Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KOMBUCHA, GRZYBEK TYBETAŃSKI, ALGI 3 w 1 PAKIET!!!

23-01-2012, 11:05
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 20 zł      Aktualna cena: 20 zł     
Użytkownik tabaza29
numer aukcji: 2038694142
Miejscowość Kraków
Licytowało: 9    Wyświetleń: 245   
Koniec: 17-01-2012 15:07:03
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

szablon-aukcji



baner
linki do stron sprzedawcy
regulamin
Allegro
  
wysylka
Do 24h od zaksięgowania wpłaty listem ekonomicznym lub priorytetowym. Przy zakupie 5 szt. przesylka GRATIS!!!
płatności
Płacę z Allegro lub Mbank 78 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 426103
kontakt
+48 [zasłonięte] 081 369
 

Kupując na mojej aukcji otrzymasz:

1 sztukę grzyba herbacianego KOMBUCHA

Algi Morskie – Japońskie kryształy

Grzybek tybetański

Ulotkę - poradnik dotyczący hodowli w wersi elektronicznej - chronimy środowisko!

Przesyłka kombuchy w sterylnych pojemnikach ze starterem (nie narażamy grzybka na utratę właściwości) pozostałe grzybki w woreczkach strunowych ze względu na ich wytrzymałość.

Przesyłka od poniedziałku do środy!!! 

OPIS GRZYBA HERBACIANEGO „KOMBUCHA”

Kombucha składa się z bakterii i specjalnych kultur drożdży żyjących ze sobą w symbiozie. Grzyb ten fermentuje posłodzoną herbatę, tworząc napój z kombuchy.

Napój ten orzeźwia i wzmacnia.

Napój z kombuchy oprócz wspaniałego smaku, który przypomina sok jabłkowy, posiada następujące właściwości:

  • wzmacnia układ immunologiczny,
  • pomaga w zapobieganiu przeziębień,
  • mikroflora kombuchy hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych,
  • reguluje przemianę materii,
  • reguluje ciśnienie krwi,
  • odtruwa organizm,
  • wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej,
  • przeciwdziała zakłóceniom równowagi kwasowo-zasadowej organizmu,
  • zmniejsza objawy menopauzy,
  • dodaje siły i poprawia koncentrację,
  • wzmacnia organy: serce, siłę widzenia, stawy, skórę oraz włosy,
  • łagodzi objawy reumatyzmu,
  • zmniejsza ryzyko nowotworów,
  • pobudza ślinę i soki trawienne w żołądku i trzustce przyspieszając perystaltykę jelit,
  • wpływa kojąco na układ nerwowy,
  • skutecznie przywraca mikroflorę jelit po leczeniu antybiotykami,
  • pomaga w leczeniu łuszczycy,
  • zmniejsza poziom cholesterolu,
  • łagodzi objawy migreny.

HODOWLA

Do fermentacji Kombuchy są potrzebne:

  • grzyb Kombucha oraz naczynie do fermentacji,
  • starter - czyli stara ciecz z kombuchy, który ułatwi i przyspieszy proces fermentacji, (jeżeli nie posiada się starej cieczy krok ten można swobodnie ominąć),
  • 1 łyżeczka/torebka herbaty,
  • 800 ml wody,
  • 100-125 g cukru lub miodu,
  • gaza i gumka (do nakrycia słoja).

Przygotowanie:

1. Zagotuj wodę i zaparz herbatę,

2. Dodaj cukier.

3. Całość wychłodź do temperatury pokojowej.

4. Włóż grzyba herbacianego do przestudzonej herbaty gładką stroną do góry.

5. Dolej starter

6. Nakryj słój gazą i umocuj gumką (grzyb musi oddychać, ale powinno się go chronić przed zanieczyszczeniami).

7. Pozostaw całość na 8 do 12 dni w temperaturze pokojowej (temperatura optymalna to 23°C, jeśli jest za zimno dojrzewanie napoju trwa dłużej).

8. Napój jest dojrzały, jeśli po poruszeniu słoja nie musuje tzn. nie podnoszą się pęcherzyki.

9. Przefiltruj dojrzały napój przy pomocy filtra do kawy i przechowuj w lodówce.

10.Umyj grzyba letnią wodą, aby usunąć wszystkie brązowe skazy. Rozpocznij nowy cykl produkcji zaczynając od punktu nr 1.

Przechowywanie:

Gotowy napój z kombuchy należy przefiltrować, przelać do butelek i przechowywać w lodówce. Schłodzenie jest ważne, aby nie postępowała fermentacja, która mogłaby spowodować zepsucie napoju.

Dawkowanie:

Picie kombuchy należy zacząć od niewielkich dawek, powoli je zwiększając z każdym tygodniem. Na początku jedna łyżka stołowa trzy razy dziennie w zupełności wystarczy. Ogólną zasadą jest zaczynanie od małych ilości i systematyczne ich zwiększanie lub przerwanie spożywania np. na jeden dzień w przypadku złej tolerancji napoju.

Ocet z Kombuchy:

Czasami zdarza się zapomnieć o grzybku, ale on nadal prowadzi fermentację przez dłuższy czas. Rezultatem takiej długiej fermentacji będzie ocet z kombuchy, który można używać tak jak każdy inny ocet winny.

 

ALGI - JAPOŃSKIE KRYSZTAŁY

2 łyżki(ok 45-50ml) Alg Morskich - Ilość wystarcza na 1 l. wody – napój.

OPIS ALG

Algi należy hodować w szklanym naczyniu.

1. Przygotowanie:

  • 2 duże łyżki kryształków;
  • 2-3 łyżki cukru (zależy kto jak słodki napój lubi);
  • kilka rodzynek (mogą być też suszone figi albo daktyle);

2. Produkty włożyć do szklanego naczynia i zalać 1 litrem zimnej wody mineralnej nie gazowanej lub przegotowaną. Przykryć naczynie gazą. Odstawić w jasnym miejscu na 24 godziny.

3. Codziennie zlewać wodę przez plastikowe sitko, algi dokładnie przepłukać (najlepiej pod bieżącą wodą), zalać ponownie 1 litrem wody z rozpuszczonym w niej cukrem.

4. Rodzynki należy wymieniać raz na tydzień.

5. Codziennie pić zlaną wodę. W przypadku nie zużycia nie należy wylewać wody, lecz stosować ją do mycia rąk, przemycia twarzy, moczenia nóg.

6. UWAGA!!! BRAK CUKRU I RODZYNEK ORAZ UŻYWANIE METALOWYCH PRZEDMIOTÓW SPOWODUJE ZNISZCZENIE ALG.

ZASTOSOWANIE:

Kuracja powinna potrwać 5 - 6 miesięcy.

Kryształy stosuje się do leczenia: wysokiego ciśnienia. dolegliwości sercowych, nerwic, wszystkich schorzeń wewnętrznych oraz schorzeń skórnych.

Po zakończeniu kuracji należy kryształy pielęgnować, a nie zużytą wodę wylewać.

Algi morskie, to wodne rośliny jednokomórkowe, które filtrując wodę, wzbogacają ją w cenne mikroelementy. Napój z alg ma zbawienny wpływ na nasz organizm, odmładza i upiększa, wspomaga odchudzanie poprzez wnikanie do komórek tłuszczowych. Algi biorą również udział w procesie detoksykacji organizmu, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Używane do produkcji domowych kosmetyków poprawiają gładkość i elastyczność skóry oraz zwalczają wolne rodniki atakujące naszą skórę.

SKUTECZNE - PRZY SCHORZENIACH TYPU:

dolegliwości układu nerwowego, wrzody wewnętrzne, bronchit, skleroza, zawały serca, woreczek żółciowy, wątroba i nerki, żółtaczka zakaźna, żołądek i jelita, biegunki, zaparcia, anemia, różnego rodzaju wysypki, egzemy, łuszczyca.

Algi zapobiegają procesom gnilnym materii w jelitach, dzięki czemu uzdrawiają i przedłużają życie.

DOZOWANIE:

  • nadpobudliwość nerwowa - l litr dziennie
  • wrzody żołądka - l litr dziennie
  • astma i bronchit - l litr dziennie (przy astmie należy używać dłuższy okres czasu)
  • anemia i białaczka - l litr dziennie (w cięższych przypadkach 2 litry dziennie)
  • wysypki i egzemy - 0,5 litra dziennie (oraz zewnętrznie natrzeć algami i czekać aż wyschnie)
  • zapalenie pęcherza - l litr dziennie
  • schorzenia nerek - l litr dziennie
  • schorzenia woreczka żółciowego - l litr dziennie (po 2-6 tygodniach zaleczone)
  • nadciśnienie - l litr dziennie normalizuje ciśnienie.
  • w przypadku schorzeń rąk i twarzy, myć je rano wodą z alg;

CO NA TO NAUKA?

Japońskie kryształy - mikroorganizmy zdolne do fermentacji, będące koloniami bakterii (Lactobacillus, Streptococcus, a także Pediococcus i Leuconostoc) i drożdży (Saccharomyces, Candida, Kloeckera i prawdopodobnie jeszcze, co najmniej dwa gatunki).

Mają formę dość kruchych "kryształków" o sporej przejrzystości, łatwo barwiących się w sokach bogatych w intensywne barwniki (np. sok z ciemnych winogron). Masa "kryształków", czyli kolonia bakteryjno-drożdżowa, jest zbudowana głównie z dekstranu - polisacharydu powstałego z cząsteczek glukozy.

Jako produkt uboczny metabolizmu tych symbiotycznie żyjących bakterii i drożdży powstaje z posłodzonej wody, soków owocowych i suszonych owoców orzeźwiający napój - kefir wodny. Zawiera m.in. dwutlenek węgla, alkohol etylowy i kwas mlekowy. Można go z powodzeniem otrzymywać w warunkach domowych. Produkowany jest również na skalę przemysłową na bazie soku z owoców czarnego bzu pod nazwą Carpe Diem.

Kefir wodny jest uważany za napój korzystny dla zdrowia, m.in. zwiększający odporność organizmu. Zdaniem niektórych użytkowników korzystne jest także wykonywanie okładów z kefiru albo przemywanie nim skóry (np. w celu łagodzenia łojotoku). Leczy również różne choroby ciała i choroby powstające z winy bakterii.

GRZYBEK TYBETAŃSKI

1 łyżeczka-Ilość wystarcza na 150ml mleka - naturalny probiotyk zrób sam zdrowotny mleczny

 

OPIS GRZYBKA TYBETAŃSKIEGO

Właściwości lecznicze napoju:

1. Reguluje w znacznym stopniu przemianę materii w organizmie.

2. Wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych, zawałów.

3. Rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych.

4. Wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, a więc leczy wszystkie stany zapalne w organizmie.

5. Wytwarza interferon- najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą wirusy.

6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komórek nowotworowych.

7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi.

8. Leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki.

9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe.

10. Leczy choroby dróg żółciowych i rozpuszcza kamienie zalegające w woreczku żółciowym.

11. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy.

12. Eliminuje wszelkie stany zmęczenia, wyczerpania.

13. Łagodzi skutki stresu.

14. Zwiększa libido.

15. Działa hamująco na proces starzenia się komórek somatycznych w organizmie.

16. Stosowany, jako okłady na bolące miejsca przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych.

17. Pomaga walczyć z bezsennością.

18. Wzbogaca mleko w szereg niezbędnych do funkcjonowania witamin stanowiąc ich całkowicie naturalne źródło.

19. Pomaga w chorobach kobiecych, gdyż zawiera pałeczki kwasu mlekowego.

20. Pozytywnie wpływa na mięśnie, stawy i kości.

HODOWLA GRZYBKA

Możesz stworzyć własną, domową fabrykę mlecznego, zdrowotnego napoju. Wystarczy do tego łyżeczka prezentowanego tutaj grzybka, którą należy umieścić w słoiku i zalać 150 ml mleka (niegotowanego). Po 24 godzinach przemieszać go i przecedzić przez sitko. Używać do tych czynności niemetalowych przedmiotów (sitko, łyżeczka). Mleko przetworzone przez grzybka należy wypić, a samego grzybka dobrze wypłukać na sitku pod bieżącą zimną wodą (do momentu, aż nie będzie pokryty mlekiem- woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta). Grzybek zalać w słoiku świeżym mlekiem na kolejne 24 godziny. Słoik nakryć najlepiej gazą i przechowywać w temperaturze pokojowej.

KURACJA

Powinna trwać 20 dni bez przerwy. Mleczny napój najlepiej pić tuż przed snem. Następnie zrobić 10 dni przerwy i znów pić przez 20 dni. Kurację można powtarzać kilkakrotnie. W czasie przerwy między kuracjami, gdy nie pijemy mleka przetworzonego przez grzybka, należy zalewać go taką ilością mleka, aby był przykryty i lekko pływał. Oczywiście w tym czasie należy mleko również zmieniać, co 24 godziny.

Napój mleczny produkowany przez drogocennego grzybka przypomina w smaku kefir. Jeżeli staje się bardziej kwaśny niż zwykle oznacza to, że grzybka zaczyna być za dużo. Należy wtedy zwiększyć ilość mleka, bądź pozbyć się części grzybka. W ciągu około 2 tygodni zwiększa on swoją objętość dwukrotnie.

Do hodowli grzybka tybetańskiego nadaje się zarówno mleko z kartonu, jak i mleko „prosto od krowy”. Przy stosowaniu mleka z kartonu należy pamiętać, aby nie było ono odtłuszczone (najlepiej 3, 2%), oraz pasteryzowane w niskich temperaturach.

Grzybek potraktowany metalem traci swoje właściwości i ginie. Mleko powinno być zmieniane, co 24 godziny.

Z mlecznego napoju można również zrobić pyszny domowy twarożek. Potrzebujemy do tego 0, 5 l mleka i tyle samo napoju z grzybka, tyle, że mocnego.

Zagrzać mleko do 90°C Dodać napój z grzybka i lekko zamieszać. Poczekać, aż serwatka odzieli się od grudek twarogu i zdjąć z ognia. Odcedzić twaróg od serwatki za pomocą płótna (tetry). I twaróg gotowy do spożycia.

CO NA TO NAUKA?

Proces fermentacji mleka prowadzony jest przez zespół specyficznych mikroorganizmów, koegzystujących w postaci tak zwanych ziaren kefirowych (grzybki kefirowe) o wymiarach od 0, 3 do 2 cm i nieregularnym kształcie, często porównywanych do rozgotowanego ryżu lub cząsteczek kalafiora.

Grzybki kefirowe to symbiotyczny układ bakterii paciorkowców mlekowych, bakterii pałeczek mlekowych i drożdży, Substancją utrzymującą strukturę ziarna kefirowego jest polisacharyd (glukozo - galaktan).

 

 Zapraszam do zakupu

wykonanie: http://dobre-aukcje.blogspot.com/

 

KOMBUCHA, GRZYBEK TYBETAŃSKI, ALGI 3 w 1 PAKIET!!!


Dodano 2[zasłonięte]011-06 13:24
UWAGA!!!
Od dziś wprowadzam ciuszki dziecięce.
Polecam, będą bardzo przystępne ceny - jak zawsze :)
Pozdrawiam wszystkich licytujących.

 



Dodano 2[zasłonięte]011-07 14:45
https://kontomierz.pl/rec/dca3781d24cd0852bc45d1f3a1a8bbeb02bdda34