Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MAKARON ORKISZOWY RAZOWY WSTĄŻKA Ekologiczny 400gS

22-06-2012, 6:21
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 6.41 zł      Najwyzsza cena licytacji: 6.41 zł     
Użytkownik grzesiug
numer aukcji: 2417627098
Miejscowość Tarnowskie Góry
Kupiono sztuk: 1    Zostało sztuk: 3    Licytowało: 1    Wyświetleń: 9   
Koniec: 12-07-2012 23:44:08
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


kontakt

EKOPANDA.pl Delikatesy ekologiczne
tel. 32 [zasłonięte] 59
Fax: 32 [zasłonięte] 97
Tel. Kom: 798 [zasłonięte] 29 59
e-mail: [zasłonięte]@ekopanda.pl

wysyłka

Poczta Polska - priorytet
Do 1 kg 11,00 zł
1 - 2 kg 13,00 zł
2 - 5 kg 14,50 zł
Pobranie: + 5 zł

Kurier
Do 30 kg 17,50 zł
Pobranie + 6 zł

platnosci

1. Płacę z Allegro
2. Wpłata na konto bankowe.
3. Wysyłka za pobraniem.

regulamin

1. W przypadku zakupu większej ilości produktów skontaktuj się z nami w celu ustalenia kosztów wysyłki.
2. Proszę o wypełnienie formularza dostawy.
3. Wpłata pieniędzy na wskazane konto bankowe lub wpłatę poprzez system "Płacę z Allegro".
4. W tytule przelewu proszę wpisać nick z Allegro oraz numer aukcji.

Licutując na aukcji akceptujesz zasady zawarte na mojej stronie "O mnie"

Makaron razowy orkiszowy wstążka BIO 400g SYMBIO


OPIS:

Składniki produktów Symbio pochodzą wyłącznie z gospodarstw posiadających certyfikat ekologiczny. Procesy przetwórcze i produkcyjne są zgodne z normami rolnictwa ekologicznego, obowiązującymi w Unii Europejskiej.

Przechowywać w suchym i chodnym miejscu.

 

Producent: Symbio Polska S.A.

Jednostka Certyfikująca Ekogwarancja PTRE Sp. z o.o., PL-EKO-01

 

Wartości odżywcze w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 346 kcal/1448kJ 348/ 1157

Białko: 14,8 g 11,3

Węglowodany: 63,3 g 70,6

Tłuszcz: 1,0 g 2,3

 

Skład: ekologiczna mąka orkiszowa typ 1850, woda.

 

Makarony razowe orkiszowe wstążka nie zawierają soli ani jajek.

 

Do dnia dzisiejszego nie ma jednoznacznej odpowiedzi na pytanie która z nacji stworzyła makaron. Trzy wielkie cywilizacje przypisują sobie zasługę wymyślenia tego specjału. Najwięcej osób skłania się do teorii, że jest to wymysł Chin, jednak Włosi nie ustają w uporze, że makaron to ich wynalazek. Faktem jest, że nazwa makaronu wywodzi się właśnie z języka włoskiego i to Włosi zapoczątkowali produkcję przemysłową tego przysmaku.

Z biegiem lat- metody produkcji makaronu ewoluowały. Dziś nie ugniata się ciasta stopami a do suszenia używa specjalnych urządzeń- dzięki czemu makaron może być produkowany niezależnie od nasłonecznienia.

Obecnie możemy cieszyć się różnorodnością makaronowych kształtów i przebierać między makaronami z różnych gatunków mąk. Dzięki temu jesteśmy w stanie z łatwością dopasować odpowiedni rodzaj makaronu nie tylko do własnych upodobań kulinarnych ale także przyrządzanej potrawy.

W ofercie naszych produktów znajdziecie Państwo makarony razowe z trzech rodzajów mąk: orkiszowej, pszennej i żytniej.

Dietetyk radzi: W żywieniu osób zdrowych oraz tych, które borykają się z nadwagą, kontrolują poziom cukru w diecie czy potrzebują zwiększonej podaży błonnika pokarmowego makarony razowe powinny zagościć na stałe, wypierając makarony białe.

Zasmakuj w pysznych i zdrowych razowych makaronach SYMBIO!

Pszenica orkisz jest starym gatunkiem zboża. W starożytności była powszechnie uprawiana na Bliskim Wschodzie i w części Europy. Rzymianie uważali, że orkisz wzmaga siły witalne i odżywiali nim gladiatorów.

Przez wiele lat orkisz wydawał się być zbożem zapomnianym, aktualnie przeżywa swoisty renesans. Od kilku dziesięcioleci trwają badania środowisk naukowych, nad jego walorami zdrowotnymi

Korzyści zdrowotne:

Orkisz z upraw ekologicznych może być z powodzeniem stosowany u chorych cierpiących na dolegliwości ze strony układu krążenia. Daje także dobre rezultaty w przypadku niedożywienia i wyczerpania. Ponadto- ziarno orkiszu zawiera substancje o działaniu antybiotycznym, spotykaną w mleku kobiecym i ślinie, dzięki czemu stymuluje odporność organizmu.

W orkiszu i jego przetworach znajdziesz znaczne zawartości błonnika pokarmowego, usprawniającego pracę przewodu pokarmowego. Zawarte w nim nienasycone kwasy tłuszczowe sprzyjają utrzymaniu na właściwym poziomie miażdżyco rodnych lipidów we krwi. Spośród witamin- najwięcej w nim witamin z grupy B oraz PP. Znajdujemy w nim także żelazo, cynk, potas, wapń i krzem. Z uwagi na dobroczynny wpływ krzemu oraz cynku na prawidłowe funkcje włosów, skóry i paznokci, zaleca się stosowanie produktów przygotowanych z orkiszu u osób chcących wzmocnić te struktury.

Nasz makaron powstał z mąki razowej dzięki czemu posiada bogactwo pełnego ziarna orkiszu oraz niższy w porównaniu do makaronu z mąki białej Indeks Glikemiczny. Ponieważ nie dodaliśmy do niego soli ani jaj, może być śmiało podawany osobom wystrzegającym się tych elementów żywienia

Dietetyk radzi: jeżeli Twoje dziecko jest niejadkiem- warto w jego menu komponować produkty z orkiszu. Makaron można umieścić w lubianej przez dziecko zupie lub kolorowej sałatce czy zapiekance.

Zastosowanie: doskonały do zup, sałatek i potraw mięsnych

Co wyróżnia nasz Makaron razowy orkiszowy wstążka?

• Nasz produkt jest w 100% EKOLOGICZNY

Nie zawiera dodatku sztucznych: konserwantów, barwników, aromatów

 

 

 

Zobacz inne moje aukcje Pozostałe aukcje »
© Aplon