|
|
|
Wysyłka:
kurier Siódemka do 30kg
płatność przelewem – 12,90 zł
za pobraniem – 15,90 zł
powyżej 30 kg
ustalenia indywidualne
W przypadku gdy kwota zrealizowanego zamówienia przekroczy 250 zł * a waga przesyłki nie będzie większa niż 30kg* dostawa jest realizowana GRATIS! |
|
|
Dane do przelewu:
Millenium Bank SA
22 1160 [zasłonięte] 2[zasłonięte]2020001 [zasłonięte] 531615
Foster Maciej Wicher
ul. Zakątek 18
87-300 Brodnica
Przypominamy o wpisaniu swojego Nick'a z Allegro w tytule przelewu |
|
Mąka żytnia razowa 1kg |
Mąka żytnia razowa Typ 2000; 1kg
Mąka ekologiczna żytnia razowa Typ 2000, mielona na żarnach. Żyto jest bogate w aminokwasy, nienasycone kwasy tłuszczowe, cukry, witaminy A, B, E, PP, żelazo, wapń i potas. Żyto i przetwory żytnie zalecane są przy chorobach serca, arteriosklerozie, by uspokoić układ nerwowy. W rosyjskiej medycynie ludowej chleb żytni uznaje się za środek likwidujący zaparcia i za pomoc w dolegliwościach serca. Mąka żytnia jest doskonała do wypieku chleba, jako dodatek do klusek.
Produkt rolnictwa ekologicznego. Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005PL Kraj pochodzenia - Polska
Więcej na temat mąk ekologicznych znajdą Państwo na stronie serwisu Biokurier.pl - "Mąka ekologiczna - Jaką wybrać?"
Wartości odżywcze w 100g produktu:
- Wartość energetyczna 311 kcal (1305 kJ)
- Białko 5,6g
- Węglowodany 70,2g
- Tłuszcz 1,3g
Przepis na "ZAKWAS CHLEBOWY"
Składniki:
- 280g mąki żytniej razowej 2000
- 280ml wody przegotowanej
- naczynie szklane o pojemności ok. 1 litra
- gaza lub ściereczka
- gumka recepturka
- termometr
- waga
Przygotowanie:
Faza 1. W szklanym naczyniu dokłądnie wymieszać 100g mąki i 100ml wody (najlepiej o temp ok. 35°C). Naczynie przykryć gazą, uszczelnić gumką recepturką i odstawić na 48h w ciepłe miejsce. Temperatura przechowywania mieszaniny powinna wynosić ok 30°C.
Faza 2. o 48h, gdy na zakwasie pojawią się bąbelki, dodać do niego 60g mąki i 60ml wody. Wymieszać dokładnie i ponownie odstawić, tym razem na 24h. Zachować temperaturę dodawanej wody i przechowywania zakwasu jak w fazie 1.
Faza 3. o zakwasu dodać 120g mąki i 120ml wody o temperaturze jak poprzednio, wymieszać i ponownie odstawić w ciepłe miejsce na 48h.
Po pięciu dniach zakwas jest gotowy. Można go uzyć do wypieku chleba, ale część - od 50g do 100g - zachować w szczelnie zamkniętym słoiku , włożyć do lodówki i zużyć w ciągu miesiąca np. jako zaczątek do kolejnego zakwasu.
|
|
|
|
To co odróżnia nas od innych to zasada, którą przyjęliśmy od samego początku działalności firmy: w naszej ofercie znajdują się tylko i wyłącznie produkty BIO, czyli pochodzące z certyfikowanych upraw i przetwórni.
W swojej ofercie posiadamy, soki, napoje, kawy, herbaty, bakalie, makarony, musli, otręby, mąki, ziarna zbóż i warzyw, dżemy, cukry, miody, zioła, przyprawy i inne.
Z żywnością ekologiczną jesteśmy związani od wielu lat. Nasi rodzice jako jedni z pierwszych w Polsce otrzymali atest żywności ekologicznej i do dziś prowadzą gospodarstwo
i przetwórstwo ekologiczne.
Dlatego w naszej ofercie znajdą Państwo tylko produkty BIO czyli pochodzące z certyfikowanych ekologicznych upraw i przetwórni. |
|
- kupując na kilku naszych aukcjach za przesyłkę zapłacisz tylko raz
- po zakupie proszę o kontakt w celu potwierdzenia sposobu i kosztów dostawy
- przy płatności przelewem zamówienie jest realizowane po wpłynięciu płatności na nasze konto
- w tytule przelewu prosimy podać swój nick z allegro
- nie ponosimy odpowiedzialności za termin przesyłek za pośrednictwem Poczty Polskiej.
- na życzenie wystawiamy fakturę VAT
|
|