Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Jedyny Polski Prawdziwy i Tradycyjny KWAS CHLEBOWY

17-01-2012, 4:51
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 6.50 zł     
Użytkownik euro_okazje
numer aukcji: 2049694201
Miejscowość PL
Licytowało: 3    Wyświetleń: 35   
Koniec: 13-01-2012 21:20:00

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

 

 Jestem ciekaw czy potrafisz sobie wyobrazić jak w gorący słoneczny dzień pijesz smaczny zdrowy i orzeźwiający napój, nie myśl o tym, że wszystko co kupujesz w sklepach to czysta chemia, nie myśl, że ten kwas chlebowy to same naturalne składniki, nie myśl o tym, że masz szansę kupić kilkanaście litrów zdrowego napoju za niewielkie pieniądze...


Zanim uświadomisz sobie jak bardzo chciałbyś spróbować tego napoju, czytaj i uwierz, że nie mogłeś trafić na lepszy.

 


Darmowy Hosting na Zdjęcia Fotki i Obrazki

 


Różni ludzie zachwalają i mówią o różnych nowych napojach na naszym rynku, to ciekawe, gdyby się zastanowić można sobie łatwo stwierdzić, że tak naprawdę kupę kasy wydajemy na przetwory chemiczne bo żaden z tych napojów nie jest ani naturalnie zdrowy, ani naturalnie smaczny.

 

MY DAJEMY CI WYBÓR !

 

ZANIM DOKONASZ ZAKUPU PRZECZYTAJ OPIS I SAM ZAUWAŻ ILE ZALET MA KWAS CHLEBOWY !

 


Darmowy Hosting na Zdjęcia Fotki i Obrazki


Nie ważne nawet czy to hipermarket czy osiedlowy spożywczak, znalezienie zdrowych rzeczy, zdrowego napoju to trochę karkołomna sprawa, często granicząca z cudem, właściwie mamy pewność, że zdrowe jest tylko to co przygotujemy sami...


PRZYGOTUJMY WIĘC !


Chciałbym państwu zaoferować naprawdę zdrowy napój, Ja dostarczę wam składniki, natomiast Wy Moi drodzy sami przygotujecie zdrowy i orzeźwiający napój w zaciszu własnego domu.


KWAS CHLEBOWY,  przyrządzisz w 5 minut w naczyniach, które masz w domu. Koniec uciążliwego przelewania, cedzenia i pękających butelek z kwasem.

 

Ten kwas zawsze się udaje !!!

 

Jest przepyszny i cudownie gasi pragnienie, świetnie nadaje się na tradycyjny Polski stół, podczas różnych spotkań ze znajomymi, przyjęć, wesel i wielu, wielu innych...


 


Więc CZAS NA KWAS !


 

Darmowy Hosting na Zdjęcia Fotki i Obrazki

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 KWAS CHLEBOWY, u nas często kojarzony z podpiwkiem. Jednak różni się on od podpiwku tym, że w jego składzie jest razowy chleb. Jeśli pamiętasz dostępny kiedyś w sklepach podpiwek, to

 KWAS CHLEBOWY  ma znacznie bardziej intensywny i bogatszy smak.

 

Tradycja warzenia kwasu chlebowego sięga swoimi korzeniami dawnej Rosji Carskiej. Jednak produkcja "od podstaw" jest kłopotliwa, ponieważ trudno jest w tej chwili dostać prawdziwy razowy chleb bez żadnych ulepszaczy, spulchniaczy itp.


darmowy hosting obrazków

 

Składniki:

 

Opakowanie kwasu chlebowego zawiera 3 saszetki, każda jest na 3-4 L kwasu.

 

Sposób przyrządzania:

 

Proces przyrządzania jest bardzo prosty. Zawartość opakowania wrzucamy do 3-4 l wody o temp. 22-25 stopni, dosypujemy 1 szklankę cukru i zawartość dużej saszetki Mieszamy. Potem wrzucamy zawartość małej saszetki i nie mieszamy. Po okresie 24h przelewamy do butelek. Możemy je włożyć do lodówki. W związku z tym, że fermentujące drożdże wytworzą dużą ilość dwutlenku węgla, doskonałym naczyniem do przygotowania kwasu chlebowego są popularne butelki plastikowe (PET). 

Wprawdzie producent podaje, żeby stosować 3 litry wody, ale ze swojego doświadczenia wiem, że można dodać nawet 4 l.

Ale to nie wszystko! Możesz dodatkowo podnieść walory smakowe kwasu chlebowego dodając np.: rodzynki lub inne suszone owoce. W ten sposób sam możesz komponować nuty smakowe kwasu chlebowego.



Kwasem chlebowym zrobisz furorę na przyjęciu, spotkaniu firmowym czy grillu. Jego smak jest niepowtarzalny i zawsze do niego wrócisz z przyjemnością.

 

Kwas chlebowy podaje się schłodzony, w wysokich szklankach, z plasterkiem cytryny.

 


 


KWAS CHLEBOWY ma doskonały, pozytywny wpływ na organizm:

  • witaminy grupy B działają stymulująco na wzrost i rozwój organizmu,
  • witamina C ma działanie uodparniające. Wzmacnia układ odpornościowy - osoby pijące regularnie kwas chlebowy 3 razy rzadziej zapadają na grypę,
  • enzymy i bakterie kwasu mlekowego wspomagają i regulują mikroflorę jelitową - sprawnie działające jelita wpływają na kondycje skóry, przemianę materii (za czym idzie przeciwdziałanie chorobom wynikającym z otyłości), wspomaganie trawienia, alergie, układ sercowo - naczyniowy (zapobieganie chorobom krążenia),
  • składniki mineralne i witaminy kwasu mlekowego skutecznie wspomagają leczenie dolegliwości, takich chorób jak: astma, osteoporoza, stwardnienie tętnic, schorzenia jelit, cukrzyca, choroba Parkinsona, hemoroidy, prostata, nowotwory, grzybica, klimakterium, stwardnienie rozsiane, zapalenie stawów, bóle mięśni, czy migrena.

 


 Data przydatności do spożycia:


01.07.2012


Nie zwlekaj, LICYTUJ!

 

(p.s. z własnego doświadczenia- jest idealny na kaca;))

 


Jedyny Polski Prawdziwy i Tradycyjny KWAS CHLEBOWY