Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MIĘSO RYBY TŁUSZCZE MLEKO JAJA TOWAROZNAWSTWO S II

31-07-2012, 22:46
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Aktualna cena: 49.99 zł     
Użytkownik Oxiplegatz
numer aukcji: 2456831643
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 11   
Koniec: 09-07-2012 20:47:36
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dostawa i płatność

    Płatność z góry
    • Przelew bankowy
    • List polecony ekonomiczny 5,10 zł

    • List polecony priorytetowy 6,20 zł




      OPIS - PEŁEN SPIS TREŚCI, ZDJĘCIA. WYSYŁKA ZA POMOCĄ PP.


      KLIKNIJ ŻEBY PRZEJŚĆ OD RAZU DO SPISU TREŚCI



      Free Image Hosting at www.ImageShack.us

      Free Image Hosting at www.ImageShack.us

      Free Image Hosting at www.ImageShack.us

      Free Image Hosting at www.ImageShack.us

      Free Image Hosting at www.ImageShack.us

      Free Image Hosting at www.ImageShack.us

      Free Image Hosting at www.ImageShack.us

      Free Image Hosting at www.ImageShack.us

      Free Image Hosting at www.ImageShack.us

      Free Image Hosting at www.ImageShack.us

      Free Image Hosting at www.ImageShack.us

      Free Image Hosting at www.ImageShack.us



      Oprawa: miekka

      Format: 15x21 cm

      Ilość stron: 333 str.

      Nakład: 4060 egz.

      Stan: db przytarcia okladki i grzbietu, ubytek na dole grzbietu na 2 cm

      Tytuł - autor - wydawnictwo
      TOWAROZNAWSTWO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
      CZĘŚĆ II
      WYDANIE DRUGIE
      POLSKIE WYDAWNICTWA GOSPODARCZE
      WARSZAWA 1955


      Spis treści:
      TRESC
      Rozdział I
      KROCHMAL, CUKIER, MIÓD I WYROBY CUKIERNICZE ... 3
      Syrop ziemniaczany
      Glukoza - -
      Syrcp i ekstrakt z maltozy
      Cukier
      Miód , ,
      Wyroby cukiernicze . pytania kontrolne
      Krochmal 3
      9 12 13 13 22 25 84
      crrnn 7ipmniaczany
      Rozdział II
      MIĘSO I PRZETWORY MIĘSNE 85
      Rasy zwierząt rzeźnych 86
      Budowa mięsa 88
      Kościec i jego budowa 92
      Skład chemiczny mięsa 94
      Rodzaje mięsa , 97
      Wstępna obróbka zwierząt rzeźnych 98
      Określenie zdatności mięsa . . . . . . . . . . 100
      Dojrzewanie mięsa 102
      Mięso ciepłe i wystudzone . . . . . . . . . . . . 103
      Mięso chłodzone i mrożone .......... 103
      Przechowywanie mięsa . . 106
      Klasyfikacja tusz 109
      Rozbiór tusz na elementy kulinarne .... - - - 112
      Mięso w Oipakowaniu 122
      Jadalne produkty uboczne . 122
      Mięso peklowane . .... . 123
      Półfabrykaty mięsne 125
      Drób i ptactwo łowne 125
      Wędliny , , , . 129
      Wyroby wędliniarskie 139
      Konserwy mięsne 148
      Pytania kontrolne . 152
      Rozdział III
      RYBY I PRZETWORY RYBNE ........... 153
      Budowa anatomiczna ryb . . 154
      Wartość użytkowa ryb I56
      Klasyfikacja ryb przemysłowych . . . . . . . . . . 1B7
      Skład chemiczny i znaczenie spożywcze mięsa ryb . . - - 1^7
      Ryby żywe . .171
      Ryby świeże i chłodzone . . 172
      Ryby mrożone . 176
      333
      Filety rybne , . .
      Ryby solone , , ,
      Ryby wędzone ,
      Ryby marynowane ..-----
      Konserwy rybne
      Pytania kontrolne . - - - -
      Rozdział IV
      TŁUSZCZE JADALNE . . . - - -
      Oleje roślinne
      Tłuszcze zwierzęce . -
      Margaryna -
      Pytania kontrolne
      RozdziałV
      MLEKO I PRODUKTY MLECZNE ... -
      Mleko -
      Śmietanka .... ....
      Kondensaty mleczne
      Produkty z mleka ukwaszonego . Mleczne napoje orzeźwiające ....
      Lody .....
      Masło ..........
      Sery
      Pytania kontrolne
      Rozdział VI
      JAJA I PRODUKTY JAJCZARSKIE . Budowa i skład chemiczny jaj .
      Sortowanie jaj
      Opakowanie, transport i przechowywanie jaj
      Produkty jajczarskie
      Pytania kontrolne
      Rozdział VII
      UŻYWKI , .
      Herbata
      Kawa
      Namiastki herbaty i kawy ! !
      Tytoń i wyroby tytoniowe !
      Przyprawy roślinne i inne
      Sól jadalna i kwasy .
      Napoje alkoholowe i bezalkoholowe
      Pytama kontrolne .... ł
      Rozdział VIII KONCENTRATY SPOŻYWCZE
      181 [zasłonięte] 187 190 [zasłonięte] 195
      196 [zasłonięte] 208 212 215
      217 [zasłonięte] 234 236 [zasłonięte] 249 251 [zasłonięte] 263 279
      280 [zasłonięte] 283 285 [zasłonięte] 288
      289 [zasłonięte] 293 295 [zasłonięte] 301 307 [zasłonięte] 329
      330

      Ryciny (ryc.) lub/i rysunki (rys.), ilustracje (il.), fotografie (fot.) :


      KLIKNIJ ŻEBY WRÓCIĆ DO GÓRY STRONY


      "Moja strona" w Allegro

      Zobacz inne moje aukcje - SZUKAJ W PRZEDMIOTACH UŻYTKOWNIKA - szybkie wyszukiwanie podobnych tytułów




      Uwaga! Na zdjęciach wokół liter możliwe charakterystyczne zniekształcenia - wynik kompresji jpg. W rzeczywistości zniekształcenia nie występują. Możliwe też błędy literowe - z powodu niedoskonałości odczytu OCR, za co przepraszam i liczę na wyrozumiałość.