Gorąco zachęcamy do zapoznania się z naszą oferta..
OUD VLAAMS BRUIN 6%
OLD BROWN FLAMANDZKI- bardzo aromatyczne ciemne piwo z dodatkiem lukrecji
Z koncentratu możemy otrzymać 12 do 20 litrów piwa.
Aby otrzymać 12 litrów piwa mocy 6% dodajemy około 965 g
glukozy lub 830g cukru.
Zawartość alkoholu w otrzymanych 20 litrach piwa 4,4%
*temperatura fermentacji-18-25*C
*czas fermentacji od 5 do 7 dni
Waga brutto 1,70kg
Szukasz nowych smaków ??
–dobrze trafiłeś!!!
To piwo jest specjalnie dla Ciebie –doskonały belgijski produkt-koncentrat wyprodukowany w Belgii. Są to jedyne BREW-KITY sporządzone według belgijskich receptur.
Z puszki koncentratu możemy otrzymać od 12-20 litrów belgijskiego piwa.
W zestawie:
· koncentrat nachmielonego extraktu słodowego
· drożdże piwowarskie
· instrukcja w języku polskim
Przygotowanie własnego piwa jest bardzo proste, potrzebna jest nam woda ok. 20 litrów+cukier, a najlepiej glukoza (100gcukru---116g glukozy krystalicznej )+ jeden z wybranych BREW-KIT’S.
Glukoza jest najodpowiedniejszym dodatkiem zalecanym przy produkcji domowych piw. Stosowanie glukozy przy pierwszej jak i drugiej fermentacji bardzo poprawia smak piwa. Otrzymamy piwo łagodniejszym i bardziej zharmonizowanym smaku, po za tym glukoza przyspiesza proces fermentacji, a także odfermentowuje się w całości.
Dla początkującego piwowara niezbędny będzie dodatkowy zestaw, który kupujemy na początku naszej zabawy.
Zestaw ten jest zestawem wielokrotnego użytku, przyda się do testowania i kosztowania kolejnych smaków brew-kitów jak to przystało na domowego piwowara smakosza.
· Fermentator 33litrowy
· Kranik
· Rurka fermentacyjna
· Kapsle
· Kapslownica
Wszystko dostępne u nas.
Niezbędne będą też butelki do piwa, kupujemy nowe lub jak to najczęściej bywa korzystamy ze swoich butelkowych zapasów składowanych w spiżarni lub piwnicy.
Brew kity belgijskie wytworzone są z naturalnych składników i według oryginalnych receptur.
W naszej ofercie posiadamy w ciągłej sprzedaży świeżą glukozę , którą możemy wykorzystać nie tylko do warzenia piwa, ale też do nastawów cukrowych lub owocowych.