Mąka pszenna typ 450 tortowaMąka Puszysta tortowa - idealna również do: biszkoptów, babek i tortów.Dzięki nowemu funkcjonalnemu opakowaniu mąka nie będzie się już rozsypywać w Twojej kuchni - możesz ją zamykać i otwierać.Dodatkowo specjalny proces suszenia sprawia, że będziesz dłużej cieszyć się jej świeżością!
Lubella tradycja od 1881Od ponad 125 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
Nasz przepisSmaczna babkaSkładniki:1 szklanka mąki tortowej Lubella½ szklanki mąki ziemniaczenej5 jajek1 szklanka cukru1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia1 kostka margaryny (250 g)Wykonanie:Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier - cały czas ubijając, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy żółtka, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i całość mieszamy.Na koniec wlewamy roztopioną margarynę i delikatnie ubijamy. Wylewamy do wysmarowanej formy, pozostawiając kilka łyżek ciasta, do którego dodajemy 2 łyżki kakao. Mieszamy resztę ciasta z kakao i polewamy zawartość formy.Pieczemy w temp. 200°C przez ok. 45-55 min. Po wyjęciu, ostudzoną babkę możemy posypać cukrem pudrem.Smacznego!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
w 100g produktu:Wartość energetyczna: 1495 kJ (353 kcal), Białko: 10, 2g, Węglowodany: 73, 9g, Tłuszcz: 1, 1g