Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

NOWOCZESNE ZASADY ODŻYWIANIA Campbell nowa Gdańsk

19-01-2012, 21:58
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 44.30 zł      Aktualna cena: 44.30 zł     
Użytkownik KoliberGdansk
numer aukcji: 1999871743
Miejscowość gdańsk
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 22   
Koniec: 14-01-2012 14:27:12

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2011
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nowoczesne zasady odżywiania


T. Colin Campbell, Thomas M. Campbell

 




Wydawca: GALAKTYKA
Isbn:[zasłonięte]978-8379-144-0
Ean: 978[zasłonięte][zasłonięte]57917
Stan: Nowa
Okładka: Miękka
Wydanie: 2011



W swojej książce Campbell, który ma za sobą 40 lat bycia biochemikiem żywienia, przywołuje i interpretuje wyniki największego na świecie badania dotyczącego odżywiania, jakie kiedykolwiek przeprowadzono – autor przeanalizował dietę 6,5 tysiąca osób w 65 chińskich i tajskich prowincjach. Następnie porównuje opartą głównie na roślinach dietę badanych osób z bogatą w mięso i nabiał dietą Zachodu. Campbell zachęca czytelników i czytelniczki do wykluczenia z diety produktów odzwierzęcych, gdyż – jak dowodzi – będą mogli w ten sposób cieszyć się zdrowszym i dłuższym życiem. W przekonujący sposób dowodzi, że żywność pochodzenia zwierzęcego jest odpowiedzialna za coraz częstsze występowanie chorób cywilizacyjnych, takich jak choroby serca, cukrzyca, nowotwory, otyłość czy choroba Alzheimera. Swoją pracą kontruje panujące od dawna przekonanie o korzyściach płynących ze spożywania produktów odzwierzęcych i wykazuje ogrom mylących, nierzadko sprzecznych ze sobą informacji, jakimi żywi konsumentów przemysł spożywczy.

Autorzy zgłębiają związek między odżywianiem i chorobami, a wnioski, do których dochodzą,
są wstrząsające. Tę książkę trzeba przeczytać.
dr Robert C. Richardson, laureat Nagrody Nobla,
profesor fizyki i prorektor ds. badań naukowych, Uniwersytet Cornella

Książka, oparta na wieloletnim, starannym, dociekliwym badaniu, prezentuje zaskakujące
odpowiedzi na najważniejsze pytania dotyczące żywienia: Co tak naprawdę powoduje raka?
Jak możemy wydłużyć nasze życie? Co zatrzyma epidemię otyłości?
Neal Barnard, lekarz medycyny, przewodniczący PCRM
(Komitet Lekarzy na rzecz Medycyny Odpowiedzialnej)


To jedna z najważniejszych książek o odżywianiu, jakie kiedykolwiek powstały –
przeczytanie jej może uratować ci życie.
Dean Ornish, profesor medycyny klinicznej na Uniwersytecie Kalifornijskim,
założyciel i przewodniczący Instytutu Badań z zakresu Medycyny Prewencyjnej


Obecnie AICR propaguje dietę głównie roślinną w celu obniżenia ryzyka raka, do czego
przyczyniła się wspaniała praca, którą dr Campbell i garstka innych wizjonerów rozpoczęli
dwadzieścia pięć lat temu.
Marilyn Gentry, przewodnicząca AICR (Amerykański Instytut Badań nad Rakiem)

Nowoczesne zasady odżywiania to dobrze udokumentowana analiza błędów
współczesnego odżywiania, stylu życia i współczesnej medycyny oraz doraźnych
rozwiązań, które tak często przynoszą porażkę.
dr Sushma Palmer, były dyrektor wykonawczy Rady ds. Żywności i Żywienia
w amerykańskiej Narodowej Akademii Nauk


Doktor Campbell jest Einsteinem żywienia.
Jeff Nelson, przewodniczący VegSource.com
(najczęściej odwiedzana na świecie strona www o żywieniu)

 

 

 

* KUP WIĘCEJ KSIĄŻEK ZA TAKĄ SAMĄ CENĘ WYSYŁKI!

 

Koszt wysyłki dwóch lub więcej książek to stała kwota 10 zł (firma kurierska).

 

 

** MOŻLIWY ODBIÓR OSOBISTY I PŁATNOŚĆ NA MIEJSCU W GDAŃSKU-WRZESZCZU!

 

Książkę można odebrać w księgarni Koliber w Gdańsku-Wrzeszczu przy ul. Do Studzienki 7 (obok Grunwaldzkiej, naprzeciwko centrum handlowego Jantar). W tygodniu w godzinach 10-19, oraz w sobotę 10-14.

 

 

*** KONTAKT

 

[zasłonięte]@ksiegarniakoliber.pl

 

tel. 58 [zasłonięte] 17