Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kwas chlebowy, Podpiwek Tradycyjny! NA ŚWIĘTA!!!

24-01-2014, 21:23
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 4.99 zł     
Użytkownik www_bankkawy_pl
numer aukcji: 3829684538
Miejscowość suwałki
Wyświetleń: 12   
Koniec: 24-01-2014 20:56:26
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

TO SIĘ OPŁACA!

PRZY ZAKUPIE 10 SZTUK 1 OPAKOWANIE GRATIS!

ZA ZAKUP 20 SZTUK KWASU DOSTANIESZ 3 OPAKOWANIA GRATIS!

Skład:

- słód żytni
- sucharki (14%)
- suche drożdże

Wartość energetyczna:
127 kcal / 538 kJ

Naturalny i zdrowy
Kwas chlebowy ma naturalnie słodko-kwaśny zapach i smak pieczonego chleba, dobrze gasi pragnienie (nie jest za słodki) i długo utrzymuje niską temperaturę po schłodzeniu. Ma jasno-brązowy kolor.
Kwas chlebowy czesto jest polecany ze względu na zawartośc wielu witamin i minerałów.
100% naturalny bez konserwantów!


PRZYGOTUJMY WIĘC!

Składniki:
Opakowanie kwasu chlebowego zawiera 3 saszetki, każda jest na 3-4 L kwasu.

Proces przyrządzania jest bardzo prosty. Zawartość większej saszetki zalewamy gorącą wodą (około 1 litr), dosypujemy 1 szklankę cukru (według uznania) i mieszamy, aż cukier się rozpuści. Dolewamy zimną wodę i mieszamy cały roztwór. Potem zawartość małej saszetki (drożdże) wysypujemy na powierzchnię napoju, nie mieszamy. Przykrywamy naczynie materiałem (ściereczka lub ręcznik papierowy) i odstawiamy na 24 godziny w temperaturze pokojowej. Po okresie 24h cały napój mieszamy i rozlewamy przez sitko (cedząc) do naczyń. Najlepiej sprawdzają się plastikowe butelki typu PET. Po upływie kolejnych 24 godzin szczelnie zamknięte butelki wstawiamy do lodówki. Kwas w tej formie można przechowywać przez około jeden miesiąc.

Wprawdzie producent podaje, żeby stosować 3 litry wody, ale ze swojego doświadczenia wiem, że można dodać nawet 4 l.

Ale to nie wszystko! Możesz dodatkowo podnieść walory smakowe kwasu chlebowego dodając np.: rodzynki, suszone śliwki i inne owoce. W ten sposób sam możesz komponować nuty smakowe kwasu chlebowego. Bardzo dobre efekty smakowe uzyskuje się poprzez zamianę drożdży zawartych w opakowaniu na do drożdże piwowarskie.

Ten kwas zawsze się udaje !!!

Jest przepyszny i cudownie gasi pragnienie, świetnie nadaje się na tradycyjny Polski stół, podczas różnych spotkań ze znajomymi, przyjęć, wesel i wielu, wielu innych...

KWAS CHLEBOWY, u nas często kojarzony z podpiwkiem. Jednak różni się on od podpiwku tym, że w jego składzie jest razowy chleb. Jeśli pamiętasz dostępny kiedyś w sklepach podpiwek, wyobraźcie sobie, że:

KWAS CHLEBOWY ma znacznie bardziej intensywny i bogatszy smak.

Tradycja warzenia kwasu chlebowego sięga swoimi korzeniami dawnej Rosji Carskiej. Jednak produkcja "od podstaw" jest kłopotliwa, ponieważ trudno jest w tej chwili dostać prawdziwy razowy chleb bez żadnych ulepszaczy, spulchniaczy itp.


Ten doskonały napój ma także bardzo pozytywny wpływ na organizm:


- witaminy grupy B działają stymulująco na wzrost i rozwój organizmu,
- witamina C ma działanie uodparniające. Wzmacnia układ odpornościowy - osoby pijące regularnie kwas chlebowy 3 razy rzadziej zapadają na grypę,
- enzymy i bakterie kwasu mlekowego wspomagają i regulują mikroflorę jelitową - sprawnie działające jelita wpływają na kondycje skóry, przemianę materii (za czym idzie przeciwdziałanie chorobom wynikającym z otyłości), wspomaganie trawienia, alergie, układ sercowo - naczyniowy (zapobieganie chorobom krążenia),
- składniki mineralne i witaminy kwasu mlekowego skutecznie wspomagają leczenie dolegliwości, takich chorób jak: astma, osteoporoza, stwardnienie tętnic, schorzenia jelit, cukrzyca, choroba Parkinsona, hemoroidy, prostata, nowotwory, grzybica, klimakterium, stwardnienie rozsiane, zapalenie stawów, bóle mięśni, czy migrena.


NIE ZASTANAWIAJ SIĘ, SPRÓBUJ A PRZEKONASZ SIĘ, ŻE TO JEST NAJLEPSZY NAPÓJ NA UPALNE DNI I NIE TYLKO!

 

Produkty powiązane:

 

Bestsellery: