Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MIÓD KREMOWANY DUŻY SŁOIK - NOWOŚĆ! KREM!

04-07-2012, 7:50
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 24.90 zł     
Użytkownik wujekshogun
numer aukcji: 2459453745
Miejscowość Stargard Szczeciński
Zostało sztuk: 12    Wyświetleń: 5   
Koniec: 14-07-2012 21:24:13
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

POLSKI KREMOWANY MIÓD WIELOKWIATOWY
(ograniczona ilość!)

Zdjęcie pokazuje miód przed i po kremowaniu.

Miód kremowany uzyskuje się mieszając go mechanicznie podczas krystalizacji 10-12 razy w ciągu doby po 10 minut. Miód ten NIE TRACI ŻADNYCH WŁAŚCIWOŚCI ODŻYWCZYCH ANI BIOLOGICZNYCH. Jest on jednak znacznie drobniej skrystalizowany, ma kremową konsystencję (podobną do czekolady nutella). Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa. Wydaje się bardziej puszysty od miodu zwyczajnie krystalizującego. Potwierdza to jego mniejsza gęstość w porównaniu z miodem krystalizującym bez kremowania. W słoiku znajduje się 0,92kg miodu kremowanego (ta sama objętość niekremowanego miodu to 1kg).


Miód prosto z mojej małej pasieki - bo liczącej tylko 30 rodzin pszczelich! Moja pasieka posiada 60 letnią tradycję. Stawiam na jakość - nie na ilość! Ule ustawione są na wolnych od zanieczyszczeń terenach północnej Polski. Pasieka znajduje się bardzo daleko od terenów miejskich i przemysłowych. Pszczoły pozyskują nektar z pobliskich łąk, sadów i lasów.
Do wyboru miód wiosenny wielokwiatowy, rzepakowy, spadziowy, z kwiatu jabłoni, lipowy i akacjowy. Słoiki kilogramowe.
Miód 100% naturalny - świeży, z tegorocznego miodobrania.
Pasieka pod stałym nadzorem lekarza weterynarii. Posiadam numer weterynaryjny.


Krystalizacja jest zjawiskiem naturalnym, zachodzącym w każdym naturalnym miodzie. Czas krystalizacji jest różny dla różnych miodów i zależy głównie od pożytku z jakiego miód został wyprodukowany, oraz od stopnia dojrzałości miodu. Krystalizacja nie zmienia właściwości odżywczych i leczniczych miodu jak również nie obniża jego wartości, wręcz przeciwnie, świadczy o jego jak najlepszej jakości.