Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Mąka żytnia razowa (typ 2000) 5 kg, Młyn KŁOS-POL

18-06-2014, 10:07
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 12.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 12.50 zł     
Użytkownik klos-pool
numer aukcji: 4254952328
Miejscowość Krzeszów
Kupiono sztuk: 30    Zostało sztuk: 170    Licytowało: 15    Wyświetleń: 79   
Koniec: 18-06-2014 10:11:36
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

WYSYŁKA KURIEREM K-EX - 18zł (do 30kg)


CENNIK POCZTY POLSKIEJ:

Paczki ekonomiczne:

     do 0,9 kg - 9,50zł
do 1 kg - 11 zł
do 4 kg - 13 zł
do 9 kg - 18 zł
 do 14 kg - 25,83 zł
 do 19 kg - 36,90 zł
 do 29 kg - 44,28 zł

Paczki priorytetowe:
  do 0,9 kg - 11zł
do 1 kg - 13 zł
    do 4 kg - 14,50 zł
    do 9 kg - 20,50 zł
 do 14 kg - 30,75 zł
 do 19 kg - 43,05 zł
 do 29 kg - 52,89 zł



Dane do wpłat

P.U.H. "KŁOS-POL"
Wojciech Gil
Ul. Klasztorna 7
37-418 Krzeszów

Nr konta: 08 9430 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0450370 [zasłonięte] 200001




Mąka żytnia typ 2000 - "KŁOS-POL"

 

Mąka żytnia jest w pełni naturalna, bez żadnych polepszaczy. Naszymi głównymi odbiorcami są piekarnie, wśród których mówi się, że nasza mąka to mistrzostwo wśród mąk.

Mąka żytnia posiada barwę jasno szarą i zapach lekko zbożowy. Natomiast wytwarzany zakwas chlebowy z maki żytniej nadaje pieczywu piękny, lekko-kwaśny smak i aromat.

Mąka razowa to pełnoziarnisty produkt (mąka wraz z otrębami).

 

Mąka żytnia idealnie nadaje się do:

- wypieku domowego chleba żytniego jak i mieszanego;

- zakwasu chlebowego, żurkowego;

- makaronów  razowych itp.


SKŁAD: W mące żytniej znajduje się wiele aminokwasów, soli mineralnych (tj. potas, fosfor, magnez, mangan, cynk, żelazo), witamin ( E, B1, B2, B6, niacyna, kwas foliowy), białka oraz węglowodanów i błonnika pokarmowego.



WŁAŚCIWOŚCI: Spożywanie produktów na bazie mąki żytniej pozytywnie wpływa na przewód pokarmowy, sprzyja wytwarzaniu korzystnych bakterii w jelitach, jednocześnie hamuje rozwój bakterii chorobotwórczych. Natomiast kwas mlekowy zawarty w chlebie ułatwia proces trawienia i zapobiega zaparciom.

 

Ps. Wypiekany chleb na mące żytniej zachowuje długo świeżość i nie kruszy się podczas krojenia ;)

 

PRZECHOWYWANIE: Mąkę żytnia należy przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.

 

 

 

 

 

 

 

Ps. zakupując kilka przedmiotów na naszych aukcjach za przesyłkę płacisz tylko raz (paczka do 30kg). Proszę zwracać uwagę na prawidłowy koszt dostawy, gdyż znacznie przyspieszy to wysyłkę towarów.

 

Osobiście preferujemy pakowanie zakupionego towaru w woreczki niż w papierowe opakowania, gdyż te podczas transportu mogą ulec zniszczeniu ( z doświadczenia wiemy, że taka przesyłka może nie dotrzeć w całości). Dlatego też kupno np 3 x 1kg towaru będzie skutkować zapakowaniem go w woreczek 3 - kilogramowy, chyba że życzenie klienta jest inne. Wówczas należy nas o tym poinformować w formularzu opcji dostawy i zapłaty, lub drogą mailową, bądź telefonicznie. Brak wiadomości będzie oznaczać, iż nie mają państwo sprzeciwu w sposobie pakowania towaru w naszej firmie.