Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KONFERENCJA CHIEMII I CUKROWNICTWA w Łodzi - spis

24-01-2012, 5:37
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9.90 zł     
Użytkownik antykwariat5
numer aukcji: 2041303575
Miejscowość koszalin
Wyświetleń: 7   
Koniec: 16-01-2012 14:39:24

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Rok wydania (xxxx): 1968
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
WITAM NA MOJEJ AUKCJI


PRZY WYGRANIU 4 I WIĘCEJ AUKCJI POKRYWAM
KOSZTA PRZESYŁKI ( na terenie kraju ) – obowiązuje od 1 styczna 2010 !!!









pełne brzmienie tytułu : MIĘDZYNARODOWA KONFERENCJA CHEMII I TECHNOLOGII CUKROWNICTWA w ŁODZI
__________________________________________





P W R i L ____________ 1968



ILOŚĆ STRON _______________ 416


STAN KSIĄŻKI _______________ DOBRY+, pieczatka byłego wł, tekst CZYSTY

FORMAT KSIĄZKI _______________ 17 x 24

FOTO zamieszczę po 20 – tej


SPIS TREŚCI
__________________


Przedmowa 5
Przemówienia powitalne:
Prof. J. W e r n e r a, Rektora Politechniki Łódzkiej 7
Prof. dr S. Zagrodzkiego, Przewodniczącego Komitetu Naukowego Międzynarodowej Konferencji Chemii i Technologii Cukrownictwa ... 8 Prof. dr J. G r o s z k o w s k i e g o, Prezesa Polskiej Aikademii Nauk ... 9 Mgr inż. B. Rumińskiego, Wiceministra Przemysłu Spożywczego i Skupu,
Prezesa Naczelnej Organizacji Technicznej 10

Sesja I. Dyfuzja
_______________

1/1 P. M. Sili n: Teoria pracy aparatów dyfuzyjnych i jej zastosowanie . . 15
1/2 S. Za grodzki, J. Kubiak: Nowa metoda oznaczania współczynnika dyfuzji w tkance buraczanej 19
1/3 S. Zagrodzki, J. Kubiak: Wpływ jakości tkanki buraków na wielkość współczynnika dyfuzji 25
1/4 F. Schneider, D. Schliephake: Oznaczanie powierzchni właściwej w krajance buraczanej 29
1/5 F. Schneider, E. Reinefeld, D. Schliephake: Rozważania na temat teorii procesu ekstrakcji w cukrownictwie 31
1/6 J. Henry, R. Yandewijer, R. Piec k: O wpływie temperatury i pH na jakość soku 34

Sesja II. Dyfuzja (ciąg dalszy) ,
____________________________

1/7 A. Carruthers, J. F. T. Oldfield: Redukcja azotanów przez bakterie termofilne tną stacji dyfuzji 61
1/8 S. Zagrodzki, A. Sokołowski: Przygotowanie wody zasilającej
dyfuzję 69
1/9 S. Zagrodzki, J. Kubiak: Zależność oporów przepływu wody i soków od jakości i stanu krajanki 83
1/10 H. Briiniche-Olsen: Dyfuzja DdS i jej-cechy ekonomiczne . . . • 95
1/11 S. Zagrodzki,'S. M. Zagrodzki jr: Granice opłacalności wysładzania krajanki 107
1/12 J. Wigand: Straty nieoznaczone w nowoczesnych cukrowniach . . . 121
1/13 S. Michałowie z: Adaptacja niektórych metod pomiarowych w przemyśle cukrowniczym 127

Sesja III. Oczyszczanie soków
_______________________________

2/1 J. V a ś a t k o: Oczyszczanie soku buraczanego i wykorzystanie błota saturacyjnego 133
3/2 H. Z a o r s k a: O dokładności oznaczania niektórych pierwiastków za pomocą fotometru płomieniowego
2/3 S. Zagrodzki, K. Szwajcowska: Oznaczanie kwasów organicznych
występujących w soikach cukrowniczych 159
2/4 J. Dobrzycki: Zastosowanie metody najmniejszych kwadratów do obliczania współczynnika filtracji Fk 163
2/5 R. Kohn, Z. Konno v a: O strukturze skoagulowanych koloidów soku
buraczanego 169
2/6 V. Tibensky: Niektóre problemy koagulacji koloidów soku dyfuzyjnego . . . 175
2/7 J. Dobrzycki: O czasie przebywania cząstek osadu w aparaturze do oczyszczania soków . . 179
2/8 S. Z. Iwanów, A. B. Są p roń o w: Alkaliczny rozkład inwertu i zależność składu produktów rozkładu od stosowanych metod oczyszczania soku ' . . 187
2/9 S. Zagrodzki, S. M. Zagrodzki jr: Proporcjonalny dozownik wapna i soku 199
2/10. S. Zagrodzki, H. Zaorsk-a: Badanie samoczynnie regulowanej defekacji wstępnej 205
2/11 S. Zagrodzki, J. Dobrzy c k i: Wpływ przesaturowania na adsorpcję
ciał barwnych przez węglan wapniowy 227
2/12 S. Zagrodzki, J. Dobrzycki: Badania laboratoryjne defekosaturacji
równoczesnej 231
2/13 S. Gawrych, T. PieTrzykowski: Defekosaturacja i II saturacja
w zastosowaniu do oczyszczania soków z nadpsutych buraków . . . 239
2/14 S. Zagrodzki, W. Fornale k: Wpływ wielokrotnego zawracania wypalonego błota defekosaturacyjnego na efekt 'oczyszczania soków buraczanych 245
2/15 Z. N i t sen k e: Badania nad ustaleniem optymalnych warunków siarkowania .soków rzadkich 251

Sesja IV. Oczyszczanie soków (ciąg dalszy)
____________________________________________


2/16 P. W. Go ł o win, A. A. G i eras łmien k o, M. A. A b ramowa: Zastosowanie jonitów do oczyszczania soku II saturacji w przemyśle
cukrowniczymi 259
2/17 K. Vukov: Podstawowe, zagadnienia nowoczesnego oczyszczania soków
na Węgrzech 265
2/18 T. Jaworowski: Komorowy defekator 273
2/19 S. Zagrodzki, H. Zaorsfca: Saturator cyrkulacyjny 279
2/20 J. Łękawski: Ciągły zagęszczacz ciśnieniowy 287
2/21 R. S żar ej k o: Błotniarki z hydromechanicznym Usuwaniem błota i sposób pracy bez otrzymywania ścieków z błota 293
2/22 S. Zagrodzki, S. M. Zagrodzki jr: Filtr pneumatyczno-hydrome-
chaniczny 299
2/23 B. Nowako wski: Urządzenie II saturacji oraz sposób stosowania tego
urządzenia . . . . ... 305
2/24 H. Zaorska: Automatyzacja oznaczania wapnia i regulacja II saturacji 311 2/25 J. Pucherna: Typowy schemat technologiczny ciągłego oczyszczania
soków 317
2/26 J. Pucherna: Zastosowanie żywic odbarwiających w skali fabrycznej
Spis treści

Sesja V. Krystalizacja cukru
__________________________


3/1 H. E. C. Po wers: O krystalizacji sacharozy
333
3/2 S. Zagrodzki, Z. Niedzi els ki: Wpływ pola dźwiękowego na zawiązywanie zarodków krystalicznych w przesyconych roztworach sacharozy
3/3 S. Z. Iwanów: Autoinwersja sacharozy i jej znaczenie technologiczne . 343 3/4 Z. Niedzielski: Hamujący wpływ inwertu na powstawanie zarodków
krystalicznych w przesyconym roztworze sacharozy 353
3/5 A. Mirce v: Szybkość krystalizacji sacharozy w roztworach nieczystych 357
3/6 N. P. Sili n a: Tworzenie się melasu 363
3/7 P. H on i g: Zastosowania konduktometryczinej kontroli procesu krystalizacji 371
3/8 S. Szybalski, P. Filar: Koloidy występujące w czasie przerobu cukrów surowych 383

Sesja VI. Krystalizacja cukru (ciąg dalszy)
_________________________________________

3/9 W. D r e w n o w s k a: Oznaczanie lepkości syropów międzykryształowych i cukrzyc 389
3/10 K. Wagnerowski, D. Dąbrowska, C. Dąbrowski: Wpływ
szybkości chłodzenia i gęstości ostatniej cukrzycy na stopień wyczerpania melasu 393
3/11 S. Zagrodzki, J. Marczyński: Krystalizacja cukru i powstawanie
melasu z soków normalnych i odwapnionych 401
3/12 W. S t r u b e: Wzorce do oceny cukru 405





PRZY WYGRANIU 4 I WIĘCEJ AUKCJI POKRYWAM
KOSZTA PRZESYŁKI ( na terenie kraju ) – obowiązuje od 1 stycznia 2010 !!!







Zapraszam na inne moje aukcje.


NA ŻYCZENIE WYSTAWIAM RACHUNEK




Towar wysyłam po wpłacie na konto

Książka zostaje wysłana odpowiednio zabezpieczona

Wysyłam na adres zarejestrowany w Allegro

Nie sprzedaję przedmiotów za granicę

Komentarz kupującemu wystawiam jako drugi



Izabella Jankowska
ul. Walecznych 24
75-691 Koszalin

PKO BP w Koszalinie
21 1020 [zasłonięte] 2[zasłonięte]7910002 [zasłonięte] 012615

proszę doliczyć koszty transportu



ZAPRASZAM DO LICYTACJI
antykwariat5






KONFERENCJA CHIEMII I CUKROWNICTWA w Łodzi - spis