Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

INŻYNIERIA BIOCHEMICZNA Aiba Humphrey Millis SPIS

24-01-2012, 5:17
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 33 zł     
Użytkownik RECIPAT
numer aukcji: 2002741971
Miejscowość częstochowa
Wyświetleń: 6   
Koniec: 15-01-2012 20:48:49

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: twarda
Rok wydania (xxxx): 1977
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

   INŻYNIERIA BIOCHEMICZNA


Shuichi Aiba, Arthur E. Humphrey, Nancy F. Millis

 

WYDAWCA: WNT

ROK WYDANIA: 1977 wydanie II przepracowane i uzupełnione

/ tłumaczenie z języka angielskiego / 

LICZBA STRON: 458

FORMAT: 17 x 24 cm

OPRAWA : twarda płócienna

Stan książki oceniam:  bardzo dobry minus

  

  

Książka stanowi bogaty przegląd dorobku naukowego w skali ogólnoświatowej w zupełnie nowej dziedzinie nauki - inżynierii biochemicznej.

W książce jest podana charakterystyka materiału biologicznego oraz mechanizm i kinetyka procesów fermentacyjnych. Są opisane zagadnienia związane z napowietrzaniem i mieszaniem płynów fermentacyjnych, metody intensyfikacji procesów fermentacyjnych, okresowych i ciągłych, zagadnienia powiększania skali produkcji, wyjaławiania powietrza, pożywek, wyodrębniania gotowego produktu oraz jest podany przegląd operacji prowadzonych w warunkach jałowych w zakresie pomiarów i kontroli urządzeń oraz procesów fermentacyjnych.

Książka jest przeznaczona dla inżynierów, biochemików i mikrobiologów zainteresowanych zagadnieniami inżynierii biochemicznej. Jest książką pomocniczą dla studentów specjalizujących się w zakresie chemii spożywczej. Może być również wykorzystana przez studentów innych wydziałów Politechnik i Wyższych Szkół Rolniczych

  

 

 

SPIS ROZDZIAŁÓW :


Rozdział 1. Wstęp

Rozdział 2. Charakterystyka materiału biologicznego

Rozdział 3. Mechanizmrec procesów fermentacyjnych

Rozdział 4. Kinetyka

Rozdział 5. ;Fermentacja ciągła

Rozdział 6. Napowietrzanie i mieszanie

Rozdział 7. Powiększanie skali

Rozdział 8. Przenoszenie 'wyników hodowli w skali laboratoryjnej na skalę przemysłową

Rozdział 9. Wyjaławianie pożywek..

Rozdział 10. Wyjaławianie powietrza

Rozdział 11. Projektowanie aparatury w warunkach jałowych

Rozdział 12. Aparatura pomiarowa _i regulacyjna

Rozdział 13. Wyodrębnianie produktów fermentacji

Rozdział 14. Enzymy unieruchomione



 

 

W związku z licznymi pytaniami i prośbami od kupujących, informuję iż:

- nie wysyłam za pobraniem
- nie wysyłam za granicę
- numer konta bankowego lub adres (w przypadku odbioru osobistego) udostępniam dopiero po dokonaniu zakupu
- na wpłatę czekam 7 dni i w takim samym czasie od chwili wpływu pieniędzy na konto wysyłam towar
- proszę, aby zawsze potwierdzono adres do wysyłki.

INŻYNIERIA BIOCHEMICZNA Aiba Humphrey Millis SPIS




KOMUNIKAT!!!!!!!!!!!!!!
PRZED ZAKUPEM KONIECZNIE ZAPOZNAJ SIĘ Z REGULAMINEM NA STRONIE O MNIE