Skład: surowy cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, skrobia z tapioki*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*), wanilia Bourbon*, sól morska - *z certyfikowanych upraw organicznych
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego.
Wartość odżywcza na 100g - 1604 kj/378 kcal; Białko 1,7g; Węglowodany 92,7g / w tym cukry 49,9g; Tłuszcze <0,3g / w tym nasycone kwasy tłuszczowe <0,1g; Błonnik <1g; Sód 2,5g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najlepiej spożyć przed: data na spodzie opakowania.
Sposób przygotowania:
Mieszanka na jedną dużą blachę lub dwie mniejsze foremki. Czas przygotowania 5 do 10 minut. Czas pieczenia od 25 do 45 minut. Ciasto z dodatkiem jajek: (mała foremka) jedno opakowanie mieszanki 200g, 2 jajka, 90g miękkiego masła, owoce. Blacha: dwa opakowania mieszanki 400g, 4 jajka, 175g miękkiego masła, owoce. 1. Wymieszać mieszankę, jajka i masło do uzyskanie kremowej konsystencji. 2. Nasmarować masłem blachę/foremki (26cm srednicy) i wylać masę. 3. Ułożyć na wierzchu owoce. 4. Piec w rozgrzanym do 175C piekarniku, góra/dół około 25/30 minut. Gdy używasz zamrożonych owoców piec 5/10 minut dłużej.
Wyprodukowano w Niemczech: Bauck GmbH & Co. KG Duhenweitz 4 29571 Rosche
|