Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Multigrain Royal Baker Mix do wypieku chleba

16-07-2015, 8:28
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9.50 zł     
Użytkownik kilufka
numer aukcji: 5518460161
Miejscowość Ruda Śląska
Wyświetleń: 1   
Koniec: 16-07-2015 08:09:02
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Royal Baker wieloziarnisty 400g.

Koncentrat do wypieku chleba.


Składniki:

skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, glukoza, mąka kukurydziana, słonecznik, siemię lniane, izolat białka sojowego, skrobia ziemniaczana, substancja zagęszczająca: metyloceluloza, skrobia ryżowa, dynia, prebiotyk: błonnik ziemniaczany, inulina. Ziarna 9,1%.

 

Dodaj tylko:

Piekarz królewski wieloziarnisty mix: 400 g, drożdże: suche 4 g lub 13 g drożdży świeżych, ciepła woda: 0,36 l, olej: 3 łyżki, cukier: 1 łyżka, sól: 1 łyżeczka.

Sposób pieczenia tradycyjny:
1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (mikserem przez ok. 5 min).
2. Gotowe ciasto wylać do wysmarowanej olejem formy, przykryć suchą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu (ok. 25°C) na około 45 min.
3. Ciasto powinno zwiększyć swoją objętość dwukrotnie. Przed wstawieniem ciasta do piekarnika delikatnie posmarować jego powierzchnię wodą.
4. Piec przez 40-45 minut w temp. 220°C. Gorący chleb wyciągnąć z foremki i pozostawić do wystygnięcia.

Metoda w piecyku automatycznym:
1. Do pojemnika piecyka wsypać wszystkie składniki. Uruchomić program „gluten-free”.
2. Po ok. 2 godzinach wyciągnąć gotowy chleb i pozostawić do wystygnięcia.

W przypadku innych piecyków, należy uruchomić standardowy 3-godzinny program do wypieku chleba.