Mąka pszenna typ 1850 "KŁOS-POL"
Mąka pszenna wytwarzana jest podczas przemiału pszenicy. Najczęściej w naszych domach goszczą takie typy mąki pszennej jak: typ 500, typ 750, które posiadają jasny, kremowy lub szary kolor ( im niższy typ mąki tym jest ona jaśniejsza, związane jest to z wyciągiem mąki z bielma).
Natomiast mąka pszenna typ 1850 to przemielone całe ziarno pszenicy (czyli mąka wraz z otrębami). Mąka ta zawiera w swoim składzie gluten, który wpływa na dobre wyrastanie ciasta i jego elastyczność. Nasza mąka jest w pełni naturalna bez żadnych dodatków i polepszaczy.
Idealna do:
- wypiekania chlebów pszennych i mieszanych;
- wypiekania własnych, domowych bułeczek;
- makaronów razowych.
SKŁAD: Mąka pszenna jest bogata w aminokwasy, składniki mineralne (tj. potas, wapń, fosfor, magnez, cynk, miedż, mangan), witaminy ( E, B1, B2, niacyna, kwas foliowy), białko, gluten, węglowodany oraz błonnik.
Ps. zakupując kilka przedmiotów na naszych aukcjach za przesyłkę płacisz tylko raz (paczka do 30kg). Proszę zwracać uwagę na prawidłowy koszt dostawy, gdyż znacznie przyspieszy to wysyłkę towarów.
Osobiście preferujemy pakowanie zakupionego towaru w woreczki niż w papierowe opakowania, gdyż te podczas transportu mogą ulec zniszczeniu ( z doświadczenia wiemy, że taka przesyłka może nie dotrzeć w całości). Dlatego też kupno np 3 x 1kg towaru będzie skutkować zapakowaniem go w woreczek 3 - kilogramowy, chyba że życzenie klienta jest inne. Wówczas należy nas o tym poinformować w formularzu opcji dostawy i zapłaty, lub drogą mailową, bądź telefonicznie. Brak wiadomości będzie oznaczać, iż nie mają państwo sprzeciwu w sposobie pakowania towaru w naszej firmie.
|