Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Karczochy całe PONTI Peperlizia carcioghiotto 385g

04-07-2012, 6:09
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 28.47 zł     
Użytkownik italiamo_apetito
numer aukcji: 2442242958
Miejscowość Chorzów
Wyświetleń: 6   
Koniec: 03-07-2012 15:09:48
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha



Zakupy z naszych kont:
ITALIAMO_CAFFE (kawy)
oraz ITALIAMO_APETITO (delikatesy)
jak również ITALIAMO_BAMBINI (żywność dla dzieci)
wysyłamy w jednej paczce.
Zapraszamy do licytacji!

Dewiza italiAmo: O SMAKU KLAROWNIE.

Całe karczochy z Włoch - SKOSZTUJ ORYGINAŁU!


ZAPROPONOWANA CENA TO OFERTA OKAZYJNA -- ZNAWCY POTWIERDZĄ!!!


Karczochy całe PONTI Peperlizia carcioghiotto 385g


Historia rodzinnej firmy PONTI sięga 1867 roku, kiedy to jej założyciel, Giovanni Ponti rozpoczyna działalność w Sizzano (prowincja Novara/Piemont). Był rolnikiem, produkował ocet chałupniczo, a okoliczna ludność nazywała go w dialekcie „Giuanin d'la asei” (czyli „Giovanni od octu”). Niebawem dołączył do niego syn Antonio, który poszerzył rzemieślniczą działalność firmy.
W 1911 r. Antonio otrzymuje honorowy dyplom za „wina i octy”, zmienia działalność na przemysłową i uczestniczy w wielu targach krajowych i zagranicznych. Wkrótce też Antonio i jego syn Guido rozpoczynają produkcję przetworów roślinnych w oliwie i oleju w fabryce w Mediolanie. W 1941 roku, podczas wojny, produkcja przeniosła się do Fara Novarese, a następnie do rodzinnego Sizzano.
W 1948 r. Guido, który w 1924 roku uzyskał dyplom Wyższej Szkoły Królewskiej (specjalność: uprawa winorośli i produkcja wina), staje się najlepszym ekspertem w tym sektorze i przenosi produkcję do Ghemme (obecnej siedziby), poszerzanej i modernizowanej wiele razy w kolejnych latach.
W 1965 r. Cesare i Franco, synowie Guido, a obecni właściciele firmy, rozpoczynają owocną współpracę z ojcem. Wraz z nadejściem czwartej generacji polityka ekspansji nabiera nowego rozpędu. „PONTI” sukcesywnie przejmuje konkurencyjne firmy w swoim sektorze i rozpoczyna dywersyfikację produkcji, stale poszerzając gamę wyrobów.
W 1974 r. firma otwiera drugi zakład produkcyjny w regionie Veneto (okolice Treviso) stając się tym samym liderem w swojej branży.
W 1980 r. zakład przejmuje drugiego co do wielkości krajowego producenta octu Acetificio Venturi z Lugo di Romagna.
W 1986 r. Ponti wypuszczają nową linię produktów pod marką Peperlizia, co wymusza kolejną modernizację fabryki. Wytwórnia w Ghemme przybiera kształt, którą cieszy się uznaniem do dziś.
W 1989 r. Franco e Cesare otwierają trzecią i najnowocześniejszą fabrykę w Anagni (nieopodal Rzymu), gdzie przenoszą całą produkcje z Lugo di Romagna.
W 1990 r. – w ramach linii Peperlizia - powstaje Carcioghiotto: jest to przystawka z całych świeżych kawałków karczochów, ze szczyptą rozmarynu, czosnku i papryczek, w zalewie z oleju słonecznikowego i oleju z oliwy extra vergine. W krótkim czasie staje się prawdziwym hitem i najczęściej sprzedawanym markowym produktem we Włoszech.
W 1991 r. firma zdobywa pakiet większościowy (80%) udziałów w spółce „Modenaceti” z Vignola (Modena), specjalizującej się w produkcji octu balsamicznego z Modeny.
W 1992 r. na rynek trafiają dwa nowe produkty, które odnoszą spory sukces: ocet jabłkowy i przyprawa do sałatki ryżowej.
W 2000 r. do firmy dołącza przedstawiciel piątej generacji – Giacomo. Rodzina sukcesywnie modernizuje i rozbudowuje swoje fabryki, dziś dzienne moce przerobowe Pontich Gigantów to 450 tysięcy butelek na jedną zmianę (8 godzin pracy).



Karczochy całe PONTI il carcioghiotto pod cieszącym się renomą znakiem handlowym PEPERLIZIA zostały przygotowane przez zakład na bazie śródziemnomorskiej receptury, prostej, lecz o sprawdzonym smaku: zaraz po zebraniu zostały zabezpieczone do późniejszego spożycia w słodkawym occie winnym i oleju słonecznikowym bez użycia konserwantów, by zachować ich świeżość i zapach. To znany firmowy produkt stale kupowany przez gospodynie domowe w Italii jako dodatek do rozmaitych potraw zarówno komponowanych z surowych jarzyn (sałatki) jak i z patelni (smażonych czy duszonych), dobre do ryżu, sosów do spaghetti czy niektórych ryb, rewelacyjne na pizzy. Został opracowany przez zakład na bazie antycznej wiejskiej receptury, wg utrwalonej tradycji, z wykorzystaniem odpowiednio dosmakowanej zalewy z mieszanki oleju ze słonecznika z dodatkiem octu "agro" (nazwa zastrzeżona od 1982 roku; powstałego na bazie fermentacji wina octowego). Całe pąko-kwiaty najdorodniejszych karczochów, same w sobie bardzo smaczne, świetnie też nadają się do wzbogacania i “rasowania” rozmaitych potraw. Zawartość i klasa produktu powodują, że jest to oferta spożywcza bardzo wydajna.



Niniejsza aukcja dotyczy 1 słoika karczochów całych w zalewie z oleju słonecznikowego i olivie extra vergine PONTI il carcioghiotto.
Waga netto: 385g.
Po napoczęciu słoik przechowywać w lodówce.
Termin przydatności do spożycia: 31.05.2013.
Skład: karczochy serca (55%), olej słonecznikowy), ocet winny, sól, rozmaryn, czosnek, papryczka, oliwa extra vergine.
Produkt przechowywać w pokojowej temperaturze, po napoczęciu trzymać w lodówce.

UWAGA: Polecamy nasze oferty szczególnie właścicielom kawiarń i restauracji: bądźcie ambasadorami dobrego smaku!




Zobacz niektóre nasze aukcje z włoskimi rarytasami:



Zerknij także na włoskie kawy na naszym drugim koncie: italiamo_caffe:



Zapraszamy również do zakupu wysokiej klasy włoskich produktów dla dzieci na naszym trzecim koncie: italiamo_bambini:





Wysyłka towarów (WAŻNE INFORMACJE):
1) wysyłkę realizujemy na mocy umowy z Pocztą Polską (standardowo „paczki ekonomiczne”) w ciągu maksymalnie 3 dni roboczych od daty zaksięgowania przelewu na naszym koncie lub zgłoszenia prośby o wysyłkę „za pobraniem”
2) przy wyborze e-przesyłki (odbiór samemu) należy najpierw sprawdzić TUTAJ czy usługa jest dostępna w danej miejscowości i wybrać urząd pocztowy, w którym chcą Państwo udać się po paczkę osobiście
3) podany poniżej cennik dotyczy wagi BRUTTO przesyłki, czyli prosimy zawsze brać pod uwagę CIĘŻAR SAMEGO PRODUKTU NETTO PLUS JEGO OPAKOWANIE I WAGĘ ZEWNĘTRZNĄ PAKUNKU, np. przy licytacji 4 rzeczy po 250g, towar netto już wraz z konfekcją własną będzie ważył ponad kilogram, nie mówiąc o dodatkowym kartonie zewnętrznym. Szczególnie zawartość 250g w puszkach jest zawsze cięższa, należy liczyć ją jako ok. 500g brutto.
4) cennik przesyłek ekonomicznych przy przedpłacie na konto: do 1 kg – 12 zł, 1-2 kg – 14 zł; 2-5 kg – 16 zł; 5-10 kg – 23 zł. Priorytet + 2,5 zł
5) cennik przesyłek pobraniowych: do 1 kg – 16 zł, 1-2 kg – 18 zł; 2-5 kg – 20 zł; 5-10 kg – 27 zł. Priorytet + 4 zł

6) cennik E-przesyłek przy przedpłacie na konto: do 1 kg – 9 zł, 1-2 kg – 11 zł; 2-5 kg – 12 zł; 5-10 kg – 18 zł
7) cennik E-przesyłek pobraniowych: do 1 kg – 13 zł, 1-2 kg – 14 zł; 2-5 kg – 16 zł; 5-10 kg – 24 zł.


Nasze konto:
Zygmunt Korus „Galeria PLUS“
ul. Wolności 49/2
41-500 Chorzów
BPH 41 1060 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0760060 [zasłonięte] 018481

Wszelkich dodatkowych informacji udzielamy mailem: [zasłonięte]@op.pl lub w biurze pod numerem telefonu: (032)[zasłonięte]24120; 792 [zasłonięte] 411 (sieć Play).

Per qualsiasi informazione in italiano non tardate a contattarci: 792 [zasłonięte] 411; [zasłonięte]@onet.eu

Dla zainteresowanych wystawiamy faktury VAT.
Transakcję finalizujemy komentarzem jako ostatni.


Zerknij na inne produkty pod naszym nickiem. Dziękujemy.