Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Mieszanka chlebowa - CHLEB PURPURAT 0.5 kg

23-05-2014, 22:58
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9 zł     
Użytkownik e-marcin_com
numer aukcji: 4181269077
Miejscowość radzyń podlaski
Wyświetleń: 9   
Koniec: 23-05-2014 22:53:46
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
 
tel/fax: (83)[zasłonięte]352 11
kom: +48 [zasłonięte] 157 337
[zasłonięte]@bogutynmlyn.pl
GG: 936545
BogutynMłyn
ul. Gwardii 24
21-300 Radzyń Podlaski
Zobacz mapę
 
Oferujemy Państwu płatność za pośrednictwem systemu PayU jak również przelew bankowy na nasze konto w mBanku.



Nr rachunku do wpłat:
30 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 449581

Odpowiednią formę płatności wybiorą Państwo w formularzu zaraz po zakupie na aukcji.
 
 

Kurier UPS

przedpłata - 20 pln do 29 kg

za pobraniem - 25 pln do 29 kg

 

POCZTEX Poczta Polska

przedpłata - 18 pln do 35 kg

za pobraniem - 22 pln do 35 kg

 
 

-Mieszanka chlebowa - CHLEB PURPURAT 0.5 kg 

UWAGA ! W naszych mieszankach sól kuchenną zamieniliśmy na różową sól himalajską bogatą w 84 minerały.

Chleb pełnoziarnisty z pszenicy Purpur - opakowanie 0.5 kg


Chleb pełnoziarnisty z pszenicy purpur uprawianej tylko w Nowej Zelandii (Australia i Oceania) w klimacie oceanicznym jest wyjątkowy w swoim składzie, smaku i oddziaływaniu na ludzki organizm. Pszenica purpur nigdy nie była wykorzystywana na dużą skalę, dlatego też przez stulecia, aż do dnia dzisiejszego, pozostała w swej oryginalnej, niezmodyfikowanej postaci. Ziarna pszenicy posiadają purpurowy kolor, który widoczny jest również w chlebie nadając mu charakterystyczny purpurowy ton. Kolor pszenicy spowodowany jest antocyjanami zawartymi w okrywie owocowo-nasiennej ziarna. To właśnie antocyjany chronią w naturalny sposób ludzkie komórki. Działają antyutleniająco przez co neutralizują wolne rodniki, które to powodują starzenie się ludzkich komórek. Chleb purpurat jest chlebem pełnoziarnistym a więc wszystkie wartościowe składniki jak np. błonniki balastowe oraz antocyjany, zawarte są również w chlebie. Chleb purpurat wyróżnia się soczystym miękkiszem i długotrwałą świeżością. Smak pszenicy purpur podkreślony jest przez dodanie ziaren soji, dyni, orzechów włoskich oraz mąki orkiszowej.


Skład mieszanki chlebowej Purpurat: mąka z pełnego przemiału purpurowej pszenicy purpur, mąka żytnia z pełnego przemiału, mąka orkiszowa jasna, zakwas żytni, łamane ziarno soi, nasiona dyni, orzechy włoskie, cukier, sól, stabilizator - guma guar (wyciąg z nasion drzewa rosnącego w Indiach i Pakistanie)


100g mieszanki zawiera:

wartość energetyczna – ok. 317,9 kcal (1342 kJ)

tłuszcze – 7,3 gr w tym 1,3 gr kwasy nienasycone

białko – ok 14,1 gr

węglowodany – 48,6 gr w tym cukier ok 3,2 gr

błonnik – 11,8 gr


Sposób przygotowania w automacie:

Wlewamy do foremki automatu 0,47 l wody (470 ml; temp. 30° C). Wsypujemy 0,5kg mieszanki purpurat. Dodajemy 15g drożdży świeżych lub 2 g drożdży instant. Uruchamiamy automat na programie 1h30min- rozczynianie ciasta. Po zakończeniu tego programu włączamy automat na programie 1h00min- pieczenie. Wyjmujemy gotowy chleb z foremki automatu.

UWAGA ! Mieszanka nie nadaje się do automatów Clatronic ze względu na brak właściwego programu !!

Sposób przygotowania ręczny do pieczenia w piekarniku:

Do miski wsypujemy 0,5kg mieszanki purpurat. Wlewamy 0,47 l (470 ml) wody o temp. ok. 30° C. Dodajemy 15g drożdży świeżych lub 2g drożdży instant. Wyrabiamy ciasto mikserem 8-10min. na wolnych obrotach (ciasto można wyrabiać ręcznie łopatką), temperatura ciasta 27-28° C. Odstawiamy ciasto (przykryte) na 30 min. w ciepłe miejsce (temp. 27-30° C). Przekładamy ciasto do podłużnej foremki, ciasto ma dość luźną konsystencję. Odstawiamy pod przykryciem jeszcze na ok. 30-40 min. (temp. 27-30° C). Piekarnik nagrzewamy do temp. 210° C (z termoobiegiem 180° C), dobrze jest przed włożeniem foremek z ciastem wytworzyć w piekarniku parę wstawiając naczynie (żaroodporne) z wodą. Wkładamy foremkę z ciastem do piekarnika w połowie wysokości. Po ok. 5min. wyjmujemy naczynie z gorącą wodą.. Czas pieczenia ok. 45-50 min. przy stopniowo obniżanej temp. do 150° C.


Wydajność: z 1kg mieszanki otrzymujemy ok. 1,7-1,8 kg doskonałego pełnoziarnistego chleba o delikatnym, aromatycznym miękiszu. Wystudzony chleb można pokroić, zapakować po kilka kromek i zamrozić. Po rozmrożeniu zachowuje wszystkie zalety świeżego.

(Do naszych mieszanek dołączamy drożdże GRATIS w ilości odpowiedniej do wykonania chleba)


Mieszanka chlebowa - CHLEB PURPURAT 0.5 kg