Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Ile ma lat? Podręcznik oznaczania wieku zwierzyny

22-01-2012, 11:53
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 35 zł     
Użytkownik www_domlowcy_pl
numer aukcji: 1999634841
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 50   
Koniec: 14-01-2012 12:53:27

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Moja Strona
logo
 
Tel. 608 191 591

domlowcy-[zasłonięte]@o2.pl

GG:  515180


kontakt




1. Po wygranej aukcji prosimy
o e-mail z potwierdzeniem chęci zakupu oraz informacją o formie płatności.

2. Użytkownicy posiadający mniej niż 5pkt w systemie komentarzy alle oraz użytkownicy nie posiadający pełnej aktywacji konta mogąnie mogą skorzystać z opcji wysyłki "za pobraniem". W takim przypadku możliwa jest tylko wpłata należności na konto lub odbiór osobisty.
3. Użytkownicy posiadający mniej niż 5pkt w systemie komentarzy alle proszeni są o niezwłoczne potwierdzenie checi zakupu podczas trwającej licytacji. W przeciwnym przypadku  takie oferty będą usuwane
4. Jako Sprzedawca zawsze wystawiamy komentarz jako drudzy.
5. Kupując kilka rzeczy za przesyłkę płacisz TYLKO  RAZ.
6. W tytule przelewu proszę podać swój nick z Allegro oraz numer wygranej aukcji.
7. Odbiór osobisty jest możliwy w siedzibie firmy w godzinach otwarcia

DOM ŁOWCY

SKLEP MYŚLIWSI

Ul. Rolna 62a ; 54-110 Wrocław

Godziny otwarcia

pn-pt    -    10-18

sob      -    10-15


bank

mBank


paypal

PayPal





KURIER 

POCZTA POLSKA 

ODBIÓR OSOBISTY 



wysyłka

Wysyłka jest realizowana w dniu zaksięgowania należności na koncie, bądź też w następny dzień roboczy. O ewentualnych opóźnieniach zawsze na bieżąco informuję.

W OFERCIE :

oferta
logocollage







Ile ma lat? Podręcznik oznaczania wieku zwierzyny

 Krzysztof Morow

ile ma lat
W książce przedstawiono zasady oceny wieku zwierzyny płowej (łosi, jeleni, danieli i saren),
 jak również dzików, muflonów, kozic i wilków, zarówno przed pozyskaniem, jak i po ubiciu.
 Ponadto omówiono sposoby określania wieku zwierzyny drobnej. Książka jest bogato
 ilustrowana barwnymi zdjęciami i rysunkami. Książka przeznaczona jest dla myśliwych, w
 szczególności może służyć do celów szkoleniowych na kursach organizowanych przez PZŁ.




Wybrane podobne produkty dostępne w naszej ofercie:


Zwierzęta łowne, Ekkehard Ophoven



zlowne


Idealna pomoc przygotowująca do właściwego egzaminu łowieckiego.! Bogato ilustrowany
 zdjęciami opis wszystkich gatunków zwierząt objętych prawem łowieckim i nie tylko.
 Kompendium wiedzy obejmujące wszelkie aspekty przydatne każdemu myśliwemu: znaki
 rozpoznawcze, odchody, ślady oraz inne znaki w łowisku, znaczenie łowieckie, rodzaje i
 miejsca polowań, liczby odstrzału.

W książce:
> ponad 120 rodzimych gatunków zwierząt;
> biologia: systematyka, cechy gatunku, rozmnażanie, głosy
> odchody, tropy i ślady, znakowanie terenu, znaki rozpoznawcze
> polowanie: ochrona, znaczenie łowieckie oraz praktyka łowiecka

Fennell Jan, Zapomniany język psów w praktyce:



zapomniany


Jan Fennell posiada nadzwyczajny dar, który wzbudza podziw i zachwyt wszystkich
miłośników psów. Jest znanym hodowcą, mającym liczne sukcesy na wielu znaczących i
 prestiżowych wystawach, z Londyńskim Crufts na czele. Pierwsza książka
Jan Fennel - światowy bestreller "Zapomniany język psów" zmieniła sposób w jaki
dotychczas człowiek patrzył na psa. W kolejnej książce autorka nie tylko jeszcze bardziej
 zagłębia się w tajemnice psiego języka ale przede wszystkim doradza jak od teorii przejść
 do praktyki i jak jej rewelacyjną metodę należy stosować na co dzień..


Receptury z klasztornej piwniczki. Nalewki, wina, 

piwa, miody, likiery" (Jacek Kowalski)


receptury

Ta książka kucharska to wydawnictwo niezwykłe. Zbiera i przypomina oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawdziwe przepisy kuchni, która przeżywa
dziś swój zasłużony renesans. Znajdujemy tu stare receptury na potrawy najbardziej
 wyszukane, ale i najbardziej popularne. Potrawy mięsne i rybne, wina i nalewki, ciasta i
 desery... Dania na każdą porę roku i dnia. Na czas postu i czas świętowania, na
Adwent i Wielki Post, na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Zachowując piękny język, w jakim
 owe dawne receptury były spisywane, ozdabiając je perełkami sarmackiego humoru i ubarwiając ponętnymi ilustracjami ? książka ta pozwala wczuć się w nastrój towarzyszący 
owemu starodawnemu obyczajowi nieśpiesznego wydobywania z darów natury
barw, smaków, aromatów.


Leksykon broni - Walter Lampel, Richard Mahrhold





leksykon

 

W książce zamieszczono szczegółowo opracowane hasła dotyczące broni, amunicji i optyki myśliwskiej. Czytelnik
 znajdzie tu też ogólnie opracowane hasła z wielu pokrewnych dziedzin. Liczne odnośniki do innych
haseł umożliwiają wyczerpujące prześledzenie wybranej dziedziny. Polskie wydanie poszerzono o informacje
na temat polskich konstruktorów i producentów broni, reguł prawnych, typów broni, reguł prawnych, typów broni
 starej i nowej szczególnie u nas popularnych. Ponad 2500 haseł. Ponad 800 fotografii i rysunków.
Fachowe słowniki obcojęzyczne: niemiecki, angielski, francuski.


Łowiectwo - Henryk Okarma, Andrzej Tomek


lowiectwo

Pragniemy zwrócić Państwa uwagę na pierwszy od 20 lat na naszym rynku wydawniczym polski, tak obszerny
, podręcznik łowiectwa. Napisany przez Henryka Okarmę i Andrzeja Tomka, znanych i cenionych naukowców
zajmujących się problematyką łowiectwa i ochrony przyrody, przy współudziale najlepszych polskich specjalistów od
spraw łowiectwa.

Na ponad 500 stronach autorzy przedstawiają współczesny stan wiedzy o 43 gatunkach łownych i chronionych
ssaków i ptaków, dyskutują często kontrowersyjny styk łowiectwa i ochrony przyrody, dokonują przeglądu
najważniejszych zagadnień praktycznego łowiectwa (m.in. zarządzanie populacjami zwierząt, techniki gospodarowania
w łowiskach, planowanie łowieckie, wykonywanie polowań, szkody, ochrona zdrowia zwierząt). Książka zawiera
także rozdziały o broni myśliwskiej, kynologii myśliwskiej, sokolnictwie, kulturze łowieckiej oraz współczesnych
 badaniach naukowych z zakresu łowiectwa. Wszystko to w oparciu o prawie 1500 pozycji cytowanej literatury
naukowej.

Oprócz najnowszej wiedzy, także świetny poziom graficzny tego wydawnictwa. Ponad 780 kolorowych
zdjęć (autorstwa m.in. znakomitych polskich fotografików przyrody), ilustracji i rycin w niekonwencjonalnej 
kompozycji plastycznej. Duży format (A4), twarda oprawa, doskonały papier kredowy.

Obowiązkowy podręcznik w biblioteczce każdego myśliwego i miłośnika przyrody!

KLUCZ DO OZNACZANIA WIEKU 

JELENI, DANIELI, SAREN, MUFLONÓW I DZIKÓW




klucz




Umiejętność określania wieku ubitej zwierzyny jest dla każdego myśliwego ważnym zagadnieniem.
 Dotyczy to nie tylko selekcjonerów posiadających uprawnienia do odstrzału samców zwierzyny płowej,
 lecz także pozostałych myśliwych.

Wychodząc na przeciw temu zapotrzebowaniu oraz potrzebom szkoleniowym na kursach dla
selekcjonerów a także początkujących myśliwych, opracowano „Klucz do oznaczania wieku jeleni,
danieli, saren, dzików i muflonów”. Książka w przystępny sposób przedstawia:
 
- rozwój uzębienia w oparciu o kolorowe zdjęcia zębów żuchw jeleniowatych z opisem charakterystycznych
 cech umożliwiających dokładną ocenę wieku,

- kilka metod określania wieku dzików na podstawie stopnia rozwoju oręża odyńców i uzębienia
warchlaków, przelatków i loch,

- określanie wieku muflonów na podstawie ilości wrębów na ślimach tryków.


Gospodarowanie populacjami zwierząt łownych wymaga od myśliwych ciągłego doskonalenia swoich umiejętności

 łowieckich. Spośród nich znajomość określania wieku ubitej zwierzyny jest dla każdego myśliwego ważnym

zagadnieniem. Dotyczy to nie tylko selekcjonerów posiadających uprawnienia do odstrzału samców zwierzyny

 płowej, lecz także pozostałych myśliwych, dla których ocena wieku pozyskanych dzików czy samic

jeleniowatych nabiera coraz większego znaczenia w kontekście realizacji zasad odstrzału strukturalnego.






PRAKTYCZNA KUCHNIA MYŚLIWSKA WG RUSSAKA


russak


Książka przeznaczona jest nie tylko dla myśliwych, ale także dla wszystkich, którzy chcą
 jeść smaczne i zdrowe dania z dziczyzny, przyrządzone we własnym domu.
Grzegorz Russak, znakomity kucharz i gawędziarz, prezentuje w niej niezwykle
ważny dział kuchni związany ze staropolską, żywą do dziś tradycją - myślistwem.
Podaje nie tylko praktyczne przepisy, ale także zdradza tajniki starych
receptur, które gwarantują niepowtarzalny smak potraw.