Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MASZYNOZNAWSTWO GASTRONOMICZNE - NOWA opis

24-01-2012, 7:09
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 19.50 zł     
Użytkownik azymut-book
numer aukcji: 2007924884
Miejscowość Czeladź
Wyświetleń: 8   
Koniec: 18-01-2012 17:45:16

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Język: polski
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

MASZYNOZNAWSTWO GASTRONOMICZNE


R. ZAREMBA / A. PÓŁTORAK

INFORMACJE:




Wydawnictwo - SGGW
Rok - 2007
Stron - 120
Oprawa - MIĘKKA LAKIEROWANA
Format - B5

STAN - NOWA





Przygotowywanie potraw jest uciążliwe i pracochłonne. W celu usprawnienia pracy w zakładach gastronomicznych wprowadza się mechanizację i automatyzację wielu procesów technologicznych. Nowoczesne maszyny i urządzenia gastronomiczne służą temu, aby podczas przygotowywania posiłków zachować jak największą wartość odżywczą obrabianych surowców.
W niniejszej publikacji podjęto próbę kompleksowego opracowania zagadnień dotyczących głównych grup maszyn i urządzeń gastronomicznych z uwzględnieniem tendencji i kierunków rozwoju w dziedzinie maszynoznawstwa gastronomicznego. Zawartość skryptu jest wynikiem licznych kontaktów z zespołami reprezentującymi producentów maszyn i urządzeń gastronomicznych.

ZASADY:

Dane do przelewu:



* wszelkie pytania proszę kierować PRZED podjęciem decyzji o kupnie

* NIE WYSYŁAMY ZA POBRANIEM

* wysyłka odbywa się w ciągu 2 dni roboczych od momentu zaksięgowania wpłaty na koncie

* wszystkie książki wysyłamy w kopertach ochronnych - LISTEM POLECONYM LUB PACZKĄ (istnieje możliwość odbioru osobistego po wcześniejszym umówieniu się


Więcej informacji na stronieO MNIE

REAL FOTO- wszystkie fotografie przedstawiają rzeczywisty stan książek

WYSTAWIAMY
NA ŻYCZENIE FAKTURY VAT


Opis:
Wstęp ... 5
Ogólne zasady przeprowadzania ćwiczeń ... 7

Część I. WYBRANE ELEMENTY TECHNIKI ... 11

1. Podstawowe wiadomości z rysunku technicznego z elementami techniki ... 11
2. Przeniesienia napędu – układy kinematyczne ... 19
3. Ideowe opisy pracy maszyn i urządzeń ... 21

Część II. MASZYNY I URZĄDZENIA DO MECHANICZNEJ OBRÓBKI ŻYWNOŚCI ... 25

4. Maszyny do obierania ziemniaków i warzyw ... 25
5. Maszyny do rozdrabniania produktów spożywczych ... 34
6. Uniwersalna maszyna gastronomiczna ... 39
7. Ocena techniczna automatu formującego Rheon Cornucopia KN-100 ... 43
8. Ocena technologiczna procesu formowania wyrobów dwurodnych ... 49
9. Ocena techniczna działania wytłaczarki makaronu D-35-0689 ... 54

Część III. MASZYNY I URZĄDZENIA DO OBRÓBKI TERMICZNEJ ŻYWNOŚCI ... 57

10. Trzony kuchenne, płyty i płytki grzejne ... 57
11. Piece ... 63
12. Kotły warzelne ... 69
13. Steamer – urządzenie do gotowania w parze pod ciśnieniem ... 77
14. Urządzenia do smażenia w tłuszczu – patelnie i frytownice ... 81
15. Kuchnie mikrofalowe ... 89
16. Urządzenia chłodnicze ... 95
17. Maszyny do mycia naczyń ... 101

Literatura ... 109

Załącznik. Tabele wybranych symboli stosowanych w rysunku technicznym ... 112
MASZYNOZNAWSTWO GASTRONOMICZNE - NOWA opis




PRZED PODJĘCIEM DECYZJI PROSZĘ O ZAPOZNANIE SIĘ ZE STRONĄ ,,O MNIE"


ZAPRASZAM NA INNE MOJE AUKCJE

POZDRAWIAM