Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MIÓD MANUKA MGO400+ 1kg ORYGINALNY-MOCNY-KURIER-FV

20-01-2015, 21:27
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 432 zł     
Użytkownik GANDER24_PL
numer aukcji: 4968867850
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 10   
Koniec: 20-01-2015 20:31:33
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nowozelandzki, Aktywny Miód Manuka MGO® 400+ 1000 g to największy, a zarazem najbardziej opłacalny w zakupie słoik miodu Manuka MGO® 400+. Cechuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 400 mg/kg (MGO® 400+). 

Występujące tylko w niektórych miodach Manuka wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem ich unikatowych właściwości:

  • wyjątkowo korzystny wpływa na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
  • wg. nowozelandzkiej rządowej agencji badawczej, Crop&Food Research Institute, wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka nie tylko wspiera mechanizmy obronne organizmu w jelitach, ale również pobudza wzrost liczby dobrych, probiotycznych bakterii jelitowych 
  • pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry

Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 1000g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa miesiące.

Naukowo potwierdzone właściwości

Przez długi czas unikatowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach, a prawdziwe źródło właściwości miodu Manuka pozostawało nieznane przez niemal 15 lat. Dopiero w 2008 r. grupa naukowców kierowana profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech, przeprowadziła badania, dzięki którym dzisiaj możemy badać jakość miodu Manuka z prawdziwie naukową precyzją.

 

 

 

 

 

SYSTEM KONTROLI JAKOŚCI W MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD

Produkowane przez Manuka Health New Zealand miody Manuka MGO™ są uznawane za najlepsze miody Manuka dostępne na rynku. Jest to efektem dbałości firmy o zachowanie najwyższej jakości produktów i procesu produkcji.


PRZETWARZANIE


Miód Manuka MGO™ jest zaliczany do miodów surowych, czyli takich, które zachowują naturalne składniki będące źródłem ich właściwości. Wynika to z faktu, że Manuka Health pieczołowicie dba o to, aby poziom bioaktywnych składników zawartych w miodzie był identyczny z ich zawartością tuż po wyjęciu miodu z ula. Jest to możliwe dzięki kontroli temperatury przetwarzania. Nie przekracza ona 37-40 st. C, czyli temperatury jaka panuje w ulu.

 

CERTYFIKACJA


Miód Manuka MGO™ produkowany pod ścisłą kontrolą, a Manuka Health New Zeland Ltd posiada certyfikat RMP (Risk Management Program) w ramach HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) i GMP (Good Manufacturing Practice).

Zakłady pozyskiwania i przetwarzania miodu firmy Manuka Health funkcjonują zgodnie z przepisami NZFSA (Nowozelandzkiego Urzędu ds. Zdrowej Żywności) i są dopuszczone do dystrybucji w krajach Unii Europejskiej.

Dodatkowo w Polsce Miód Manuka MGO™ badany jest przez Graniczne Inspektoraty Weterynaryjne, Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych oraz Państwową Inspekcję Handlową (wyniki badań w 2008 roku potwierdziły pełną oryginalność Miodów Manuka MGO™).

 

Uwaga!

Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku.

Nie należy podawać miodu dzieciom poniżej pierwszego roku życia oraz osobom uczulonym na pszczele produkty.

 

MIÓD MANUKA - ŹRÓDŁA SZCZEGOLNYCH WŁAŚCIWOŚCI

Miód z krzewu Manuka jest wytwarzany w Nowej Zelandii przez pszczoły, które odżywiają się nektarem kwiatów Leptospermum scoparium czyli właśnie Manuki. Nowa Zelandia znana jest jako kraj wyjątkowo czysty, mający unikatową roślinność. Jest to jedyne miejsce na świecie, w którym możemy znaleźć krzewy Manuki.

Właściwości miodu mają ścisły związek z tym, z jakich roślin jest on wytwarzany. Tak samo jest w przypadku miodu Manuka. Nektar kwiatów Manuki zawiera substancje, które zamieniają się w methylglyoxal. Do przemiany dochodzi zarówno w organizmie pszczoły, podczas transportu nektaru do ula, jak i podczas procesu dojrzewania miodu.

To właśnie methylglyoxal został przez naukowców uznany za główny, aktywny składnik znajdujący się w miodzie Manuka. Badania nad tym prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej. Analizował on m.in. skład i właściwości miodu Manuka. Prof. Henle to jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Na podstawie jego badań możemy stwierdzić, że jedynie methylglyoxal jest źródłem trwałej, dobroczynnej aktywności miodu. Pod pojęciem aktywności trwałej rozumiemy taką aktywność, która nie wynika z nadtlenku wodoru i jego zawartości z miodzie. Warto też odnotować, że methylglyoxal w znaczących ilościach występuje jedynie z niektórych miodach Manuka.

 

WŁAŚCIWOŚCI MIODU MANUKA

Spożywanie Miodu Manuka może korzystnie wpływać na stan organizmu człowieka:

  • Zdaniem prof. Thomasa Henle Miód Manuka działa korzystnie na układ pokarmowy.
  • Według nowozelandzkiej rządowej agencji badawczej Crop & Food Research Institute miód ten pozytywnie wpływa też na mechanizmy obronne organizmu znajdujące się w jelitach i zwiększa liczbę pro biotycznych bakterii jelitowych.
  • Dodatkowo, miód Manuka pozytywnie wpływa na stan skóry.

Te szczególne właściwości miodu Manuka wynikają z wysokiej zawartości methylglyoxalu. Składnik ten nie występuje jednak w każdym miodzie w takim samym stężeniu. Zawartość substancji może się różnic pomiędzy poszczególnymi partiami miodu. Dlatego Manuka Health szczegółowo bada każdą partię miodu, aby sprawdzić zawartość methylglyoxalu.

 

100% CZYSTEGO MIODU, NA 100%

Miody Manuka MGO™, przed tym jak trafią na sklepowe półki i do Państwa domów, są poddawane szczegółowym badaniom. Są one przeprowadzane w 3 punktach. Pierwsze z nich to kontrola w laboratorium producenta, kolejny etap to zewnętrzne badanie w laboratoriach na terenie Nowej Zelandii. Ostatni etap to kontrola w laboratoriach w Polsce.

Gwarancja wysokiej jakość miodu Manuka MGO™ jest nie tylko wielostopniowa weryfikacja poprzez kontrole, ale też zachowanie najwyższych standardów podczas produkcji. Manuka Health dba między innymi o to, aby temperatura w której miody są wytwarzane i przetwarzane była zbliżona do temperatury panującej w ulu.

Warto też dodać, że miody Manuka wytwarzane przez Manuka Health są w 100% naturalne, nie zawierają jakichkolwiek domieszek i sztucznych dodatków.

 

 

 

 



Do zakupionego towaru zawsze jest dołączony paragon lub F-VAT /imienna lub na firmę/

GANDER
Andrzej Gąsior
Palacha 5/5
31-325 Kraków

Kontakt telefoniczny:

506 [zasłonięte] 37 14 [zasłonięte]@gander24.pl

Przedmioty wysyłamy
do 72h od momentu
otrzymania wpłaty.


Paczki wysyłamy:
Siódemka
KURIER Siódemka

Przedpłata - 15 zł

Odbiór Osobisty możliwy tylko po wcześniejszym ustaleniu szczegółów odbioru

Numer konta bankowego:
50 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 846887

Alior Bank

Wszystkie produkty sprzedawane na naszych aukcjach są nowe i posiadają ogólnopolską gwarancję. Do zakupionego towaru zawsze jest dołączona F-vat /imienna lub na firmę/. Po zakupie prosimy o potwierdzenie wyboru formy płatności, oraz o potwierdzenie adresu do wysyłki zakupionych przedmiotów...

 

Wszystkie produkty sprzedawane u nas na aukcjach są wyłącznie do użytku domowego. W przypadku zakupu produktu na F-VAT firma lub prowadzoną działalność gospodarczą okres gwarancji zmniejsza się do 12 miesięcy.