Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kwas chlebowy, Podpiwek Tradycyjny! PROMOCJA -40%

18-02-2014, 11:24
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Aktualna cena: 1 zł     
Użytkownik Zdrowo_Chudnij
numer aukcji: 3978403884
Miejscowość suwałki
Wyświetleń: 3   
Koniec: 18-02-2014 11:00:16
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

TUTAJ TEKST

TO SIĘ OPŁACA!

PRZY ZAKUPIE 10 SZTUK 1 OPAKOWANIE GRATIS!

ZA ZAKUP 20 SZTUK KWASU DOSTANIESZ 3 OPAKOWANIA GRATIS!

Skład:

- słód żytni
- sucharki (14%)
- suche drożdże

Wartość energetyczna:
127 kcal / 538 kJ

Naturalny i zdrowy
Kwas chlebowy ma naturalnie słodko-kwaśny zapach i smak pieczonego chleba, dobrze gasi pragnienie (nie jest za słodki) i długo utrzymuje niską temperaturę po schłodzeniu. Ma jasno-brązowy kolor.
Kwas chlebowy czesto jest polecany ze względu na zawartośc wielu witamin i minerałów.
100% naturalny bez konserwantów!


PRZYGOTUJMY WIĘC!

Składniki:
Opakowanie kwasu chlebowego zawiera 3 saszetki, każda jest na 3-4 L kwasu.

Proces przyrządzania jest bardzo prosty. Zawartość opakowania wrzucamy do 3-4 l wody o temp. 22-25 stopni, dosypujemy 1 szklankę cukru i zawartość dużej saszetki Mieszamy. Potem wrzucamy zawartość małej saszetki i nie mieszamy. Po okresie 24h przelewamy do butelek. Możemy je włożyć do lodówki. W związku z tym, że fermentujące drożdże wytworzą dużą ilość dwutlenku węgla, doskonałym naczyniem do przygotowania kwasu chlebowego są popularne butelki plastikowe (PET).

Wprawdzie producent podaje, żeby stosować 3 litry wody, ale ze swojego doświadczenia wiem, że można dodać nawet 4 l.

Ale to nie wszystko! Możesz dodatkowo podnieść walory smakowe kwasu chlebowego dodając np.: rodzynki lub inne suszone owoce. W ten sposób sam możesz komponować nuty smakowe kwasu chlebowego.

Ten kwas zawsze się udaje !!!

Jest przepyszny i cudownie gasi pragnienie, świetnie nadaje się na tradycyjny Polski stół, podczas różnych spotkań ze znajomymi, przyjęć, wesel i wielu, wielu innych...

KWAS CHLEBOWY, u nas często kojarzony z podpiwkiem. Jednak różni się on od podpiwku tym, że w jego składzie jest razowy chleb. Jeśli pamiętasz dostępny kiedyś w sklepach podpiwek, wyobraźcie sobie, że:

KWAS CHLEBOWY ma znacznie bardziej intensywny i bogatszy smak.

Tradycja warzenia kwasu chlebowego sięga swoimi korzeniami dawnej Rosji Carskiej. Jednak produkcja "od podstaw" jest kłopotliwa, ponieważ trudno jest w tej chwili dostać prawdziwy razowy chleb bez żadnych ulepszaczy, spulchniaczy itp.


Ten doskonały napój ma także bardzo pozytywny wpływ na organizm:


- witaminy grupy B działają stymulująco na wzrost i rozwój organizmu,
- witamina C ma działanie uodparniające. Wzmacnia układ odpornościowy - osoby pijące regularnie kwas chlebowy 3 razy rzadziej zapadają na grypę,
- enzymy i bakterie kwasu mlekowego wspomagają i regulują mikroflorę jelitową - sprawnie działające jelita wpływają na kondycje skóry, przemianę materii (za czym idzie przeciwdziałanie chorobom wynikającym z otyłości), wspomaganie trawienia, alergie, układ sercowo - naczyniowy (zapobieganie chorobom krążenia),
- składniki mineralne i witaminy kwasu mlekowego skutecznie wspomagają leczenie dolegliwości, takich chorób jak: astma, osteoporoza, stwardnienie tętnic, schorzenia jelit, cukrzyca, choroba Parkinsona, hemoroidy, prostata, nowotwory, grzybica, klimakterium, stwardnienie rozsiane, zapalenie stawów, bóle mięśni, czy migrena.


NIE ZASTANAWIAJ SIĘ, SPRÓBUJ A PRZEKONASZ SIĘ, ŻE TO JEST NAJLEPSZY NAPÓJ NA UPALNE DNI I NIE TYLKO!