Oryginalne Japońskie Miso Mugi 400g. Wyprodukowane przez lidera Żywności ekologicznej Firmę Manna. Miso (jap. 味噌 miso?) tradycyjna gęsta pasta japońska produkowana ze sfermentowanego ryżu, pszenicy i/lub soi, z solą i drożdżami. Najbardziej tradycyjna odmiana miso sporządzana jest z soi. Najczęściej gęsta pasta używana jest do sosów, kiszonych (piklowanych) warzyw lub mięs, a także miksowana z dashi, tworząc misoshiru (jap. 味噌汁 miso-shiru?), najpopularniejszą w Japonii zupę. Dzięki wysokiej zawartości białka oraz bogactwu witamin i minerałów, miso odgrywała najważniejszą rolę żywieniową w feudalnej Japonii. Miso nadal jest bardzo rozpowszechniona zarówno w tradycyjnej kuchni japońskiej, jak i w nowoczesnym żywieniu. Miso jest głównie słona, lecz smak i aromat zależą od wielu czynników i składników użytych w czasie procesu fermentacji. Istnieje szeroka gama odmian miso – słone, słodkawe, ziemiste, owocowe i pikantne. Z racji tego, że jesteśmy hurtownią posiadamy produkt w ciągłej sprzedaży również w ilościach hurtowych. Produkt posiada długą datę przydatności do spożycia.
| | |
| |