenie drogą mailową adresu wysyłki oraz formy płatności.
Zmiany adresu wysyłki należy dokonać w ciągu 24 godzin od momentu dokonania zakupu. Po tym czasie nie gwarantujemy wysyłki na zmieniony adres.
płatności
Płatność Allegro
Konto w PolBanku:
982[zasłonięte]000960[zasłonięte]40000[zasłonięte]046
przesyłka
List polecony ekonomiczny - 8,00
List polecony priorytetowy - 9,00
Paczka ekonomiczna - 11,00
Paczka priorytetowa - 13,00
Płatność przy odbiorze (pobranie) - 16,00
Wysyłka zagraniczna - wymaga indywidualnego kontaktu w celu ustalenia kosztów wysyłki (kontakt mailowy bądź telefoniczny)
Odbiór osobisty - 0zł
Księgarnia na Rogu,
ul.Basztowa 9,
Kraków (konieczny wcześniejszy kontakt mailowy bądź telefoniczny)
  Okowita, przepalanka i nalewki Andrzeja Fiedoruka - kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwórczości, spożycia, jak i bogactwa zachowanych w literaturze i ustnych przekazach przepisów.
Dowiemy się zatem, jak powstawały poszczególne gatunki alkoholu (likier, armaniak, koniak, calvados, whisky, gin, rum…), które z nich preferowali nasi przodkowie i z jakich składników najczęściej przyrządzali alkohole. Krok po kroku poznamy procesy wytwarzania wraz z opisem profesjonalnych i domowych urządzeń, a także najbardziej udane przepisy na trunki, które uwiodą podniebienie i wprawią w dobry nastrój.

Andrzej Fiedoruk, ur. 1957, socjolog, którego pasją jest historia pokarmów i obyczajów żywieniowych. Urodził się i wychował w Białymstoku. Jego pierwsza książka to Kuchnia podlaska (2006). Jeden z recenzentów określił Fiedoruka mianem kucharza-publicysty, bo książka nie była zwykłym zbiorem przepisów, lecz próbą spojrzenia na historię regionu przez pryzmat sztuki kulinarnej. Barwnie prowadzona opowieść wzbudziła duże zainteresowanie czytelników i dała asumpt do powstania kolejnych pozycji o tematyce kulinarnej połączonej z dużą dozą historii żywności. W twórczości Fiedoruka znajdziemy również pozycje o charakterze prozatorskim. Białostockie smaki są próbą pokazania klimatu tego miasta lat sześćdziesiątych ubiegłego wieku. Autor poprzez zapamiętane smaki z lat dzieciństwa przedstawia specyficzne dla niego zdarzenia i obyczaje lat minionych. W 2008 roku wydał dobrze przyjętą Kuchnię kresową.



oprawa twarda



ISBN: [zasłonięte]978-8306-203-8
Ilość stron: 280
Format: 15,5 cm x 23,5 cm
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Cena detaliczna: 29,90
Okowita, przepalanka i nalewki - Andrzej Fiedoruk