Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Jelita naturalne Wieprzowe kal 28 / 30 mm 15m

30-06-2015, 9:03
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9.50 zł     
Użytkownik piwo_piweczko
numer aukcji: 5456248491
Miejscowość Chorzów
Wyświetleń: 7   
Koniec: 30-06-2015 09:04:02
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wyślij wiadomość

Tel.kom. 784[zasłonięte]585

Kurier 20 PLN

Kurier pobranie 26 PLN

Odbiór osobisty 0 PLN

Poczta Polska 4 PLN

Paczkomaty 9 PLN

Numer 77 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 749153

Bank mBank

1. Nie jesteś zainteresowany zakupem- nie licytuj. Nie ma możliwości rezygnacji z oferty kup - teraz.
2. Proszę o prowadzenie ciągłości korespondencji ( najlepiej w formie "odpowiedz nadawcy") oraz podpisywanie swojej korespondencji
NICKIEM z Allegro
3. Przy wpłacie bezpośrednio na konto koniecznie proszę wpisać swój NICK z Allegro oraz numer aukcji , w przeciwnym razie może się opóźnić przesyłka a w skrajnych wypadkach nie dotrze do adresata.
3.Na wpłatę czekam do 10 dni od momentu sprzedaży. Po tym czasie wystawiam adekwatny komentarz i zwracam się do Allegro o zwrot prowizji.
4.Termin realizacji zamówienia : wszystkie zamówienia złożone danego dnia do godziny 12,00 są realizowane w tym samym dniu ( nie dotyczy sobót, niedziel i dni świątecznych) . UWAGA!!! Warunkiem realizacji zamówienia jest wpływ należności za wylicytowany towar na moje konto lub wybranie formy zapłaty "za pobraniem" .
5. Wysyłka jest realizowana za pośrednictwem firmy kurierskiej lub Poczty Polskiej w zależności od wybranej przez klienta opcji. UWAGA!!! Przesyłkę listową ekonomiczną , lub ekonomiczną priorytetową ( zwykła, nie polecona) wysyłam tylko i wyłącznie na odpowiedzialność kupującego!!!. Takie przesyłki nie są rejestrowane i Poczta Polska nie ponosi za nie żadnej odpowiedzialności, tym samym nie ma możliwości złożenia reklamacji. Koszty wysyłki są podane przy każdej aukcji. Koszty podane przy aukcji są zawsze ustalone dla jednej sztuki towaru, chyba, że na aukcji pisze inaczej. W przypadku zakupu kilku sztuk proszę o maila z zapytaniem o koszty wysyłki.

Towar dostarczamy również przez paczkomaty, które umożliwiają Państwu dogodny obiór w wybranym punkcie 24 godziny na dobę.Paczka dociera w ciągu dwóch dni roboczych od nadania.Mogą Państwo znaleźć najbliższy dla Państwa paczkomat na stronie paczkomaty.pl

6. Odbiór osobisty w godzinach pracy sklepu
"Centrum Warzenia Domowego Piwa"
Chorzów ul. 3-go Maja 29
poniedziałek 10-17
wtorek 10-17
środa 8-15
czwartek 10-17
piątek 10-17
sobota 8-12.
7.Do każdego zakupu dołączony jest paragon lub na życzenie Faktura Vat.
8. Jako sprzedający wystawiam komentarz zawsze po wystawieniu komentarza przez kupującego.
9. W razie jakichkolwiek wątpliwości proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy w celu rozwiania wątpliwości.
10. Nie odpowiadam na sms-y.
Koniecznie zobacz stronę "O mnie" tam zawsze znajdziesz aktualne informacje.
POZDRAWIAM piwo_piweczko

 

TOWAR ZAMÓWIONY DO GODZ 12 JEST WYSYŁANY TEGO SAMEGO DNIA
( oprócz sobót,niedziel i dni wolnych od pracy drugi warunek to jeśli pieniądze za towar są już zaksięgowane na moim koncie lub wysyłka ma być za pobraniem . )
Rewolucja w wędliniarstwie !!!
Jeżeli jesteś znudzony podobieństwem wielu gatunków wędlin dostępnych w polskich sklepach? Chcesz spróbować czegoś szczególnego, wyjątkowego w smaku ? A może szukasz hobby, z którego będziesz mógł się cieszyć w towarzystwie przyjaciół?
Trafiłeś idealnie!!!
Sprzęt do produkcji WŁASNYCH WYROBÓW

Jelita naturalne Wieprzowe – kal28/30mm – 15m

Jelita naturalne wieprzowe w kalibracji 28/30mm. Kaliber jelit dobiera się w zależności od gatunku i rodzaju kiełbasy. Konserwowane solą.
Nasze jelita idealnie nadaja się dla kiełbasy polskiej. To właśnie z nich przyrządzane są kiełbasy: "Śląska", surowa polska, "Rzeszowska" czy też kiełbaska 'Grilli' z Finlandii, 'Bratwurst' z Niemiec, 'Boudin blanc' i 'Saucisse Montbeliard' z Francji, 'Boerewors' z Północnej Afryki, kiełbasa BBQ, włoska czy Kishka.
Przechowywanie:
Przed otwarciem - przechowywyać można w temperaturze otoczenia, w suchym, nienasłonecznionym miejscu.
Po otwarciu - zaleca temperatura przechowywania 0 - 14C.
Sposób użycia:
Jelita przed użyciem należy moczyć ok. 20 min. w wodzie o temperaturze ok 30C.


Nie czekaj !!! Dołącz już dziś do grona wędliniarzy domowych.
Pozstały sprzęt potrzebny do produkcji wędlin na innych naszych aukcjach:

Szynkowar

Szynkowar przeznaczony do wyrobu pysznych parzonych wędlin domowym sposobem.
Pozwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo.
Na środku wieczka znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego termometr z sondą, który nie jest elementem zestawu.
Do szynkowara można dopasować termomet

Nadziewarka do kiełbas

Ręczna nadziewarka do kiełbas - prosta obsługa sprawia, że jest idealnym narzędziem w domowym wyrobie wędlin jak również przeznaczona do małych masarni, gastronomii.
Doskonała do napełniania farszem osłonek wędliniarskich. Umożliwia produkcję kiełbas, parówek, kabanosów, salami itp..
Wykonana z aluminium.

Nastrzykiwarka - komplet strzykawka + dwie igły

W skład kompletu wchodzą strzykawka wielokrotnego użytku wykonana z elastycznego plastiku z podziałką co 10 ml oraz 2 igły ze stali nierdzewnej, jedna z igieł posiada boczne otwory.


Siatka wędliniarska +300C ( 220/44 )

Siatka wędliniarska służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich- szynek baleronów oraz innych mięs wg upodobań do pieczenia, wędzenia peklowania.
Dzięki naszej siatce wędzenie, parzenie, lub gotowanie mięs, stanie się o wiele prostsze.!

Siatka nadaje się do mięs o przekroju do 22cm i wadze do 2,5 kg. Jej wytrzymałość termiczna to 300 st. Bardzo łatwo zdejmowalna po obróbce domowego wyrobu.

- długość : 4 mb ( +/- 5% ),
- posiada atest PZH,

Siatka wędliniarska +300C ( 160/32 )

Siatka wędliniarska służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich.

Dzięki naszej siatce wędzenie, parzenie, lub gotowanie mięs, stanie się o wiele prostsze.!

Siatka nadaje się do mięs o przekroju do 16cm i wadze do 1,5 kg. Jej wytrzymałość termiczna to +300 st. Bardzo łatwo zdejmowalna po obróbce domowego wyrobu.

- długość : 5 mb ( +/- 5% ),
- posiada atest PZH,

Jelita naturalne Wieprzowe – kal28/30mm – 15m

Jelita naturalne wieprzowe w kalibracji 28/30mm. Kaliber jelit dobiera się w zależności od gatunku i rodzaju kiełbasy. Konserwowane solą.
Nasze jelita idealnie nadaja się dla kiełbasy polskiej. To właśnie z nich przyrządzane są kiełbasy: "Śląska", surowa polska, "Rzeszowska" czy też kiełbaska 'Grilli' z Finlandii, 'Bratwurst' z Niemiec, 'Boudin blanc' i 'Saucisse Montbeliard' z Francji, 'Boerewors' z Północnej Afryki, kiełbasa BBQ, włoska czy Kishka.
Przechowywanie:
Przed otwarciem - przechowywyać można w temperaturze otoczenia, w suchym, nienasłonecznionym miejscu.
Po otwarciu - zaleca temperatura przechowywania 0 - 14C.
Sposób użycia:
Jelita przed użyciem należy moczyć ok. 20 min. w wodzie o temperaturze ok 30C.

Jelita naturalne Baranie - kal18/20 - 15m

Jelita naturalne baranie o kalibracji 18/20mm.
Kaliber jelit dobiera się w zależności od gatunku i rodzaju kiełbasy. Nasze jelita idealnie nadają się do cienkich kiełbasek. To właśnie z nich przyrządzane są: frankfurterki, kabanosy.

Saletra potasowa do peklowania mięsa.

Saletra potasowa - do peklowania wieprzowiny, wołowiny i cielęciny.
Proporcja na 5 kg mięsa:
Do 2,5 l wody dodać 1 łyżeczkę mielonego pieprzu, 2 łyżeczki majeranku, 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 12 ziaren jałowca, kilka goździków, szczyptę kolendry i tymianek (można użyć również gotową mieszankę ziół do peklowania ). Całość gotować 10 min. Do wystudzonej zalewy dodać 10 g saletry potasowej ( 1 opakowania ), 20-40 dkg soli kuchennej, łyżeczkę cukru, całość dokładnie wymieszać. Nakłuwając mięso strzykawką z igłą o grubości 1 mm wprowadzić około 100 ml zalewy w regularnych odstępach do wnętrza tuszy. Mięso ściśle ułożyć kamiennym lub - emaliowanym garnku i zalać resztą zalewy ( mięso musi być całkowicie zakryte ). Peklować 7 – 9 dni w temperaturze 4 – 8 st. obracając mięso co2 – 3 dni.
Peklowane mięso można gotować, wędzić, piec lub grillować.
Skład:
- Masa netto: 20 g na 10 kg mięsa,
- Azotan potasu E252,

Dlaczego lepiej stosować SALETRĘ niż PEKLOSOLE?
Wniosek zasadniczy jest taki, że peklosól (zawiera azotyny) została stworzona na potrzeby przemysłu, aby przyspieszyć proces peklowania.
Przedawkowanie peklosoli (azotynów) jest niebezpieczne dla zdrowia. Gdyż oprócz azotynów, niebezpieczeństwo stanowią nitrozaminy, związki powstające podczas ogrzewania mięsa w wyniku reakcji azotynow z aminami. Związki te mogą mieć działanie rakotwórcze.

ZAPRASZAMY NA POZOSTAŁE AUKCJE
Pokaż wszystkie aukcje
Największy wybór koncentratów do produkcji piwa w domu znajdziesz na innych naszych aukcjach.Zapraszam do zapoznania sie z pełna ofertą.

Termometr do żywności z sondą 0C -250Cm, 1,5m

- Prosty w obsłudze termometr do sprawdzania temperatury podczas gotowania,wędzenia i pieczenia mięs oraz przygotowywania innych potraw.
- Termometr z sondą ze stali nierdzewnej.
- Wyposażony w Timer do 99min 59sek.
- Sygnalizacja alarmem osiągnięcia ustawionej temperatury lub upływu czasu.
- Długość przewodu – 1,5m
- Długość sondy – ok 18cm
Na bokach termometru - zalecane temperatury potraw.
Baterie: 1xAAA (brak w komplecie)
.

Termometr do pieczenia mięs 0°C +120°C idealny do szynkowaru

Solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej idealny do pieczenia różnego rodzaju mięs. Specjalna podziałka precyzyjnie wskazuje idealna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny.
Czujka termiczna znajduje się w obszarze między 1.3 cm a 5 cm od początku szpikulca. W celu uniknięcia zabrudzeń lub uszkodzenia szpikulec termometru należy przechowywać w plastikowej osłonce, która znajduje się w komplecie.

Dane techniczne:
- zakres temperatur: od 0°C do 120°C
- dokładność pomiaru: +/-2°C
UWAGA:
Termometr może pozostawać w piekarniku przez cały okres pieczenia.

Termometr do żywności -50C+300C

Elektroniczny, bardzo precyzyjny szpilkowy termometr z wyświetlaczem LCD. Doskonale sprawdzający się w gastronomii. Wyposażony w etui, które chroni termometr przed uszkodzeniami mechanicznymi. Termometr posiada możliwość jego zawieszenia w dowolnym miejscu za pomocą sznurka lub przymocowania do paska za pomocą klipsa. Idealny do pomiaru temperatury mięs, potraw, ciast, ciecz itp.

Dane techniczne:

- Sonda wykonana ze stali nierdzewnej,
- Wyślwietla zapamiętane min. i max wyniki pomiaru,
- Zakres temperatury: -50C do +300C(-58F do 572f),
- Tolerancja: +/-1C,
- Dokładność : 0,1C,

UWAGA:
Termometr nie może pozostawać w piekarniku w trakcie pieczenia, służy tylko do jednorazowej kontroli temperatury podczas pieczenia.