Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kiełki Żywność i lek w naszej kuchni

19-01-2012, 21:57
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 7.50 zł      Aktualna cena: 7.50 zł     
Użytkownik ewa12_2010
numer aukcji: 1999139595
Miejscowość Chyliczki k/Piaseczna
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 17   
Koniec: 14-01-2012 10:58:07

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

"Kiełki Żywność i lek w naszej kuchni" (Bustorf-Hirsch Maren): Kiełki wbrew wszelkim pozorom nie są wynalazkiem naszych czasów - czytaj czasów Nowej Kuchni, stojących pod znakiem Zdrowej Żywności. Jako żywność i lek znali je już w Starożytności Chińczycy. Znane jest podanie o dawnych chińskich żeglarzach, którzy w poszukiwaniu lądu wpłynęli w górę rzeki Jang-tsy-kiang. Podczas długiej żeglugi gnębiły ich sztormy i powoli zaczął kończyć się prowiant. Jedynym, co zostało na koniec, była suszona fasola, która pod wpływem wilgoci zaczęła kiełkować. W potrzebie się nie wybiera, toteż spożyli ją, stwierdzając, że kiełki są nie tylko smaczne, ale dają nowe siły. W ten sposób odkryto nowy rodzaj żywności. Nie dotyczy to tylko fasoli, choć hodowana specjalnie w celu produkcji kiełków fasola mungo do dziś uchodzi za królową kiełków. Od tego czasu spożywa się również kiełki innych roślin strączkowych, zbóż i nasion roślin oleistych. Jeśli chodzi o nasz sposób odżywiania się, to można powiedzieć, że kiełki zostały na powrót odkryte: jako żywność, która w naturalny sposób zaopatruje ludzkie ciało w substancje odżywcze i witalne w skoncentrowanej formie. W dodatku jest to żywność, którą można wytwarzać samodzielnie, nawet nie potrzebując do tego celu specjalnych nakładów, aparatury czy miejsca. Wydawnictwo: INTERSPAR Oprawa: Miękka Format: 14.4x20.5cm Ilość stron: 87 Tytuł oryginału: Gesund kochen mit Keimen und Sprossen Uwaga: Ksiażka nowa, nieczytana, bez sladów uzycia. Niewielkie uszkodzenia transportowe okładki stąd duży rabat.