Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KAKAO - SPROSZKOWANE BIO 150 g BIOEDEN

14-02-2014, 0:24
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 10.64 zł     
Użytkownik SwojskaPiwniczka
numer aukcji: 3885633154
Miejscowość Wadowice
Zostało sztuk: 10    Wyświetleń: 21   
Koniec: 14-02-2014 00:26:42
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

logo
Strona o mnie| Moje Aukcje| Komentarze           
  Kontakt  
Telefon: +48 [zasłonięte]816067,
Telefon: +48 [zasłonięte]232691
Email: [zasłonięte]@swojskapiwniczka.pl

 Właściciel sklepu: Żaneta Wenda "ProWend.com"
ul, Młyńska 64 34-100 Wadowice
NIP: 551[zasłonięte]234-07
REGON 122[zasłonięte]483

Nr rachunku bankowego Bank Pekao 881[zasłonięte]419711[zasłonięte]01048[zasłonięte]195
Kakao BIO - Sproszkowane ziarno kakao BIO 150g BIOEDEN

Kakao w proszku zawiera 100% czystego sproszkowanego kakao, które jest certyfikowane jako organiczne.

Badacze z Harvard Medical Scholl, na czele z profesorem Normanem Hollenbergiem, analizując dietę plemienia Kuna z Panamy odkryli, że jego członkowie, którzy spożywają 40 filiżanek kakao tygodniowo, rzadko chorują, żyją znacznie dłużej niż inni mieszkańcy Panamy i nie zapadają na demencję. Zdaniem ekspertów sekretem zdrowotnych właściwości kakao jest flawonoid o nazwie epikatechina, który występuje również w herbacie, winie i czekoladzie. Według prof. Hollenberga epikatechina jest tak ważna, że należy ją uważać za coś w rodzaju witaminy.

Naukowcy są pewni, że kakao, które jest jedynym napojem spożywanym przez tę społeczność, kryje w sobie tajemnicę ich niezwykłej odporności na cztery z pięciu najpowszechniejszych schorzeń cywilizacji zachodnich. Wylew, choroby serca, rak i cukrzyca występowały u przedstawicieli tego ludu rzadziej niż raz na 10 osób. Ian Macdonald, który prowadził badania przedstawione Amerykańskiemu Stowarzyszeniu Rozwoju Nauki, podkreśla, że kakao może poprawić funkcjonowanie mózgu u osób starszych bądź w przypadkach zaburzeń poznawczych wywołanych zmęczeniem lub brakiem snu.

Nasiona kakaowca charakteryzują się bogatym składem biochemicznym, gdyż zawierają ponad 800 molekuł o właściwościach nawilżających, tonizujących, rewitalizujących i regenerujących. Kakao, oprócz flawonoidu opóźniającego procesy starzenia oraz naturalnych substancji aromatycznych, zawiera:
• wapń, żelazo, magnez i fosfor. Eksperci odkryli powiązania między brakiem tych składników mineralnych a stanem napięcia przedmiesiączkowego, dlatego wiele kobiet uważa, że czekolada pomaga im poprawić samopoczucie;
• witaminy A, E i z grupy B;
• tryptofan, który jest wykorzystywany przez mózg do wytwarzania neuroprzekaźnika, zwanego serotoniną, która zapewnia spokój i daje uczucie szczęścia, stąd często określa się go mianem „czekoladowej ecstasy”;
• fenyloetyloaminę – inny składnik chemiczny, uzyskał z kolei przydomek „czekoladowej amfetaminy”, gdyż wysoki poziom tego neuroprzekaźnika pomaga wywołać uczucie podekscytowania.

Ziarno kakaowca zawiera najwyższa dawkę antyoksydantów, a one chronią nas przed uszkodzeniem DNA, wirusami, rakiem, chorobami skóry itd.

Wyniki analiz przedstawione Europejskiemu Towarzystwu Kardiologicznemu świadczą, iż zawarte w ziarnach kakao polifenole poprawiają pracę układu krążenia. Związki te działają rozkurczająco na naczynia krwionośne, ułatwiając przepływ krwi, neutralizując działanie tzw. złego cholesterolu i zapobiegając powstawaniu blokujących naczynia skrzepów. Spożywanie dziennie około jednej trzeciej tabliczki gorzkiej czekolady chroni przed chorobami serca.
Należy jednak zwrócić uwagę, że flawonoidy są usuwane z produktów spożywczych zawierających kakao, ponieważ mają gorzki smak. Mleko i cukier, z którymi w krajach rozwiniętych na ogół pije się kakao, także obniżają jego zdrowotne właściwości. Mleko tradycyjne można zastąpić mlekiem kokosowym, migdałowym bądź śmietanką owsianą czy orkiszową.
Kakao może też służyć jako posypka do lodów, z kaszą jaglaną i ksylitolem na śniadanie czy jako dodatek do naleśników.

Waga netto: 150g
Skład: 100% Sproszkowane ziarno kakao BIO
Kraj Pochodzenia: Francja
Wartości odżywcze na: 100 g
Kalorie: 425 kcal
Tłuszcze: 15g
Węglowodany: 53g
Białko: 18g
Produkt z ekologicznych upraw: Tak
Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów: Tak
Swojskie (domowe) Przetwory: Tak
Zdrowa żywność: Tak
Certyfikat Pochodzenia Ekologicznego: PL-EKO-05

Potrzebujesz więcej sztuk??

Dzwoń  tel:.795[zasłonięte]067 lub tel:.533[zasłonięte]691

Kakao BIO - Sproszkowane ziarno kakao BIO 150g BIOEDEN
  Regulamin
Wysyłki realizujemy codziennie, w dni robocze, realizacja zamówienia w ciągu 24-48 godzin od zaksięgowania wpłaty.

*UWAGA!!! Przy przesyłce list priorytetowy oraz list ekonomicznyNie bierzemy odpowiedzialności za niedostarczenie przesyłki przez pocztę polską. Powodem jest brak wystawiania przez Pocztę Polską dowodu nadania przesyłki w tych dwóch przypadkach. 

UWAGA: Przy zakupie większej ilości przedmiotów z różnych aukcji zmniejszamy koszty przesyłki.

Ta aukcja to gwarancja legalnych zakupów w zarejestrowanej firmie.
  Wysyłka

Poczta Polska
Kurier UPS

Wysyłka zagraniczna Skontaktuj się z nami!