Makaron nitki wzbogacony błonnikiem
Makaron nitki to klasyczny makaron jajeczny wzbogacony specjalnie przygotowaną mieszanką błonnika pokarmowego, który nie tylko urozmaica dietę, działa prozdrowotnie ale także ochroni śluzówkę jelita i stymuluje rozwój korzystnej mikroflory bakteryjnej. Dzięku zwiększonej chłonności wody makaron po ugotowaniu zwiększa objętość i wagę około 3,5 - krotnie.
Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE
Skład: pszenna kaszka makaronowa, mąka z pszenicy durum, świeże jajka (18 %), błonnik pokarmowy (7%), woda, mąka owsiana.
Opakowanie: masa netto 250 g.
Data minimalnej trwałości: 12 miesięcy od daty produkcji
Producent: Profibra Sp. z o.o
BŁONNIK: to włókna roślinne i ligniny, zawarte w warzywach, owocach i produktach zbożowych, oporne na działanie enzymów trawiennych człowieka. Różne frakcje błonnika, a wśród nich beta-glukany i inulina, zwiększają wydalanie kwasów żółciowych, obniżają poziom cholesterolu i glukozy we krwi, polepszają perystaltykę jelit, regulują działalność mikroflory jelitowej i pracę układu pokarmowego, powodują wzrost przyswajalności składników mineralnych, a poprzez wytworzenie sprzyjających warunków do rozwoju korzystnych bakterii jelitowych powodują w okrężnicy wzrost syntezy witamin z grupy B i witaminy K oraz równoczesną redukcję toksycznych metabolitów i enzymów.
Więcej informacji o błonniku na naszej stronie: www.profibra.pl/blonnik-zdrowie-dla-ciebie/
W przypadku zamówienia towarów za 150 zł (ze wszystkich naszych aukcji), pokrywamy koszt przesyłki. W takiej sytuacji prosimy o wybór opcji dostawy - odbiór osobisty i zaznaczeniu tego w uwagach dodatkowych.
Odbiór osobisty możliwy po uzgodnieniu terminu drogą mailową.
Zachęcamy do zakupów