Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Jelita wieprzowe EURO 26/28 90m

16-07-2015, 10:42
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 41 zł     
Użytkownik tradismak
numer aukcji: 5538774315
Miejscowość Racibórz
Wyświetleń: 5   
Koniec: 16-07-2015 10:41:16
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

KONTAKT

Centrum Kultury Smaku

„Sekwens” sp. z o.o.

ul. Mariańska 11

47-400 Racibórz

Infolinia

od 7:00 do 15:00,

od poniedziałku do piątku

tel.: 32 [zasłonięte] 36,

32 [zasłonięte] 56

email: [zasłonięte]@tradismak.pl

WYSYŁKA

do 2 kg

11,50 zl - Standard

16,00 zl - Priorytet

Siódemka

do 30 kg

22,50 zł - przelew

26,50 zł - pobranie

NIP I KONTO

NIP:[zasłonięte]639-17-624
REGON: 276[zasłonięte]972
KRS: 000[zasłonięte]6045

Numer konta bankowego

24 2[zasłonięte]030 00 [zasłonięte]00[zasłonięte]64 3990

Jelita naturalne wieprzowe pęczek a 90 mb

Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


Jelita wieprzowe naturalne cienkie zwane także kiełbaśnicami, kalibrowane w długich odcinkach.

Używane są do wyrobu kiełbas wędzonych, parzonych, surowych,
grillowych, a także do wędlin podrobowych oraz kaszanek.

Wysoka jakość europejska (nie chińska)!

Jeżeli nie będzie to ostatnia produkcja kiełbasy
to warto kupić jelita w dużym opakowaniu
bo są tańsze (w zł/mb) - sprawdź !


Długość całkowita jelit (głęboko zasolonych) w opakowaniu (pęczku): 90,00 mb

Kaliber: 26/28 (Ø36 mm po napełnieniu)

Zużycie: 1,5 ÷ 2 mb / kg kiełbasy (pęczek wystarczy na 60 ÷ 45 kg kiełbasy)

Przygotowanie jelit przed nadzianiem (napełnieniem) farszem:
- przepłukać ciepłą wodą cały pęczek zmieniając kilkakrotnie wodę,
- potem moczyć pęczek w ciepłej wodzie min. 30 minut,
- a na końcu "przelać" (przepłukać) ciepłą wodą każdy odcinek jelita.

Gdy zostaną jelita po produkcji - jak je przechować bezpiecznie ?

Jelita należy obsuszyć w ściereczce, wymieszać z dużą ilością soli
i włożyć do woreczka a najlepiej do słoika.
W takim stanie w lodówce można przetrzymywać jelita nawet 2 lata.
(oczywiście, wyłącznie na własną odpowiedzialność).

NIE WOLNO ZAMRAŻAĆ !


Jelita naturalne wieprzowe pęczek a 90 mbJelita naturalne wieprzowe pęczek a 90 mbJelita naturalne wieprzowe pęczek a 90 mbJelita naturalne wieprzowe pęczek a 90 mb

Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Komentarze

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealle galerie przedmiotow na allegro