Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kenwood Wałkowarka przystawka do makaronu AT970A

11-11-2014, 15:17
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 379 zł     
Użytkownik rtvpixelagd
numer aukcji: 4745171041
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 21   
Koniec: 11-11-2014 15:07:37

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

KONTAKT

INFOLINIA
dla telefonów stacjonarnych:
801 [zasłonięte] 741
dla telefonów komórkowych:
22 [zasłonięte] 97

DZIAŁ SPRZEDAŻY:
[zasłonięte]@rtvpixelagd.pl

DZIAŁ REKLAMACJI:
[zasłonięte]@rtvpixelagd.pl

GODZINY OTWARCIA:
Pn-Pt 10.00 - 18.00
Sob (dyżur) 9.00 - 14.00

DLACZEGO WARTO
NAS WYBRAĆ?

Wiarygodny sprzedawca
z wieloletnim doświadczeniem.
Zawsze słuchamy naszych klientów.
Tysiące zadowolonych klientów.
Oryginalne produkty
z legalnego źródła.
Tani transport z wniesieniem.
Warszawa i okolice.
Różnorodne formy płatności: przelew,
za pobraniem.
Gwarancja zwrotu.
Masz 10 dni na zwrot towaru bez podania powodu.
Zapewniona obsługa posprzedażowa.

PRZESYŁKA

Wysyłki realizujemy za pośrednictwem:





Gwarancja dostawy ubezpieczonej przesyłki.

Podane koszty przesyłki dotyczą tylko JEDNEJ sztuki towaru.

Koszt wysyłki wielu przedmiotów należy ustalić INDYWIDUALNIE.



Kenwood Wałkowarka do makaronu AT970A

Wałkowarka do makaronu - AT970A

Przystawka ta służy do wyrobu klasycznego, włoskiego makaronu płaskiego. Składa się z praktycznego 
wałka ze stali nierdzewnej. Zastosowany materiał zapewnia łatwość obsługi i mycia. Opcjonalnie dostępne są 4 dodatkowe wykrojniki do makaronu, wykonane ze stali nierdzewnej – do makaronu tagliatelle, taglioni, trenette, spaghetti.

Płaskie arkusze makaronu lub makaron wstążki wykorzystywane są w bardzo wielu przepisach kulinarnych. Przy pomocy przystawki do wyrobu makaronu płaskiego przygotowanie takiego makaronu jest zaskakująco proste. Najpierw ciasto trzeba rozwałkować przy pomocy przystawki, następnie na wykrojniku wyciąć odpowiedni kształt. Ciasto na makaron płaski jest bardzo podobne do ciasta 
na zwykły makaron.                                                           

O czym należy pamiętać używając przystawkę do wyrobu makaronu płaskiego

1. Przystawka pracuje na napędzie wolnych obrotów urządzenia.

2. Pokrętło regulacji grubości znajdujące się z boku maszynki do wyrobu makaronu płaskiego należy najpierw ustawić w pozycję 1 – jest to ustawienie największej grubości. Wałki należy posypać mąką, aby ciasto nie przywierało.

3. Kawałek ciasta należy lekko rozgnieść na placek, następnie uruchomić urządzenie z prędkością w pozycji 1 i wprowadzić placek pomiędzy wałki. Uzyskany w ten sposób pasek ciasta należy złożyć na trzy, obrócić o 90o i wprowadzić pomiędzy wałki drugą stroną niż ta, na której jest linia złożenia i ponownie przepuścić przez wałki.

4. Ustawienie grubości należy zmniejszać o jedną lub dwie pozycje i w taki sam sposób ponownie przepuścić ciasto przez wałki.

5. Pasek ciasta należy przepuszczać przez wałki, aż do uzyskania paska o grubości w pozycji 5-7. Pasek tej grubości można pociąć na odpowiedniej długości kawałki i wykorzystać do przyrządzenia lasagne, ravioli lub cannelloni. Na arkusze do lasagne pasek ciasta (zazwyczaj o szerokości 10 cm) należy pokroić w prostokąty o długości 15cm, na ravioli – w prostokąty o długości 30-40cm, a potem napełnić farszem, przykryć drugim arkuszem o tych samych wymiarach i pokroić w kwadraty; na cannelloni – w kwadraty o boku 10 cm, następnie położyć farsz i zawinąć. Do przygotowania makaronu wstążek i spaghetti należy wykorzystać jeden z wykrojników.

Wałkowarka do makaronu - AT970A

Wykrojniki do makaronu płaskiego

Do maszynki do wyrobu makaronu płaskiego dostępne są opcjonalnie cztery wykrojniki:

Trzy do wąskich wstążek

- trenette o szerokości ok. 1,5mm,

- tagliolini o szerokości 4mm

- tagliatelle o szerokości 7mm.

 

Czwarty wykrojnik przeznaczony jest do

- spaghetti

O czym należy pamiętać używając wykrojników do makaronu


Niezależnie od rodzaju wybranego wykrojnika, ciasto na makaron należy uprzednio rozwałkować na paski, przy pomocy przystawki do wyrobu makaronu płaskiego. Aby uzyskać makaron trenette, tagliolini, tagliatelle lub spaghetti należy zamocować odpowiedni wykrojnik i wprowadzić do niego uprzednio rozwałkowany pasek ciasta. Pocięcie pasków na kawałki o długości 25-30cm ułatwi wprowadzenie ich do wykrojnika.

Porady i wskazówki


1. Ciasto na makaron należy pozostawić na 10-15 minut zawinięte w folię do żywności lub czystą kuchenną ściereczkę, co ułatwi wałkowanie i cięcie makaronu. 
2. Jeżeli makaron zacznie przywierać do wałków, należy ponownie posypać je mąką.

 

Informacje techniczne

Przystawki i akcesoria

  • Gniazdo / Wyjście:Gniazdo wolnych obrotów

Dane podstawowe

  • Kolor:Polerowany
  • Gwarancja:tak
  • Materiał:Stal nierdzewna
  • Rozmiar (cm):11.0 x 13.0 x 5.0
  • Waga:1.36 kg

Pojemności

  • Pojemność:Zmienna

 

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

galerie przedmiotow na aukcje