Mąka bezglutenowa do wypieku ciast. Mieszanka skrobi kukurydzianej oraz maki kukurydzianej i mączki chleba świętojańskiego (karob) przeznaczona do przygotowywania i wypieku ciast niezawierających glutenu, pszenicy, konserwantów. Produkt nie zawiera glutenu i laktozy.
Może zawierać śladowe ilości Łubinu.
Przepis na bezglutenową babkę:
SKŁADNIKI: 220g mąki Schar Mix C Patisserie (przesianej), 200g cukru, 125g masła lub margaryny, 4 jajka, 10g proszku do pieczenia bezglutenowego, 125 g mleka.
PRZYGOTOWANIE: Masło rozetrzeć, dodać połowę cukru i wyrabiać przez około 2 minuty na jednolitą masę. Dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, mleko i dobrze wymieszać. Białko z drugą połową cukru ubić na sztywna pianę. Masę wlać do nasmarowanej masłem i posypanej mąką tortownicy. Następnie całość piec w piekarniku nagrzanym do 180stC przez 50 minut. Według upodobań przybrać kremem waniliowym, marmoladą lub świeżymi owocami. W przypadku babki czekoladowej do ciasta dołożyć 2 łyżki niesłodzonego kakao lub mączki chleba świętojańskiego (karob)
Waga netto: 1 kg Skład: Skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, mączka chleba świętojańskiego (Karob) Kraj Pochodzenia: Włochy Wartości odżywcze na: 100 g Kalorie: 357 Kcal Tłuszcze: 0,8g Węglowodany: 84 g Białko: 1,6g Błonnik: 3,8g Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów: Tak Zdrowa żywność: Tak
|