Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Miód lipowo-gorczycowy 0.9L - 1,2KG

04-07-2012, 7:41
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 24.33 zł      Najwyzsza cena licytacji: 24.33 zł     
Użytkownik BARTEKKWAS
numer aukcji: 2436456912
Miejscowość Wiązów
Kupiono sztuk: 1    Zostało sztuk: 149    Licytowało: 1    Wyświetleń: 25   
Koniec: 04-07-2012 22:49:48
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

WITAM NA MOJEJ AUKCJI MIODU LIPOWO-GORCZYCOWEGO

JEST TO BARDZO PYSZNY MIÓD

 

MIÓD TAKLI UZYSKAŁEM PRZEZ WYWIEZIENIE PSZCZÓŁ NA GORCZYCĘ A W LESIE KWITŁA LIPA

MIÓD ZAWIERA CECHY MIODU LIPOWEGO I GORCZYCOWEGO-WBREW ZDROWEMU ROZSĄDKOWI MIÓD NIE MA POSMAKU GORYCZKI A JEST BARDZO SMACZNY


 

PRZECHOWYWANIE MIODU - Miód jest higroskopijny i łatwo chłonie zapachy, przechowuje się go w szczelnie zamkniętych pojemnikach, pomieszczeniu suchym, przewiewnym i chłodnym, temperatura przechowywania powinna być nie większa niż 18°C (zalecana),
a najlepiej w granicach 8°C - 10°C. Miód należy chronić przed słońcem ponieważ promienie słoneczne bardziej niż temperatura wpływają na obniżenie jego aktywności antybiotycznej.
Ogrzewanie próbek miodu wielokwiatowego przez 15 minut w temperaturze 65°C (badania OP
w Puławach) powoduje nieznaczny spadek aktywności antybiotycznej. Dopiero ogrzewanie próbek w temperaturze 80°C przez 15 minut pozbawia miód całkowicie jego właściwości antybiotycznych oraz w znacznym stopniu działaniu enzymów. Na ogół wysoka temperatura szkodzi miodom spadziowym mniej, niż miodom nektarowym.
Miody przechowywane w temperaturze pokojowej tracą po 6 miesiącach połowę swojej aktywności antybiotycznej, a po 1,5 roku zanika ona prawie całkowicie.

 

ZAPRASZAM DO ZAKUPU I POZDRAWIAM

WIĘCEJ INFORMACJI UDZIELAM NA TEL.: 667[zasłonięte]064
PŁATNOŚĆ NA KONTO: 77 9585 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0071104 [zasłonięte] 284001 LUB PRZEZ ALLEGRO

opłaty uzależnione od masy całkowitej paczki wg cennika poczty:

zwykła poczta:

 1-2kg - 11zł

2-5kg - 13zł

5-10kg - 18zł

 

PRZECHOWYWANIE MIODU - Miód jest higroskopijny i łatwo chłonie zapachy, przechowuje się go w szczelnie zamkniętych pojemnikach, pomieszczeniu suchym, przewiewnym i chłodnym, temperatura przechowywania powinna być nie większa niż 18°C (zalecana),
a najlepiej w granicach 8°C - 10°C. Miód należy chronić przed słońcem ponieważ promienie słoneczne bardziej niż temperatura wpływają na obniżenie jego aktywności antybiotycznej.
Ogrzewanie próbek miodu wielokwiatowego przez 15 minut w temperaturze 65°C (badania OP
w Puławach) powoduje nieznaczny spadek aktywności antybiotycznej. Dopiero ogrzewanie próbek w temperaturze 80°C przez 15 minut pozbawia miód całkowicie jego właściwości antybiotycznych oraz w znacznym stopniu działaniu enzymów. Na ogół wysoka temperatura szkodzi miodom spadziowym mniej, niż miodom nektarowym.
Miody przechowywane w temperaturze pokojowej tracą po 6 miesiącach połowę swojej aktywności antybiotycznej, a po 1,5 roku zanika ona prawie całkowicie.

 

ZAPRASZAM DO ZAKUPU I POZDRAWIAM
PŁATNOŚĆ NA KONTO: 77 9585 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0071104 [zasłonięte] 284001

LUB PACZKA POBRANIOWA