Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Hodowla, chów i użytkowanie owiec [nowa]

04-03-2012, 12:36
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 46.80 zł     
Użytkownik book24
numer aukcji: 2097554287
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 23   
Koniec: 04-03-2012 07:42:50
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Book24
Book24 - księgarnia internetowa serdecznie wita na swoich aukcjach w serwisie alle. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą oraz zakupu.
O nas

Kupując u nas masz pewność co do jakości zakupionego towaru, oraz szybkiej przesyłki.
Do każdej transakcji podchodzimy indywidualnie, staramy się, aby nasz klient był w 100% usatysfakcjonowany.

Każdą paczkę starannie pakujemy w tekturowe pudełko lub kopertę bąbelkową, tak aby w stanie nienaruszonym dotarła do odbiorcy.
Zwrot pieniędzy

Dane Kontaktowe

Po wylicytowaniu przedmiotu koniecznie wypełnij formularz dostawy, jeśli masz dodatkowe pytania napisz e-maila.

Book24 - księgarnia internetowa al.Solidarności 117 lok.406
00-140 Warszawa

e-mail: [zasłonięte]@book24.waw.pl
pon-pt: 9-18

Numer konta:
951[zasłonięte]200400[zasłonięte]70234[zasłonięte]730 (mBank)
501[zasłonięte]555811[zasłonięte]45200[zasłonięte]594 (Inteligo)


Zaufanie do Book24 Kurier UPS

Hodowla, chów i użytkowanie owiec
pod red. naukową prof. dr hab. Romana Niżnikowskiego

Hodowla, chów i użytkowanie owiec
Dodatkowe informacje

  • liczba stron: 324
  • Okładka: twarda
  • Wydawnictwo: Wieś Jutra
  • Rok wydania: 2011
  • Opis

    Książka jest oryginalnym opracowaniem z zakresu chowu i hodowli owiec, którego autorami są pracownicy naukowi polskich uczelni rolniczych i instytutów badawczych. Ostatnie opracowanie tego typu, nie licząc poradników zawodowych i skryptów wydawanych przez poszczególne uczelnie, pochodziło z początku lat 70. ubiegłego stulecia co sprawia, że wiele zagadnień wymaga zupełnie nowego ujęcia. Poszczególne zagadnienia ujęte zostały w sposób kompleksowy, poczynając od omówienia mechanizmów funkcjonowania organizmu owcy na poziomie molekularnym, aż po jakościową ocenę uzyskiwanych surowców oraz elementami ich przetwórstwa. Charakteryzując systemy produkcji owczarskiej specjalną uwagę zwrócono na tzw. produkcję ekologiczną oraz możliwość wykorzystania omawianych zwierząt do pielęgnacji krajobrazu.

    Spis treści:
    1. Stan aktualny oraz znaczenie produkcji owczarskiej

    2. Pochodzenie i udomowienie owiec

    3. Rasy i typy użytkowe owiec

    4. Praca hodowlana

    5. Cykl rozwojowy owiec

    6. Żywienie owiec

    7. Użytkowanie mięsne

    8. Użytkowanie mleczne z elementami przetwórstwa

    9. Użytkowanie wełniste

    10. Użytkowanie skór owczych

    11. Obornik owczy

    12. Budownictwo inwentarskie dla owiec

    13. Mechanizacja produkcji owczarskiej

    14. Systemy w produkcji owczarskiej

    15. Produkcja ekologiczna z elementami pielęgnacji krajobrazu

    16. Ochrona zdrowia i prewencja w chowie owiec

    17. Transport owiec

    18. Obrót stada w cyklu zamkniętym

    19. Rachunkowość w produkcji owczarskiej

    20. Wykorzystanie psów pasterskich w owczarstwie
    [zasłonięte]@book24.waw.pl - Book24 - księgarnia internetowa