Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KOMBUCHA napój PU-ERH - 150 ml - STARTER

10-08-2014, 10:38
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 5 zł     
Użytkownik daveros
numer aukcji: 4460940963
Miejscowość Kęty
Wyświetleń: 9   
Koniec: 10-08-2014 10:30:58

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Probiotyki

zwane również czynnościową żywnością – podawane
doustnie wyselekcjonowane kultury bakteryjne
lub drożdży, najczęściej bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus), których zadaniem jest korzystne
dla zdrowia działanie w przewodzie pokarmowym
poprzez immunomodulację oraz zachowywanie
prawidłowej flory fizjologicznej.

Na pozostałych moich aukcjach dostępne
inne kombinacje.



Wraz z zakupem Napoju otrzymacie Państwo
e-mailem przydatne i wiarygodne
informacje
na temat stosowania i dawkowania napoju.



Serdecznie zachęcam do zakupu.


W razie pytań proszę o kontakt poprzez
formularz allegro.

WYSYŁKA:
Paczki wysyłam w poniedziałki i wtorki.


NA INNYCH MOICH AUKCJACH:

(Niektóre smaki dostępne są tylko sezonowo)


Napój Kombucha

Świeży niepasteryzowany napój kombucha 150 ml
pakowany w mocny sterylny woreczek przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Kombucha z czerwonej herbaty BIO ACTIVE PU-ERH (75% czerwona 25% czarna)

Posiadam napój z kombuchy, który robię dla swojej rodziny i przyjaciół.
Ponieważ nie jestem w stanie zużyć całości chętnie podzielę się nim z innymi.
Prowadzę fermentację kontynuowaną, co oznacza, że napój jest zlewany
na bieżąco wedle potrzeb.

Sprzedawany napój można wykorzystać jako próbkę lub
jako starter do wyhodowania nowej kultury Kombuchy.


Proces ten, jest stosunkowo prosty. Wystarczy przelać napój
do słoika, przykryć gazą i pozwolić mu fermentować dalej, co spowoduje powstanie
nowego grzyba.

Dokładną instrukcję jak wyhodować nową kulturę z gotowego napoju
przesyłam mailem.

DLACZEGO TO DZIAŁA?
Napój jest sprzedawany bez grzyba i jest niepasteryzowany, dlatego zawarte w nim
bakterie i drożdże nadal są aktywne i napój nawet zamknięty nadal wolno fermentuje.
Dlatego produktem ubocznym tej fermentacji jest tak często spotykany
przeźroczysty żel (zaczątek nowej kultury) pojawiający się w butelkach.
Jest to znak, że napój jest nadal żywy i będzie działał zdrowotnie.

WŁAŚCIWOŚCI HERBATY CZERWONEJ PU ERH:
"MORDERCA TŁUSZCZU"

  • Wspomaga odchudzanie (wspomaga pracę wątroby, pobudza trawienie)
  • Powoduje spadek wagi, dzięki temu, iż zmniejsza wchłanianie tłuszczów w jelitach
  • Wyrównuje cholesterol
  • Obniża ciśnienie krwi, uspokaja
  • Pomocna, po spożyciu alkoholu (obniża jego poziom we krwi), łagodzi
    skutki spożycia alkoholu
  • Normalizuje masę ciała
  • Gasi pragnienie
  • Wzmacnia organizm
  • Poprawia pamięć
  • Zawiera cynk, mangan, selen i witaminę C.

Kombucha wzmacnia działanie herbaty

o kombuchy...

Kombucha - SCOBY (Symbiotic Colony Of Bacteria and Yeasts) składa się z bakterii i
specjalnej kultury drożdży współistniejących w związku symbiotycznym. SCOBY
ze względu na swój
wygląd jest nazywany również grzybem.

Orzeźwiający i zdrowotny napój z kombuchy powstaje poprzez przefermentowanie
herbaty z cukrem
za pomocą "grzyba" kombuchy.


Gotowy napój jest orzeźwiający, ma smak słodko-kwaśny, lekko gazowany,
podobny do cydru (jabłecznika).

Napój z kombuchy ma właściwości probiotyczne. Jest napojem żywym,
co oznacza, że zawiera
żywe kultury bakterii.


Najważniejsze bakterie i drożdże występujące w kumbuchy to:

bakterie:

  • Acetobacter xylinum
  • Acetobacter xylinoides
  • Gluconobacter bluconicum
  • Acetobacter aceti
  • Acetobacter pasteurianum

grzyby i drożdże:

  • Schizosaccharomyces pombe
  • pochodzenia Apiculatus
  • Saccharomycodes ludwigii
  • Pichia fermentans
  • Mycoderma

Schizosaccharomyces, w przeciwieństwie do drożdży domowych
(Saccharomyces),
rozmnażają się poprzez podział poprzeczny. Prawdopodobnie właśnie
dlatego chorzyna Candida Albicans mogą swobodnie pić Kombuchę.

Właściwiści Kombuchy...

  • wzmacnia układ immunologiczny,
  • pomaga w zwalczaniu łuszczycy,
  • pomaga w zapobieganiu przeziębień,
  • mikroflora kombuchy hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych,
  • reguluje przemianę materii,
  • reguluje ciśnienie krwi,
  • odtruwa organizm,
  • wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej,
  • przeciwdziała zakłóceniom równowagi kwasowo-zasadowej organizmu,
  • cukry białka oraz tłuszcze zostają lepiej rozłożone, dzięki czemu są lepiej
    spożytkowane przez organizm (tłuszcze się spalają, a nie zostają
    odłożone w tkance tłuszczowej),
  • zmniejsza objawy menopauzy,
  • dodaje siły i poprawia koncentrację,
  • wzmacnia organy, serce, siłę widzenia ,stawy, skórę oraz włosy,
  • łagodzi objawy reumatyzmu,
  • zmniejsza ryzyko nowotworów,
  • efektywnie pobudzanie śliny i soków trawiennych w żołądku i trzustce przyspieszając
    perystaltykę jelit,
  • wpływa kojąco na układ nerwowy,
  • skutecznie przywraca mikroflorę jelit po leczeniu antybiotykami,
  • pomaga w leczeniu astmy,
  • zmniejsza poziom cholesterolu,
  • łagodzi objawy migreny.