Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Hodowla i użytkowanie bydła

02-06-2012, 18:36
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 40 zł     
Użytkownik PWRi_L
numer aukcji: 2331074018
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 6   
Koniec: 17-05-2012 20:02:49

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Rok wydania (xxxx): 2004
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Powszechne Wydawnictwo

Rolnicze i Leśne
 

Wszystkie aukcje | Komentarze | Strona "O mnie" | Wyślij wiadomość | Dodaj do ulubionych
 

 


Książki mają delikatnie zniszczone okładki, jednak nigdy nie były używane.

Kontakt


Telefon: 0-793-[zasłonięte]-947

E-mail: [zasłonięte]@pwril.com

 

Wysyłka


Przesyłki wysyłane są w ciągu 24 godzin.

Książki wysyłamy:

Pocztą Polską

Kurierem Opek

Formy płatności


Tradycyjny przelew na konto Alior Bank

Płacę z Allegro

Płatność przy odbiorze

Odbiór osobisty:

Warszawa, Malownicza 14

poniedziałek - piątek 9:00 - 16:00

 

Poznań. Marszałkowska 23
poniedziałek - piątek 9:00 - 16:00

Tytuł

Hodowla i użytkowanie bydła

Autor

red. Z. Litwińczuk, T. Szulc

Rok wydania

2005

Liczba stron

412

Wymiary

175x240mm

Okładka

twarda

ISBN

83-09-01794-4

 

 

Książki mają delikatnie zniszczone okładki, jednak nigdy nie były używane.



Opracowany podręcznik napisany został przez zespół autorów reprezentujących główne ośrodki akademickie kształcące studentów w zakresie zootechniki (hodowli zwierząt). Stanowi on nowe, oryginalne opracowanie najważniejszych zagadnień z dziedziny cho­wu, hodowli i użytkowania bydła.

W 14 rozdziałach omówiono całość problematyki przekazywanej studentom w ramach przedmiotu „Hodowla i użytkowanie bydła", Przedstawiono znaczenie gospo­darcze tego gatunku zwierząt, jego pochodzenie, systematykę i szczegółową charak­terystykę współczesnych ras bydła, metody oceny pokroju. Ważną częścią tego podręczni­ka są rozdziały dotyczące rozrodu bydła (z wykorzystaniem biotechnik), organizacji pracy hodowlanej, wychowu cieląt, żywienia bydła, w tym głównie krów mlecznych, uwzględniające najnowsze wprowadzane w tym zakresie technologie. Obok wiadomości podstawowych podanych zostało wiele informacji szczegółowych, przydatnych bezpośrednio w praktyce hodowlanej i stanowiących istotną część w programie naucza­nia na akademiach rolniczych. Przedstawiono również behawior bydła w świetle euro­pejskich standardów dobrostanu, metody oceny jakości produktów uzyskiwanych od tych zwierząt (uwzględniające normy Unii Europejskiej) oraz aktualną strukturę organi­zacji i zarządzania hodowlą bydła w kraju.

Książka ta przeznaczona jest dla studentów akademii rolniczych, zootechników, lekarzy weterynarii, hodowców i producentów mleka, a także wszystkich tych, którzy z racji wykonywania zawodu mają kontakt z bydłem i chcą pogłębić swoją wiedzę.

Zdajemy sobie sprawę, że ze względu na ograniczoną objętość książki nie mogliśmy wyczerpująco omówić wielu zagadnień. Zamieszczone piśmiennictwo powinno jednak umożliwić Czytelnikowi dotarcie do literatury źródłowej i uzupełniającej, dostarczając więcej wiedzy na interesujące tematy.

Zaprezentowane w podręczniku firmy i organizacje, ściśle związane z hodowlą bydła oraz produkcją mleka i mięsa wołowego, ułatwią osobom zainteresowanym nawiązanie bezpośredniego kontaktu.