Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

NŻYNIERIA BIOCHEMICZNA [KSIĄŻKA]

05-07-2015, 20:54
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 42 zł     
Użytkownik G0ldziu
numer aukcji: 5486197837
Miejscowość CHODZIEŻ
Wyświetleń: 1   
Koniec: 05-07-2015 20:34:29

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Inżynieria biochemiczna

autor:Stanisław Ledakowicz
rok wydania:2012
nośnik:KSIĄŻKA
okładka:broszurowa
ilość stron:470
wymiary:16,5x24 cm

Opis

Książka wprowadza studentów kierunków technicznych wyższych uczelni w zagadnienia biochemii i mikrobiologii, a studentom biotechnologii przybliża termodynamikę i kinetykę zjawisk transportowych, reakcji enzymatycznych oraz wzrostu drobnoustrojów i proliferacji komórek zwierzęcych. W publikacji omówiono wykorzystanie osiągnięć biochemii i biologii molekularnej w modelowaniu bioreaktorów i biosystemów. Treść podzielono na trzy części, w których poszczególne zagadnienia przedstawiono kolejno na trzech poziomach ujęcia tematu: molekularnym, mikroskopowym i makroskopowym. W pierwszej części (poziom molekularny) podano podstawy biochemii i biologii molekularnej, m.in. wiadomości o enzymach komórki, reakcjach metabolicznych w niej zachodzących, inżynierii genetycznej z elementami genomiki i proteomiki, a także inżynierii metabolicznej. W drugiej części (poziom mikroskopowy) opisano zagadnienia mikrobiologii różnych drobnoustrojów oraz modelowanie ich biosystemów. W trzeciej części (poziom makroskopowy) przedstawiono wpływ środowiska na przebieg hodowli komórek roślinnych i zwierzęcych w bioreaktorach lub naturalnych bioukładach, a także zasady modelowania i projektowania bioreaktorów. Wydawnictwo WNT poleca tę książkę studentom wydziałów: chemii, inżynierii chemicznej i procesowej, biotechnologii uczelni technicznych, rolniczych oraz uniwersytetów, a także pracownikom naukowym tych wydziałów, inżynierom zatrudnionym w przemyśle chemicznym, spożywczym i biotechnologicznym.