Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Miód nektarowy rzepakowy . Czerwiec 2015.

05-07-2015, 13:54
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 25 zł     
Użytkownik neryng1
numer aukcji: 5494284132
Miejscowość Szczecinek
Wyświetleń: 10   
Koniec: 05-07-2015 13:31:58
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Tradycja pszczelarska w naszej rodzinie trwa od kilku pokoleń, a zapoczątkował ją w XVIII wieku nasz prapradziadek. Obecnie pasiekę prowadzę wraz z tatą. Pszczelarstwo jest naszą wspólną pasją, czymś więcej, niż tylko możliwością zarobienia pieniędzy. Ule znajdują się w województwie zachodniopomorskim, gdzie latem kwitną soczyste, żółte rzepaki,
 a jesienią wyrastają jedne z największych w Europie wrzosowisk. Pasieka znajduje się pod stałą ochroną Lekarza Weterynarii, a my dbając o ciągły rozwój pasieki, należymy do Koła Pszczelarskiego. Staramy się korzystać z wszelkich pomocy i dopłat z funduszy strukturalnych, co prowadzi do modernizacji naszego gospodarstwa pasiecznego.  Z całego serca polecamy nasz miód, który jest gwarancją jakości na najwyższym poziomie.

Sprzedawany miód pochodzi z tegorocznych zbiorów, z początku czerwca. Ma delikatny smak, słodki nie gryzący w gardło, uwielbiany przez dzieci. O  konsystencję smalcu. Łatwo się rozsmarowuje. Cena dotyczy jednego słoika. Miód sprzedawany jest w słoikach 900 ml, tj. 1,30 kg miodu.


Miód rzepakowy jest bardzo zdrowym i smacznym miodem. Wspomaga dolegliwości układu sercowo – naczyniowego oraz  schorzenia wątroby i dróg żółciowych.  Jest dobrym środkiem leczniczym podczas przeziębienia i wyczerpania organizmu. Leczy również schorzenia nerek, dróg moczowych oraz żołądka. Polecany również ludziom
z problemami skórnymi.

Kiedy pomaga spożywanie miodu rzepakowego?

1. Wyczerpanie
2. Dolegliwości układu sercowo-naczyniowego
3. Schorzenia wątroby i dróg żółciowych
4. Przeziębienia
5. Schorzenia nerek i dróg moczowych
6. Problemy z żołądkiem
7. Problemy skórne

 

PAMIĘTAJ !!!



   Na tą chwilę miód nie uległ jeszcze krystalizacji. Z kilkuletnich obserwacji wiemy, iż trzymany w warunkach domowych mimo , że krystalizuje będzie łatwo rozsmarowywał się.Dobry miód pszczeli  krystalizuje się i nie da się tego zmienić!!! Krystalizacja przebiega w miodach wiosennych szybko, bo już w kilkanaście dni po miodobraniu. W procesie krystalizacja miodu nie zmienia jego wartość  odżywczo-lecznicza, a jedynie konsystencja. Miód można doprowadzić z powrotem do stanu płynnego, wolno podgrzewając go temperatury 40
C . Takie powolne podgrzewanie nie powoduje utraty cennych właściwości tego daru natury.

 

Zapraszam do kontaktu:

793-[zasłonięte]-888793-[zasłonięte]-888