Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Ogólna technologia żywności - Dłużewska (2013)

22-01-2014, 19:07
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 30 zł     
Użytkownik ksiazka_gliwice
numer aukcji: 3872254765
Miejscowość Gliwice
Wyświetleń: 3   
Koniec: 20-01-2014 10:32:10

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2013
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

     

Ogólna technologia żywności

Dłużewska Elżbieta (red.), Leszczyński Krzysztof (red.)

 
rok wydania: 2013
stron: 180
format: B5
oprawa: miękka
wydawnictwo: SGGW
    

SPIS TREŚCI:

Wprowadzenie ... 7

1. Czyszczenie i sortowanie surowców
Alicja Ceglińska, Grażyna Cacak-Pietrzak ... 9

2. Rozdrabnianie
Grażyna Cacak-Pietrzak, Alicja Ceglińska ... 21

3. Zamrażanie
Andrzej Jarczyk, Stanisław Kalisz ... 31

4. Obróbka termiczna surowców
Marta Mitek, Joanna Niewczas ... 45

5. Pasteryzacja
Marta Mitek, Małgorzata Ziarno, Katarzyna Kycia, Krystian Marszałek ... 57

6. Sterylizacja termiczna
Lech Adamczak, Aneta Cegiełka ... 71

7. Filtracja
Andrzej Jarczyk, Andrzej Gasik ... 82

8. Ekstrakcja
Małgorzata Wroniak, Krzysztof Krygier ... 90

9. Tłoczenie
Małgorzata Wroniak ... 101

10. Suszenie rozpyłowe
Elżbieta Dłużewska, Krzysztof Leszczyński ... 112

11. Procesy membranowe
Elżbieta Dłużewska, Krzysztof Leszczyński ... 122

12. Procesy fermentacyjne
Iwona Ścibisz ... 135

13. Hydroliza enzymatyczna
Aneta Cegiełka, Tomasz Florowski ... 148

14. Wirowanie i homogenizacja
Antoni Pluta, Anna Berthold-Pluta ... 157

15. Koagulacja i żelowanie
Katarzyna Marciniak-Łukasiak, Anna Florowska ... 169