Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

HODOWLA, CHÓW I UŻYTKOWANIE OWIEC - red. naukowa p

10-05-2014, 2:48
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 60.75 zł     
Użytkownik Wysylka-Free
numer aukcji: 4140217443
Miejscowość KONIN
Zostało sztuk: 2    Wyświetleń: 5   
Koniec: 10-05-2014 02:53:25

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

inne aukcjestrona o mniedodaj do ulubionych sprzedawców
dane kontaktowe
  • jeśli masz conajmniej 5 punktów w Allegro
  • jeśli adres wysyłkowy jest taki sam
    jak adres z ustawień Allegro
  • jeśli komentarze kupującego są tylko pozytywne
  • jeśli wartość zamówienia (bez kosztów wysyłki) przekracza 20 zł
art212419
Hodowla, chów i użytkowanie owiec - red. naukowa prof. dr hab. Roman Niżnikowski [KSIĄŻKA]
KSIĄŻKA
autor:
prof. dr hab. Roman Niżnikowski
rok wydania:
2011
Opis

Książka jest oryginalnym opracowaniem z zakresu chowu i hodowli owiec, którego autorami są pracownicy naukowi polskich uczelni rolniczych i instytutów badawczych. Ostatnie opracowanie tego typu, nie licząc poradników zawodowych i skryptów wydawanych przez poszczególne uczelnie, pochodziło z początku lat 70. ubiegłego stulecia co sprawia, że wiele zagadnień wymaga zupełnie nowego ujęcia. Poszczególne zagadnienia ujęte zostały w sposób kompleksowy, poczynając od omówienia mechanizmów funkcjonowania organizmu owcy na poziomie molekularnym, aż po jakościową ocenę uzyskiwanych surowców oraz elementami ich przetwórstwa. Charakteryzując systemy produkcji owczarskiej specjalną uwagę zwrócono na tzw. produkcję ekologiczną oraz możliwość wykorzystania omawianych zwierząt do pielęgnacji krajobrazu. SPIS TREŚCI:
1. Stan aktualny oraz znaczenie produkcji owczarskiej
2. Pochodzenie i udomowienie owiec
3. Rasy i typy użytkowe owiec
4. Praca hodowlana
5. Cykl rozwojowy owiec
6. Żywienie owiec
7. Użytkowanie mięsne
8. Użytkowanie mleczne z elementami przetwórstwa
9. Użytkowanie wełniste
10. Użytkowanie skór owczych
11. Obornik owczy
12. Budownictwo inwentarskie dla owiec
13. Mechanizacja produkcji owczarskiej
14. Systemy w produkcji owczarskiej
15. Produkcja ekologiczna z elementami pielęgnacji krajobrazu
16. Ochrona zdrowia i prewencja w chowie owiec
17. Transport owiec
18. Obrót stada w cyklu zamkniętym
19. Rachunkowość w produkcji owczarskiej
20. Wykorzystanie psów pasterskich w owczarstwie

stan produktu:
Produkt ORYGINALNY. Książka zupełnie nowa.
dział:
KSIĄŻKA
ilość nośników:
[1xKSIĄŻKA]
okładka:
twarda
ilość stron:
324
EAN:
978[zasłonięte][zasłonięte]28150
ISBN:
[zasłonięte]978-83815-02-9
Przed zakupem sprawdź warunki na stronie "o mnie"!
UWAGA! Kupujący kupując ten produkt jednocześnie upoważnia sprzedającego do zawarcia umowy na usługi pocztowe w imieniu i na rzecz kupującego.