Skład: płatki ryżowe*, płatki jaglane*, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, wyciąg z kukurydzy*(pełnoziarnista mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, proszek z tłuszczu palmowego*, sól morska), suszone kawałki pomidorów*4%, płatki z pomidorów (suszony koncentrat pomidorowy* 85%, skrobia kukurydziana*), sól, bazylia* 0,4%, suszone kawałki warzyw* (por*, marchew*, cebula*), przyprawy* (kurkuma*, biały pieprz*, kwiat muszkatałowca*, lubczyk*), skrobia ziemniaczana*, ekstrakt z drożdży - *certyfikowane organiczne, z certyfikowanych upraw bio-dynamicznych
Może zawierać śladowe ilości soi.
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego.
Wartość odżywcza na 100g - 1474 kj/348 kcal; Białko 8,2g; Węglowodany 72,7g / w tym cukry 2,4g; Tłuszcze 2,1g /w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,5g; Błonnik 2,9g; Sód 2,7g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najlepiej spożyć przed: data na spodzie opakowania.
Sposób przygotowania:
Na patelni: Wymieszaj zawartość opakowania z 175ml wrzątku i pozostaw na 15 minut do napęcznienia. Następnie dokładnie wymieszaj i mokrymi dłońmi uformuj kuleczki. Smaż z obydwu stron do uzyskania złocistego koloru.
Ekstra chrupiący: przed smażeniem otocz kuleczki panierce
Ekstra delikatne: dodaj jajko
Ekstra aromatyczne: dodaj posiekaną cebulę
Wariacje smakowe: dodaj do mieszanki czosnek lub 50g ulubionego sera – parmezanu, mozarelli lub goudy) lub pieczarki lub szynkę!
W piekarniku: Wymieszaj zawartość opakowania z 175ml wody i zagotuj. Następnie wylej masę na blachę/formę do pieczenia. Ułóż na wierzchu plastry cukinii i zalej sosem pomidorowym (350g). Zmieszaj 40g parmezanu z łyżką mąki do panierki i posyp całość. Piecz 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Wyprodukowano w Niemczech: Bauck GmbH & Co. KG Duhenweitz 4 29571 Rosche