Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Myślistwo POTRAWY Z DROBIU I DZIKIEGO PTACTWA (num

19-01-2012, 22:12
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 10 zł     
Użytkownik Julia_Jezyk
numer aukcji: 2038550670
Miejscowość ŁÓDŹ
Wyświetleń: 8   
Koniec: 14-01-2012 22:49:01

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 1973
Język: polski
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Autor: I. Krawczyk - A. Rościszewska-Stoyanow

Tytuł: POTRAWY Z DROBIU I DZIKIEGO PTACTWA

Wydawnictwo: Warta

Miejsce wydania: Warszawa

Rok wydania: 1973

Format: 205x150

Oprawa: miękka

Stron: 88

Informacje:

Spis treści:

KURY, KURCZĘTA I BROJLERY

Wskazówki ogólne Przepisy .

Kura w galarecie * . . .

Kura w majonezie I.....

Kura w majonezie II ....

Kura lub kurczę w rosole * ....

Kura z zielonym groszkiem ....

Kura z grzybami po węgiersku Budyń z kury z sosem pieczarkowym .

Kura w potrawce *......

Potrawka z pulardy po cesarsku . Kura duszona z warzywami * . . . Kura duszona na słodko ze śliwkami . Pularda a la Dobra Gospodyni * . Kura pieczona z nadzieniem I . Kura pieczona z nadzieniem II . Kura pieczona w maladze ....

Kura a la bażant......

Kura pieczona nadziewana ryżem . Kotlety mielone z kury * . . Kotlety de volaille z kury .... Kurczę w sosie potrawkowym * .

Kurczę duszone *......

Kurczę duszone z grzybami . Kurczę duszone z pomidorami . Kurczę duszone z papryką . . Kurczę w sosie francuskim ....

Kurczę po myśliwsku.....

Kurczę smażone na ostro .... Kurczę pieczone na rożnie * ...

Kurczę po polsku......

Kurczę nadziewane bułką * .... Potrawka z brojlera I *

Potrawka z brojlera II *.....

Potrawka z brojlera po cygańsku . Potrawka z brojlera w sosie paprykowym

Brojler z pieczarkami......

Brojler z pomidorami . . . . Brojler z zielonym groszkiem ....

Brojler z serem.......

Brojler po węgiersku......

Brojler po wiedeńsku . . .

Brojler duszony w piwie.....

Brojler pieczony . . . .

Brojler pieczony z rusztu * ....

Brojler pieczony w karmelu ....

INDYKI I PERLICZKI......

Wskazówki ogólne . ,.....

Przepisy.....■ . . . . .

Galantyna z indyka......

Indyczka w majonezie......

Indyk w majonezie ......

Paprykarz z indyka......

Potrawka z indyka * . . ,.,'.,

Indyk ze śliwkami......

Indyk pieczony........

Indyk pieczony z kasztanami .... Indyk pieczony z nadzieniem .... Indyk pieczony nadziewany wątróbką Indyk pieczony nadziewany na słodko * .

Medaliony z indyka......

Perliczka pieczona *......

GĘSI I KACZKI . . . . . . .

Wskazówki ogólne.......

Przepisy..........

Gęś duszona z kapustą......

Gęś po polsku........

Gęś duszona z warzywami.....

Gęś pieczona I........

Gęś pieczona II.........

Rolada z gęsi........

Gęś pieczona z kaszą krakowską

Gęś pieczona w sosie pomidorowym . Gęś pieczona z nadzieniem .... Pasztet z gęsi lub kaczki I . . . . .

Pasztet z gęsi II.......

Kaczka w sosie pieczarkowym .... Galantyna z kaczki lub kury . , . . Kaczka w sosie ze śmietaną .... Kaczka duszona w czerwonym winie .

Potrawka z kaczki.......

Kaczka z czerwoną kapustą .... Kaczka domowa a la dzika ....

Kaczka lub gęś w maladze.....

Kaczka z wiśniami.......

Kaczka z brzoskwiniami.....

Kaczka pieczona z jabłkami ....

ZUPY, POTRAWY Z PODROBÓW I RESZTEK MIĘSA .

Wskazówki ogólne...........

Przepisy..............

Rosolnik z podrobów *..........

Krupnik z podrobów *..........

Zupa z kurzych wątróbek.........

Czernina..............

Czernina po mazowiecku.........

Zupa-krem z kury *..........

Zupa z podrobów kaczki lub gęsi .......

Sałatka z drobiu...........

Sałatka z żołądków..........

Majoneziki z drobiu..........

Wątróbka po żydowsku.........

Faszerowana szyjka gęsia.........

Masa z gęsich wątróbek.........

Gęsie podróbki w galarecie........

Pasztet z drobiu w galarecie......

Pasztet z wątróbek bez pieczenia.......

Wątróbka gęsia po strasbursku.......

Wątróbki w sosie z czerwonym winem.....

Wątróbki z drobiu smażone........

Wątróbka a la Max..........

Risotto z drobiu w muszelkach.......

Szaszłyk z wątróbek..........

Paszteciki z drobiu w drożdżowym cieście naleśnikowym ....

Zapiekanka z resztek drobiu

Bażant w potrawce...... .

Bażant pieczony........

Bażant na zimno w pasztecie ....

Bażant po łowiecku.......

Bażant po staropolsku......

Bażant w piórach.......

Krokiety z bażanta.......

Cietrzew duszony w śmietanie .... Cietrzew marynowany pieczony . . .

Cietrzew pieczony......

Cietrzew po łowiecku......

Dzika gęś duszona .......

Dzika gęś duszona w czerwonej kapuście .

Dzika gęś po łowiecku.....

Dzika kaczka pieczona I.....

Dzika kaczka pieczona II.....

Dzika kaczka w potrawce . .

Pasztet z dzikich kaczek w kruchym cieście Dzika kaczka w czerwonej kapuście .

Głuszec pieczony I.......

Głuszec pieczony II.......

Jarząbek po łowiecku......

Jarząbek pieczony I......

Jarząbek pieczony II......

Kuropatwa duszona . .....

Kuropatwa duszona w czerwonej kapuście

Potrawka z kuropatwy!......

Kuropatwa pieczona I' . Kuropatwa pieczona II Kuropatwa po staropolsku . Kszyki i dublety pieczone . Kwiczoły pieczone . Kwiczoły w galarecie Przepiórka pieczona Pasztet z łysek .... Łyska po łowiecku . Gołąb w rosole * ... Potrawka z gołębia

Pasztet z gołębi . Gołąb z pieczarkami Dziki gołąb pieczony .

PRZECHOWYWANIE I KONSERWOWANIE DROBIU

Wskazówki ogólne . Przepisy......

Kura w rosole *.....

Kurczęta pieczone . Kaczka w galarecie Kuropatwa pieczona . Podroby w rosole . Kaczka wędzona Gulasz z gęsich podrobów . Półgęski zwijane wędzone . Półgęski po litewsku . Kiełbasa z gęsich udek .

Stan: dobry+ (książka używana)
Uwaga