PEWNE ŹRÓDŁO ZAKUPÓW
Miód Manuka
Active Manuka MGO 400+ 500g
100% naturalny miód Manuka
1 opakowanie 500g
Aktywny nowozelandzki miód z krzewu Manuka o WYSOKIEJ ilości methylogloxalu w dużym słoiczku
Opis
Miód Manuka to niezwykle aromatyczny miód z kwiatów drzewa herbacianego nazywanego po maorysku manuką.
Miody te można znaleźć tylko w unikalnych miejscach w Nowej Zelandii. Wiarygodność ekologiczną Nowej Zelandii potwierdza fakt, iż jest to z pewnością jeden z najczystszych i najbliższych naturze krajów świata.
Miód z krzewu Manuka, oprócz wyjątkowego smaku, ma również wszechstronne zastosowanie w leczeniu schorzeń.
Używany jest jako środek przeciwzapalny, lekarstwo na szerokie spektrum chorób żołądka i dolegliwości jelitowych oraz skuteczny środek antybakteryjny na rany i oparzenia.
Używa się go do kuracji na osad i kamień nazębny oraz zapalenie dziąseł.
Pomaga w złagodzeniu bólu gardła.
Jest niezwykle skuteczny w walce z gronkowcem złocistym, a przede wszystkim wyraźnie wzmacnia ogólny stan zdrowia.
Profesor Thomas Henle i zespół naukowców z Politechniki w Dreźnie odkryli aktywny składnik miodu z krzewu Manuka – methylglyoxal. Jest on odpowiedzialny za procesy antybakteryjne tylko w niektórych miodach z krzewu Manuka. Methylgyoxal jest zawarty na ogół we wszystkich miodach, jednak jego stężenie waha się pomiędzy 0 a 10 mg/kg.
Natomiast methylglyoxal odkryty w miodach Manuka występuje w natężeniu od 100mg/kg do 1000 mg/kg. Im większe natężenie methylglyoxalu, tym silniejsze działanie antybakteryjne. Powyżej natężenia 400mg/kg miód powoduje wyginiecie szkodliwych bakterii.
Miody Manuka są w 100% naturalne , pozbawione jakichkolwiek domieszek i dodatków. Każdy miód został przetestowany oraz uzyskał certyfikat potwierdzający zawartość minimalnej ilości dietetycznego methylglyoxalu.
Gama produktów Manuka Honey firmy Manuka Health obejmuje miody o różnym stężeniu i zawartości właściwości leczniczych, co daje konsumentom szeroki wybór.
Im większe stężenie aktywnego składnika methylglyoxalu w miodach Manuka Honey, tym ich działanie antybakteryjne jest silniejsze. Stężenie to oznaczane jest symbolem MGO, np. MGO 100 oznacza stężenie 100 mg methylglyoxalu na kilogram miodu. W zależności od zawartości tego składnika, miody zalecane są na różne problemy zdrowotne, przy czym miód Active Manuka Honey 30+ jest wyłącznie miodem smakowym, zaś Active Manuka MGO 400+ i MGO 550+ to miody o bardzo wysokich właściwościach antybakteryjnych i zdrowotnych.
Miody o symbolach MGO 100+ i MGO 250+ stosowane na wzmacnianie odporności organizmu, polepszanie ogólnego stanu zdrowia oraz samopoczucia. „Miody Manuka dzięki swoim unikalnym właściwościom pomagają w leczeniu wielu schorzeń. W swojej praktyce lekarskiej zalecam stosowanie miodów do wspomagania leczenia dolegliwości układu pokarmowego wywołanych np. przez bakterię Helicobacter pylori, jak również w infekcjach gardła i górnych dróg oddechowych. Miody z krzewu Manuka wykazują bardzo dobre działanie łagodzące objawy występujące w zespole jelita nadwrażliwego ” – dodaje dr Podgórska.
„Wspomaganie leczenia różnych chorób naturalnymi środkami, w tym miodami, jest częścią trendu obserwowanego na całym świecie. Coraz częściej ludzie zwracają się w kierunku produktów, które działają nie tylko bakteriobójczo, ale również pobudzają naturalne mechanizmy obronne organizmu do walki z chorobą” – dodaje Kerry Paul, Dyrektor Generalny Manuka Health New Zealand Ltd.
Działanie preparatu:
Miód Active Manuka MGO 400+ zwalcza szereg bakterii, m.in. wrzody żołądka, infekcje gardła oraz zakażenia ran.
Znacznie przyspiesza proces gojenia wrzodów skóry, poparzeń, czyraków, pęknięć skórnych.
Jest skuteczny w walce z wyjątkowo odpornym na antybiotyki gronkowcem złocistym.
Co to jest metyloglyoxal MGO?
Methylglyoxal (MGO) jest odpowiedzialny za procesy antybakteryjne występujące tylko w niektórych miodach z Manuka. Pojawia się na ogół we wszystkich miodach jednak natężenie jego występowania na ogół waha się pomiędzy 0 a 10mg/kg. Methylglyoxal odkryty w Miodach Manuka występuje w natężeniu od 100mg/kg do 1000mg/kg!
Firma Manuka Health bada zawartość metyloglyoxalu bazując na normach Politechniki Drezdeńskiej, i tak na przykład MGOTM 100+ Manuka Honey został dokładnie przebadany i potwierdzono, że zawiera co najmniej 100 mg/kg dietetycznego metyloglyoxalu czyli minimum wymagane do zastosowania leczniczego.
Każdy miód MGOTM Manuka Honey został przetestowany oraz uzyskał certyfikat potwierdzający zawartość minimalnej ilości dietetycznego metylogloxalu, naturalnego składnika obecnego w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach z Manka produkowanych na bazie dzikiej rośliny Manuka w Nowej Zelandii. Metyloglyoxal został zidentyfikowany na Politechnice Drezdeńskiej w Niemczech jako składnik, który nadaje Miodom Manuka niepowtarzalną wartość.
MGO 400+ jest to najczęściej wybierany miodów manuka MGO przez klientów sklepu w Polsce i na Świecie. Charakteryzuje się wysoką zawartością
methylglyoxalu, który był badany przez prof. T. Henle.
Sposób użycia:
W celach zdrowotnych: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem,
W celu lepszego gojenia ran: stosować bezpośrednio na ranę, oparzenie lub wrzód.
W celach kosmetycznych jako krem.
UWAGA GRATISY!!!
Do zakupionego miodu dokładam ulotki informacyjne, oryginalny notesik z magnesem na lodówkę ekologiczną łyżeczkę- czerpak do miodu, długopis, testerek błonnika, tester syropu na kaszel Grindtuss.
|