Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

OCENA JAKOŚCI MIĘSA - TOWAROZNAWSTWO - NOWA opis

04-03-2012, 12:03
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 17.98 zł     
Użytkownik azymut-book
numer aukcji: 2095359521
Miejscowość Czeladź
Wyświetleń: 7   
Koniec: 03-03-2012 09:57:47

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

TOWAROZNAWSTWO PRODUKTÓW
ZWIERZĘCYCH

OCENA JAKOŚCI MIĘSA


MAREK E. JURCZAK

INFORMACJE:




Wydawnictwo - SGGW
Rok - 2005
Stron - 164
Oprawa - MIĘKKA LAKIEROWANA
Format - B5

STAN - NOWA




Produkty pochodzenia zwierzęcego odgrywają niezmiernie ważną rolę w żywieniu człowieka i we współczesnym świecie trudno sobie wyobrazić wyżywienie ludności bez ich udziału. Głównym źródłem białka wśród wyżej wymienionych produktów są mięso i mleko, natomiast tłuszczu - mięso i tłuszcze zwierzęce. Produkty te dostarczają około 1/3 dziennego spożycia białka i prawie połowę tłuszczu, a także około 1/5 wartości energetycznej .

ZASADY:

Dane do przelewu:



* wszelkie pytania proszę kierować PRZED podjęciem decyzji o kupnie

* NIE WYSYŁAMY ZA POBRANIEM

* wysyłka odbywa się w ciągu 2 dni roboczych od momentu zaksięgowania wpłaty na koncie

* wszystkie książki wysyłamy w kopertach ochronnych - LISTEM POLECONYM LUB PACZKĄ (istnieje możliwość odbioru osobistego po wcześniejszym umówieniu się


Więcej informacji na stronieO MNIE

REAL FOTO- wszystkie fotografie przedstawiają rzeczywisty stan książek

WYSTAWIAMY
NA ŻYCZENIE FAKTURY VAT


Opis:
Wstęp 5

Produkty zwierzęce w żywieniu człowieka 5
Produkcja i spożycie mięsa w Polsce 6


Surowiec rzeźny 10

Mięso wieprzowe (trzoda chlewna) 10
Mięso drobiowe 16
Mięso wołowe i cielęce 17
Mięso baranie i jagnięce 33
Mięso końskie 35
Mięso kozie 37
Mięso królicze 38
Mięso nutrii 39
Mięso strusia 39
Mięso zwierząt łownych 40
Mięso zwierząt egzotycznych 41


Budowa histologiczna miąsa 42

Wprowadzenie 42
Tkanka mięśniowa 42
Tkanka łączna 46


Skład chemiczny miąsa 48

Wprowadzenie 48
Woda 48
Białka 51
Tłuszcz 61
Azotowe związki wyciągowe 67
Węglowodany 68
Składniki mineralne 69
Witaminy 69


Właściwości technologiczne miąsa zwierząt rzeźnych 70

Aspekty fizjologiczne skupu zwierząt rzeźnych 70
Ubój zwierząt rzeźnych 79
Rozbiór poubojowy tusz zwierząt rzeźnych 82
Ocena wartości rzeźnej 92
Fizykochemiczna ocena wartości tuszy 99
Zmiany poubojowe w mięsie 99
Wady mięsa 107


Ocena jakości mięsa surowego 113

Wprowadzenie 113
Badanie poubojowe 113
Chemiczne metody kontroli jakości mięsa 119
Wyróżniki oceny wartości tuszy 123
Klasyfikacja tusz i mięsa bez kości 134
Pakowanie mięsa 150
Technologia surimi 151
Utrwalanie żywności 152
Rozpoznawanie i różnicowanie mięsa różnych gatunków zwierząt 155


Piśmiennictwo uzupełniające 160
OCENA JAKOŚCI MIĘSA - TOWAROZNAWSTWO - NOWA opis




PRZED PODJĘCIEM DECYZJI PROSZĘ O ZAPOZNANIE SIĘ ZE STRONĄ ,,O MNIE"


ZAPRASZAM NA INNE MOJE AUKCJE

POZDRAWIAM